8total4 Napisano 5 Wrzesień 2008 Napisano 5 Wrzesień 2008 daj odbicie pieczeci np. w plastelinie, ja tam widzę indianina i inicjały S.S.pozdro!
filips Napisano 5 Wrzesień 2008 Autor Napisano 5 Wrzesień 2008 musze poszukac plasteliny :)Ogolnie mi to bardziej wyglada na rycerza gosciu na koniu z szabla na glowie prawdopodobnie helm zbroi? I od niego taki piurpusy kita?
filips Napisano 5 Wrzesień 2008 Autor Napisano 5 Wrzesień 2008 Indianie raczej szabli nie wykorzystywali...
filips Napisano 8 Wrzesień 2008 Autor Napisano 8 Wrzesień 2008 Czy nikt nie potrafi sprecyzowac identyfikacji pieczęci?
8total4 Napisano 8 Wrzesień 2008 Napisano 8 Wrzesień 2008 indianin na koniu i inicjały S.S. hmm..pewnie inicjalna tak jak mówi kopijnik2...takiego motywu jeszcze na pieczęci nie widziałem...pozdro!
von Neumarkt Napisano 9 Wrzesień 2008 Napisano 9 Wrzesień 2008 Jeżeli jest to Indianin,to sugerowałbym przełom wieków z XIX na XX,czyli pieczęć zrobiona na podstawie fascynacji książkami Karola Maya.
kopijnik2 Napisano 9 Wrzesień 2008 Napisano 9 Wrzesień 2008 nie indianinstylizacja wykonane m.in. frezem
Pytanie
filips
Prosze o mozliwa identyfikacje
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.