PATRON Napisano 29 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2008 http://www.smog.pl/wideo/20389/ta_mala_zna_sie_na_broni/PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 29 Sierpień 2008 Share Napisano 29 Sierpień 2008 a zamiast plasteliny - plastik... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 29 Sierpień 2008 Share Napisano 29 Sierpień 2008 pozazdroscic corki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 30 Sierpień 2008 Share Napisano 30 Sierpień 2008 Raczej uronić łzę nad ojcem deb.... .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 30 Sierpień 2008 Share Napisano 30 Sierpień 2008 kokesh dlaczego?facet zapewne zyje w normalnym kraju pod wzgledem posiadania broni dlaczego nie moze uczyc swojej pociechy jak sie obchodzic z bronia?Gdy moj dziadek mysliwy uczyl mnie rozbierac sztucera czy strzelac na strzelnicy to tez byl debilem wg Ciebie?Niesadze.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 30 Sierpień 2008 Share Napisano 30 Sierpień 2008 Broń to nie zabawka dla małych dziewczynek ,tylko przyrząd do zabijania i dobrze aby dzieci( wszystkie) miały tego świadomość .Co jakiś czas dowiadujemy się o jakiejś masakrze w Stanach spowodowanej przez dzieci które wzięły broń z domu, niczym w grze wideo zrobiły czystkę w szkole .Jak myślisz dlaczego u nas nie dochodzi do takich tragedii .Bo jesteśmy zacofanym nienormalnym krajem z chorym prawem dotyczącym broni ? Co innego pokazać wnukowi jak rozłożyć fuzję a co innego szkolić dziecko w obchodzeniu się z bronią aby robiło to na czas .Jeśli nie zauważasz tu skłonności psychopatycznych tego osobnika to znaczy że jakakolwiek rozmowa z Tobą nie ma sensu bo inaczej postrzegamy świat a przede wszystkim sposób wychowywania dzieci.Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 30 Sierpień 2008 Share Napisano 30 Sierpień 2008 @kokesh ,masz dużo racji, ale nie do końca.Ja też uczyłem moje dzieci obchodzenia się z bronią.Dzieci moje składały i rozkładały broń na czas, mało tego, nawet z zawiązanymi oczami. I nie mamy skłonności psychopatycznych, ani ja ani moje dzieci.Rzecz polega na tym jak oprócz nauki obchodzenia się z bronią wychowane będą owe dzieci, czy rodzice będą im poświęcać czas z miłością rodzicielską czy dzieci będzie chować przysłowiowa ulica"???I TO WŁAŚNIE W WYCHOWANIU DZIECI LEŻY CAŁY PROBLEM, bo jeśli będą one wychowane właściwie i do tego będą umiały różne rzeczy, między innymi będą umiały obchodzić się z bronią, to wszystko będzie OK.Nie ucz syna jeździć samochodem, bo może zdarzyć się wypadek. I właśnie jak go nikt nie nauczy, on może kiedyś wsiąść do auta i wtedy masz wypadek PEWNY JAK W BANKU.DMUCHAJ NA ŚNIEG, BO KTOŚ SPARZYŁ SIĘ GORĄCYM MLEKIEM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 30 Sierpień 2008 Share Napisano 30 Sierpień 2008 Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu TEN ŚWIAT MUSI UMRZEĆ ,o losie .Pozdro.,... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 31 Sierpień 2008 Share Napisano 31 Sierpień 2008 Pół rodziny, bliższej i dalszej w SG, dziadek i znajomi myśliwy, tak więc jednak miałem okazje pobawić" się bronią, ale jedną z rzeczy które mi przekazano to to że broń robi krzywdę... Dlatego nawet dziś gdy strzelam sobie do tarcz z mojej 13J wiatrówki pamiętam, że:Skutki naciśnięcia spustu są nieodwracalne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heruss Napisano 31 Sierpień 2008 Share Napisano 31 Sierpień 2008 Patron super sprawa. Przypuszczam że to w stanach ... Kochesz nie rozumiem Twojego podejścia do sprawy. Pewnie uważasz że nauka sztuki walki służy tylko i wyłącznie do zabijania, bicia i walki?? Złe podejście....Ja swoje dzieci też z miłą chęcią nauczył bym obsługi broni ale niestey nasz kochany kraj siedzi dalej