Irke Napisano 3 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2008 Powoli, powoli a znowelizują prawo pod naciskiem takich gazet. A na końcu nas - rekonstruktorów!!! Oby NIE.http://www.polskatimes.pl/stronaglowna/41764,abw-rozbila-fabryke-nazipamiatek,id,t.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rysiek_d Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 Pismaki znów zadymkę wokół rekonstrukcji kroją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 Banda sejmowych [samowymoderowano]. Jakby ta fabryka istniala od wczoraj, a poslowie mieli 2 lata... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drchirypl Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 Jedyne wyjscie to ciagle propagowanie przez mediach przy okazji eventow tego czym jest rekonstrukcja i po co jest.Jak bedzie pozytywny odbior to moze beda i jakies ulatwienia. Oczywiscie tych glupich i nieobyczajnych dziennikarzy" olac bo o czymkolwiek by nie pisali to i tak spartola temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 Wszyscy chyba zdajemy sobię sprawę, że część takiej produkcji (i to prawdopodobnie niemała) trafia do ludzi, którzy z rekonstrukcją czy kolekcjonerstwem mają mało wspólnego. Obawiam sie, że zmiany o jakich myśli wiekszość osób publicznych wypowiadajacych się w temacie spowodwałyby więcej złego niż dobrego. Produkcja zeszła by do podziemia", naziole itp. w dalszym ciągu nie mieli by żadnego problemu z zaopatrzeniem" i lali na prawo ciepłym moczem", a najbardziej po d..ie dostali by rekonstruktorzy i wytwórcy akcesoriów do rekonstrukcji.Ale w artykule zastanowilo mnie jeszcze jedno. Wynika z niego, że w świetle obowiązującego prawa, wkroczenie na teren wytwórni i zarekwirowanie jej wyrobów było DZIAŁANIEM CAŁKOWICIE BEZPRAWNYM!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 Jak na moje to wszyscy (czytaj=politycy) sobie troche pokrzycza i pomachaja rekoma, a za miesiac nikt nie bedzie o tym pamietal. No moze oprocz wlasciciela tej produkcji ktoremu Panstwo w osobie ABW rozwali biznes. Ale kogo to... Pewnie i tak zlodziej byl, a cytujac mistrza Bareje - jak wiadomo - I pijak! bo każdy pijak to złodziej!!!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 A może to konkurencyjne firmy sie zwalczają? Rynek niemiecki wchłonie każdą ilość, więc jest się o co drapać.Weszli, zabezpieczyli i teraz bedą wyjaśniać...a towar sie nie sprzedaje. Za rok oddadzą wszystko i może nawet przeproszą. Może o to właśnie chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Rozmawiałem z dziennikarką Polska-The Times w sprawie inscenizacji nad Bzurą i nastawienie było zgoła inne. Nikt nie szukał niezdrowej sensacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Sezon ogórkowy dobiega końca, więc jeszcze tego typu „sensacje” będą się pojawiać, póki ważniejsze tematy nie zagoszczą na łamach prasy. A czy ktoś podejmie jakiekolwiek działania legislacyjne w tej kwestii to śmiem wątpić…Moim zdaniem nie ma się kompletnie czym przejmować.PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik1 Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Oddadzą , przeproszą a odszkodowanie dla własciciela , który sie poobija po różnych Trybunałach i wygra , pójdzie znowu z NASZYCH podatków !!!Jak zwykle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 - No i panie i kto za to płaci? Pan płaci... Pani płaci... My płacimy... To są nasze pieniądze proszę pana...- Społeczeństwo.- Społeczeństwo proszę pana... No normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irke Napisano 5 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2008 drążą dalej temat:http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Polacy-robili-nazistowskie-odznaczenia-dla-Niemcow,wid,10329272,wiadomosc.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
persecutor Napisano 5 Wrzesień 2008 Share Napisano 5 Wrzesień 2008 Tak na zdrowy rozum to niemiecka policja powinna sobie robić śledztwa u siebie u tego co kupuje. Bo nasze srABW chyba wyskakuje przed szereg.Jeżeli coś nie jest zakazane to jest dozwolone więc ja jakby mi odwaliło mgę cały dom wytapetować krzyżami żelaznymi, sygnetami i moga mnie pocałować w czółko. Tak samo jakbym chciał to mogę w polsce tym handlować bo mi wolno. Jakby wystawił na niemieckim Ebaju to Niemcy mogą zrobić sprawę za propagowanie a nie nasi.Finał będzie taki, że oddadzom im fanty a jak koleś będzie łebski to jeszcze wystąpi o odszkodowanie i je dostanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik1 Napisano 5 Wrzesień 2008 Share Napisano 5 Wrzesień 2008 Panowie Rekonstruktorzy , załóżmy partię polityczną , mając w sejmie 1 procent bedziemy całowani po stopach przez całą resztę oszołomów, PSL tak od lat działa a wreszcie bedziemy mieli wpływ na ustawy o broni i innych nas interesujacych sprawach.Ilu nas/was jest ? od cholery , trzeba tylko sie zebrać i ruszyć a nie narzekać na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 5 Wrzesień 2008 Share Napisano 5 Wrzesień 2008 Moze pamiec mnie myli, ale jakoś do tej pory nie słyszałem nic o konfiskacie koszulek/plakietek z sierpem i młotem, Che Guevara czy Leninem... A te przeznaczone do publicznego" noszenia na ulicach przez roznych oszolomow chyba bardziej podpadaja pod publiczne propagowanie innego totalitarnego ustroju panstwa" z art 256 kk... