michalmiazga Napisano 28 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2008 Oficerowie wkrótce zażegnali unt" i przygotowali wojska do przyjęcia nadchodzącego wroga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalmiazga Napisano 28 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2008 Gdy pojawili się bolszewicy linie szybko zaczęły pękać. Wieczorem 14 sierpnia kryzys ogarnął dużą część 5 Armii. Rosjanie opanowali przeprawy przez Wkrę i szykowali się do dalszego marszu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalmiazga Napisano 28 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2008 W tym czasie bolszewicy zaprowadzali swoje porządki: grabili rannych i wyłapywali ukrywające się ziemiaństwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalmiazga Napisano 28 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2008 Rankiem 15 sierpnia ruszyło polskie kontrnatarcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalmiazga Napisano 28 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2008 Bolszewicy zostali wyparci za Wkrę, a wkrótce w polskie ręce wpadł Nasielsk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalmiazga Napisano 28 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2008 Na zakończenie inscenizacji odbyła się defilada i prezentacja grup biorących udział w inscenizacji. Wszyscy uczestnicy otrzymali z rąk miejscowych wójtów i burmistrzów pamiątkowe legitymacjefoto: Dorota Godlewska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tg13 Napisano 31 Sierpień 2008 Share Napisano 31 Sierpień 2008 W imieniu Stowarzyszenia Rekonstrukcji Historycznej 51 pułku piechoty Strzelców Kresowych gorąco pozdrawiam organizatorów oraz uczestników inscenizacji i do zobaczenia w przyszłym roku.Poniżej pare fotek z inscenizacji i przygotowań do niej:http://picasaweb.google.pl/Tommy80110300458/BORKOWO1920SRH51ppSK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrotycz Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 :) kilka fotek.http://www.galeria.nowodworski.info/thumbnails.php?album=31 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cartman Napisano 3 Wrzesień 2008 Share Napisano 3 Wrzesień 2008 Byłem, widziałem, ŚWIETNA ROBOTA!!!Mam nadzieję, że spotkamy się za rok... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalmiazga Napisano 4 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Jeden z widzów inscenizacji, pan Jacek Krzemiński, uparcie twierdzi, że w trakcie inscenizacji ukazał się, idąc w rozwianej sutannie z krzyżem w ręku wśród żołnierzy, ksiądz Ignacy Skorupka.Ja tego nie widziałem, ale wczoraj dostałem takie zdjęcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrotycz Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Widać z tego że są rzeczy widzialne i nie widzialne. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.