w głaębokiej kumunie wiec napewno nei wyda,....PozdroHeruss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 31 Sierpień 2008 Share Napisano 31 Sierpień 2008 O jaka naukę sztuki walki Ci chodzi ? Uważasz że tresowanie dziecka w rozkładani karabinu to to samo co lekcja dżudo lub karate ,gdzie na mozolnych treningach ćwiczy się ciało i charakter dziecka .Jak 10-cio letniej dziewczynce wytłumaczysz że broń służy do zabijania i okaleczania ludzi a nie do zabawy i polowań na muchy ,tak jak napisał Hitboy skutki naciśnięcia spustu są nieodwracalne ,ludzie którzy musieli użyć broni przechodzą załamania nerwowe i często nie powracają już do służby .Procedury związane z bronią są w każdej służbie skomplikowane i mozolne aby jak najbardziej zabezpieczyć się przed przypadkowym strzałem .Ale może to nie jest istotne ,najważniejsze jest w ile sekund nasza pociecha rozłoży i złoży karabin i czy miała zawiązane oczy czy nie .Gdybyśmy mieszkali w Kambodży Chile czy Gwatemali to bym się nie dziwił, ale XXI wiek środek Europy !!!Nie wkładajmy naszym dzieciom w ręce problemów których nie są w stanie udźwignąć , broń nie służy do zabawy ,ale niektórzy z nas chyba o tym zapomnieli .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honker Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Kokesh pytanie do ciebie-co jest lepsze mieć w domu broń i ciekawe dziecko które wie o broni ale nie może się z nią zapoznać,czy mieć dzieciaka obytego z bronią i którego ona już nie interesuje? W pierwszym wypadku masz bardzo duże szanse na to że dzieciak wcześniej czy póżniej dobierze się do broni i zrobi krzywdę sobie lub komuś.Mój orzełek jeżdził ze mną na strzelnicę przez parę lat i po każdym strzelaniu musiał wyczyścić sprzęt-teraz każ mu jechać postrzelać nie namówisz go choćbyś obiecywał mu samochód.osobiście uważam to za lepsze wyjście z takiej sytuacji.marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 honker a nie zastanawiałeś się dlaczego twoja pociecha nie chce jeździć już z tobą na strzelnice ? .Może postawiłeś przed nim wyzwanie na które był po prostu za mały .Nie mógł udźwignąć stresu związanego z twoimi względem niego oczekiwaniami ,lub po prostu przeraził się kuku i siły jaka wiąże się ze strzelaniem .Podejrzewam że zafundowałeś mu niezłą traumę związaną z bronią ,faktycznie jest to sposób aby zrobić z dziecka pacyfistę .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 @kokesh,przepraszam, ale mam wrażenie ,że biegasz w moherowym berecie.Jakoś tak mi to się kojarzy.Z góry przepraszam jeśli Cię uraziłem, nie to było moim celem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honker Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 jaki huk i jaka trauma zrobił się leniwy i nie chce mu się czyścić broni po strzelaniu, bo postrzelać to aby amunicji starczyło. a dobrze wyczyścić pistolet to i godziny mało.marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Moher mnie gryzie , nie nosze, za to czapkę z daszkiem i owszem .Może jestem trochę nadopiekuńczy i pragnienie zaoszczędzenia moim bliskim brudów tego świata czynić mnie w opinii niektórych normalnym inaczej,ale z zabaw z bronią nic dobrego nigdy nie wynikło ,nikt mi nie powie że szkolenie 10-cio letniego dziecka w sztuce posługiwania się bronią jest rzeczą normalną .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 a ja w przyszlosci bede wolal aby moj dzieciak czy to bedzie dziewczynka czy chlopiec siedzial ze mna na strzelnicy czy na zasiadce jak mial by biegac np po starej fabryce czy gdzies w kacie palic papierosy :)Znam takiego jednego nawet uzytkownika tego forum co oswaja swojego 2 letniego synka z wiatrowka. a facet jest powaznym czlowiekiem hehehe ;)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.