OnyX Napisano 28 Sierpień 2008 Share Napisano 28 Sierpień 2008 to moje z poligonu - wszytsko z jednej ziemiany , do tego jeszcze komplet oporzadzenia - ladownice , bagnety ... :) Ale to jedyne co slyszalem w wiekszej ilosci na poligonie morena-jasien ... tak to pojedyncze odznaki ale to tez ze 2 sztuki max Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 28 Sierpień 2008 Share Napisano 28 Sierpień 2008 Matarnia - 2x za rany,2x szturm piechoty,niesmiertelnik przestrzelony,troche magazynkow do stg mp40,6x panzerfaust,1 sportowa sa itp.Auchan w sumie bardzo słaby teren klamra Rlb i pognieciony hełm.Poligon morena - smietniki niemieckie,winterschlacht,szturm ogólny,cwiczbne glowice panzerschreck,duzo lusek polskich z orzełkami do mausera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 28 Sierpień 2008 Share Napisano 28 Sierpień 2008 Taka mapke kiedys stworzyłem okolic Złotej Karczmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 28 Sierpień 2008 Share Napisano 28 Sierpień 2008 Świetna mapa, Lain. Rozbroiło mnie trafienie bagnetu policyjnego. Miejsce w sam raz - niedaleko koszar policji, ale obecnej ;-) Szukałeś tak blisko jezdni?Jeśli można spytać, to mniej więcej ile dni swego życia spędziłeś na poszukiwaniach w tamtych okolicach? I jak dawno/niedawno temu?Jestem z Zaspy i mocno waham się, czy nie porzucić swoich wyjazdów daleko za miasto, które zamiast dziewiczych miejscówek przynoszą niemal ZERO efektów, w zamian za poszukiwania znacznie bliżej miejsca zamieszkania...M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 28 Sierpień 2008 Share Napisano 28 Sierpień 2008 Ciężko powiedzieć,ale myśle ze bardzo duzo.Biegałem tam 2 lata temu.Ostatnio na złotej byłem z wykrywaczem ramowym z zimie i wyszly akumulatory i panzerfausty w okopie.Rekordy pobilismy na Matemblewie - tam zaczynałem mysle ze spokojnie z 50 dni na nim spędziłem.Jeszcze w tym roku wyszła za rany,mosiek,mauek,czesci kordzika.Mam jeszcze 3 dni noge nie sprawną i się nudzę w domu.Co wy na to żeby za jakies tydzien lub dwa w weekend zrobić mały zlocik gdanskich poszukiwaczy odkrywcowych?Onyx napewno sie wybierze,mozna jakies ognicho na koniec poszukiwań.Zaraz spłodze z nudów mapke matemblewa.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svensson Napisano 28 Sierpień 2008 Share Napisano 28 Sierpień 2008 Zgodnie z zapowiedzią wrzucam kilka kolejnych fotek, różnych dupereli. Na początek guziczek marynarski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svensson Napisano 28 Sierpień 2008 Share Napisano 28 Sierpień 2008 a oto cud techniki PRL :)blacha z której jest wykonany,pierwotnie była przeznaczony na puszki do koncentratu pomidorowego :)Od środka jest piękny nadruk ''Włocławka\" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svensson Napisano 28 Sierpień 2008 Share Napisano 28 Sierpień 2008 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svensson Napisano 28 Sierpień 2008 Share Napisano 28 Sierpień 2008 No i na zakończenie rura do panca z dziurą po kuli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svensson Napisano 28 Sierpień 2008 Share Napisano 28 Sierpień 2008 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 28 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2008 Chodziłem dzisiaj cały dzień po lesie, i kompletnie nic interesującego się nie znalazło... szkoda. Na jakich głębokościach leżały fanty? Np. rura od panzerfausta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OnyX Napisano 28 Sierpień 2008 Share Napisano 28 Sierpień 2008 ognicho i piwo :DDDDDD pisze sie heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svensson Napisano 28 Sierpień 2008 Share Napisano 28 Sierpień 2008 Ja dziś też byłem na chwilkę i bez efektów,kilka monetek z PRLu i odpustowy pierścionek. Rury były trzy,leżały stosunkowo płytko jakieś 30 cm, niestety tylko ta na zdjęciu była w znośnym stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 28 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2008 A rury też w okolicy szpitala MW? