Skocz do zawartości
  • 0

Identyfikacja orła

april

Pytanie

Napisano

Witam,
Kolega znalazł przedstawionego na zdjęciu orła (las, ok. 40 km na wschód od W-wy). Rozpiętość skrzydeł ok. 15 cm, u podstawy otwór o średnicy ok. 8 mm, w środku ślady drewna. Uprzejmie proszę o pomoc w identyfikacji przedmiotu. Narzuca się hipoteza, że jest to orzeł od jakiegoś sztandaru, chorągwi. Jeśli jest fałszywa, to co to jest, jeśli prawdziwa, to od jakiego. Czy orły ma jakieś charakterystyczne cechy, które znawcom ułatwiają identyfikację? Nie zauważyłem żadnych sygnatur.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,
Orzeł jest wykonany z mosiądzu (nie wygląda mi to na brąz), prawdopodobnie pierwotnie był posrebrzany. Niestety, z fotką spodu będzie problem. Zmieniony kolor prawego skrzydła jest efektem nieudolnej próby wyprostowania skrzydła a gorąco".
Pozdrawiam, April.
Napisano

Witam,
Kolega znalazł przedstawionego na zdjęciu orła (las, ok. 40 km na wschód od W-wy). Rozpiętość skrzydeł ok. 15 cm, u podstawy otwór o średnicy ok. 8 mm, w środku ślady drewna. Uprzejmie proszę o pomoc w identyfikacji przedmiotu. Narzuca się hipoteza, że jest to orzeł od jakiegoś sztandaru, chorągwi. Jeśli jest fałszywa, to co to jest, jeśli prawdziwa, to od jakiego. Czy orły ma jakieś charakterystyczne cechy, które znawcom ułatwiają identyfikację? Nie zauważyłem żadnych sygnatur.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie