Y-aero Napisano 22 Sierpień 2008 Autor Napisano 22 Sierpień 2008 WitamKoledzy do jakiego karabinu to łuska.Kaliber około 8mm.Brak jakichkolwiek bić.Wyglądem przypomina łuskę z PK ale jes krutsza.Bardzo interesuje mnie model broni z jakiej pochodzi.
Hebda Napisano 24 Sierpień 2008 Napisano 24 Sierpień 2008 100% mosiek.słaby metal(produkcja masowa)dlatego tak skorodowana.przy mocniejszym,czasem lekkim ściśnięciu palcami szyjki u wylotu łuska może się rozsypać.pospolity fant u mnie w lesie :)
Y-aero Napisano 25 Sierpień 2008 Autor Napisano 25 Sierpień 2008 Tak słaby materiał,cieniutka jak żyletka.Po zdjęciu tego co sie dało przy pomocy chemii została tylko pozłotka. :)))Nie zależało mi na tej łusce dlatego ją tak brutalnie potraktowalem.Tu chodziło o wiadomość jakiej broni użyto w tym miejscu.Jeszcze raz dzięki.
Y-aero Napisano 22 Sierpień 2008 Autor Napisano 22 Sierpień 2008 WitamKoledzy do jakiego karabinu to łuska.Kaliber około 8mm.Brak jakichkolwiek bić.Wyglądem przypomina łuskę z PK ale jes krutsza.Bardzo interesuje mnie model broni z jakiej pochodzi.
Y-aero Napisano 22 Sierpień 2008 Autor Napisano 22 Sierpień 2008 Sorki za jakość zdjęć ale niemam cyfrówki.Pozostał mi tylko telefon.:))))pozdro.
ramol Napisano 22 Sierpień 2008 Napisano 22 Sierpień 2008 Przychylam się do opini kolegi, wygląda na Mosinka. Widać jakieś bicia? To by wyjaśniło ostatecznie kwestię pochodzenia. Pozdrawiam.
Pytanie
Y-aero
Witam
Koledzy do jakiego karabinu to łuska.
Kaliber około 8mm.
Brak jakichkolwiek bić.
Wyglądem przypomina łuskę z PK ale jes krutsza.
Bardzo interesuje mnie model broni z jakiej pochodzi.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.