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Svensson Napisano 28 Sierpień 2008 Share Napisano 28 Sierpień 2008 nie, niedaleko pomnika Gutenberga we Wrzewszczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 28 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2008 Tam jeszcze nie byłem, muszę się wybrać kiedyś. A w okolicy ulicy spacerowej warto szukać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tygrys001 Napisano 29 Sierpień 2008 Share Napisano 29 Sierpień 2008 Ja szukałem w lesie w zdłuż Słowackeigo i w okolicach Złotej Karczmy. Wyszło kilka sztuk amo i łusek do mauserka, masa odłamków i 2 sztuki F-1 (zostały oczywiście głęboko w ziemi). Generalnie teren mocno przeszukany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 29 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2008 Właśnie wczoraj na wyprawie postanowiłem że udam się w miejsce pokazane na mapce. Pojechałem więc rowerem na ulicę Słowackiego. Wjechałem w las i jechałem ścieżkami. Niestety nie dojechałem do wyznaczonego miejsca, ponieważ nie za bardzo się orientowałem w terenie i wyjechałem w oliwie:PCo do znalezisk to bardzo marnie. Trochę łusek od pepeszy i- już wspomniana przez kolegę poszukiwacza- masa odłamków. Jutro jadę na mierzeje wiślaną to może tam się coś znajdzie:)Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 29 Sierpień 2008 Share Napisano 29 Sierpień 2008 Tylko nie do Kątów Rybackich :D Tam już naprawde nic nie ma hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 30 Sierpień 2008 Share Napisano 30 Sierpień 2008 Lain,w poniedziałek ląduję pod Gdańskiem.Mam nadzieję że nie wszystko wyczyściłeś do cna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 30 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2008 Fanty z mierzei są lepsze niż z lasów oliwskich:) przynajmniej na razie:) Udało się znaleźć: 2 puszki po masce pgaz jedna w lepszym druga w minimalnie gorszym stanie, jedną puszkę nie wiem od czego, podobną od tych na maski ale mniejsza, 4 lotki od granatów moździerzowych, duży klucz grzechotka", pochwa od bagnetu (stan średni), trochę ammo i łusek od ppsz, i niestety trochę urwiłapek:/ Jedna leżała pod ściółką, a pozostałe leżały na wierzchu. Wszystkie poszły do ziemi, ale zainteresowały mnie dwie z nich. Pierwsza miała na końcu małe śmigiełko. Czyżby jakaś bombka lotnicza? O ile dobrze kojarzę śmigiełka służyły do uzbrajania bomby w czasie lotu. Drugi jest to pocisk, nie wiem jaki to kaliber ale dość spory, długość około 40 cm. Ważył około 20 kg. Z przodu nie miał zapalnika, był to odlew. Z tyłu miał jakby odkręcaną część z dwoma otworami. Czyżby był wypełniony ołowiem że tyle ważył? Czy były takie pociski wypełnione ołowiem?Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matias_o Napisano 30 Sierpień 2008 Share Napisano 30 Sierpień 2008 To jednak coś tam jeszcze jest w tych Kątach Rybackich:). Też ostatnio trafiłem puszke po masce pgaz ale na wyspie.Też troche szukałem w lesie oliwski ale same łuski i kawałki pierścieni wiodących + hiszpańskie 5 ptas;)Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 30 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2008 Ja szukałem tak mniej-więcej od Kątów Rybackich do Skowronek.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 30 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2008 A w sobieszewie też dzisiaj byłem ale przejazdem, dosłownie na 15 minut. Trafił się guzik, jutro dam do ID bo go w samochodzie zostawiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 1 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Guzik był to zwykły groszek z munduru, chyba WH, ale niestety gdzieś go zgubiłem:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.