Kopacz1 Napisano 30 Sierpień 2008 Autor Napisano 30 Sierpień 2008 Proszę o pomoc w identyfikacji tego ciekawego znaleziska.
traper6 Napisano 31 Sierpień 2008 Napisano 31 Sierpień 2008 Punce na wyrobach z metali szlachetnych są stosowane już od XVI w.Na medalach często były stawiane na kółeczku" mocującym.Nie spotkałem się jeszcze z takim dziwnym medalem. Przedstawia jakąs alegorię bitwy. Wygląda mi na jakiś pamiątkowy, lub okolicznościowy.Co jest na nim napisane, bo nie mogę odczytać. Może to nazwisko projektanta tego medalu, a to by dużo pomogło przy ID.Pozdro.
Kopacz1 Napisano 31 Sierpień 2008 Autor Napisano 31 Sierpień 2008 Napis jest słabo widoczny odczytałem LEMCFE może być i LEMGFE ale stawiał bym na C" ,puncy nie ma na krzyżu ani na kółeczku.
Kopacz1 Napisano 30 Sierpień 2008 Autor Napisano 30 Sierpień 2008 Proszę o pomoc w identyfikacji tego ciekawego znaleziska.
Kopacz1 Napisano 30 Sierpień 2008 Autor Napisano 30 Sierpień 2008 to jest sreberko tylko troszke starsze i wcale nie musiało być puncowane
vojtaz2 Napisano 30 Sierpień 2008 Napisano 30 Sierpień 2008 też prawda. jak to wykopane i nie czyszczone chemią, to może być srebrem.
Pytanie
Kopacz1
Proszę o pomoc w identyfikacji tego ciekawego znaleziska.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.