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 5 Wrzesień 2008 Share Napisano 5 Wrzesień 2008 Co prawda, to niewiele można zrobić w tej sprawie z mojego punktu widzenia, bo po prostu mózgu nie da się na chwilę obecną zaaplikować niektórym ludziom. Jednak w podrzędnej gazetce, w jakiej to jestem aktywnym działaczem jako taki artykuł można na ten temat napisać. Mniej ważny głos, też jest ważny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piett Napisano 17 Listopad 2008 Share Napisano 17 Listopad 2008 Z dzisiejszego numeru warszawskiego Metra. Cyrk trwa w najlepsze (sorry za zdjęcie, ale nie miałem jak zrobić skanu:)).http://img159.imageshack.us/my.php?image=p1110712oq8.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mf78 Napisano 18 Listopad 2008 Share Napisano 18 Listopad 2008 Niedługo za posiadanie Ospreya czy książke wydawnictwa Verlaga będzie mażna posiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik1 Napisano 18 Listopad 2008 Share Napisano 18 Listopad 2008 jeszcze niech nie zapomną zakazać używania symbolu krzyża m.in.w szkołach i urzędach bo przecież taki sam nosili na płaszczach Krzyżacy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 18 Listopad 2008 Share Napisano 18 Listopad 2008 I zrobi się sytuacja, jak w nieśmiertelnym dowcipie o bacy-bimbrowniku:„… - To i za gwałt mnie wsadźcie! - Dlaczego? - Bo też mam aparaturę!!!”PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figurant Napisano 18 Listopad 2008 Share Napisano 18 Listopad 2008 A co sie dziwisz ,my jako Polacy mamycehc narodowa przywiaznie do historii ,zwlaszcza do traumatycznych momentow ,czcimy je. Dziwisz sie ze ludzi (spora czesc ) oburzaja niemieckie swastyki ,mundury ss ... Dziwisz sie ze ludzie szokuje jak mozna awic" sie w reko oddzialow ktore zmielily Polske w pył ?Moj dziadek jakby zobaczyl takich przebierancow w lesie,mysle ze by siegnal po samonariadke ,ktora schowal po jedenj z kolejnych amnestii po wojnie...Ja tez mam mieszane uczucia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik1 Napisano 18 Listopad 2008 Share Napisano 18 Listopad 2008 właśnie dlatego że Polska wielokrotnie dała się zmielić w pył z powodu głupoty nią rządzących , należy te fakty przypominać i temu służą takie widowiska.Nie wyobrażam sobie sytuacji że rekonstruktorzy polscy walczą" na inscenizacji z cywilami z napisem na kartce A4 ...Niemiec"Co do zabawy" działalnością rekonstruktorską to się nie zgadzam , po pierwsze to nie jest zabawa a po drugie jeżeli ktoś nie lubi takich widowisk to niech siedzi przed telewizorem i łyka papę podawaną na tacy przez całą dobę...To że kilku idiotów obwieszonych swastykami lata po lesie i bawi się w paitball to nie powód by zabraniać innym , poważnym ludziom zajmowania się historią nie tylko przy pomocy książek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figurant Napisano 18 Listopad 2008 Share Napisano 18 Listopad 2008 Przypominac ? Po co ? W jakim celu ? Zeby uniknac przyszlego zmielenia przez ruskie tanki potrzebna sila armia a nie setki GRH z mlodziezy ktora miga sie od wojska ,bawia sie w wojsko + gaddzety III Rzeszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 18 Listopad 2008 Share Napisano 18 Listopad 2008 Żeby uniknąć takiej sytuacji, żeby l;udzie pamiętali do czego prowadzi totalitaryzm, nienawiść, skrajny nacjonalizm.A po co mają się pchać do wojska? Domyślam się z kontekstu wypowiedzi, że jesteś zawodowym żołnierzem, i pewnie będziesz bronił zawodu w którym znalazłeś powołanie, ale chyba nie zaprzeczysz że to nie to samo wojsko co 80 lat temu? Obecnie jest to po prostu jedna wielka zbieranina patologii, i wiem to od wielu znajomych którzy mieli okazję odsłużyć swoje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik1 Napisano 19 Listopad 2008 Share Napisano 19 Listopad 2008 Kolega figurant, sądząc po 3" przy nicku to taki więcej awanturny" jest , trzeba napisać żeby wpuszczali w tylko krawatach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.