Skocz do zawartości

Whites TM-808

terenowiec69

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,czy ktos z posiadaczy TM-808 moze podzielić sie wrazeniami z poszukiwań własnie tym sprzetem.Jak faktycznie z zasiegiem,co wykopał i na jakiej głębokosci.Jak z obsługą ww.sprzetu.I czy jest sens chodzić na przekopanych miejscach z ta wykrywką.
terenowiec69
Napisano
Troche chodzilem z tm 800,liczylem ze cos wyskoczy na przekopanych miejscowkach,niestety.
W obsludze jest dosc skomplikowany,trzeba sporo praktyki zeby szukac tym urzadzeniem.
Czy jest sen z nim chodzic-mysle ze tak ,ale to zalezy od miejscowki i szczescia.
Mi musialao tego drugiego zabraknac.
pzdr egon
Napisano
Grupa moich kolegów sporadycznie używa tego sprzętu od kilku miesięcy. Wnioski: Niełatwa obsługa, natomiast wspaniałe możliwości. Idealny na przeszukane z wierzchu miejscówki. Mieli już parę głębokich trafień, poza możliwościami przyzwoitych wykrywaczy klasycznych.

M.
Napisano
Witam, od kilku miesięcy chodzę z TM 808 i nie wiem dla czego koledzy uważają go za trudnego w obsłudze. Jedyny mankament jaki zauważyłem to że potrafi wariować gdy w pobliżu pracuje inny wykrywacz, ale np. smętka w sąsiedztwie toleruje. Problemem są też linie energetyczne. Zasiegi dużo większe od zwykłych wykrywaczy, na dobrze przeszukanym terenie z okopów wyciągałem jeszcze skrzynki amunicyjne. Czasem reaguje na ziemię zmieszaną z łuskami albo odłamkami więc warto mieć drugi, mały wykrywacz do dokładnego namierzania znaleziska podczas kopania. Chcesz wiedzieć coś jeszcze to śmiało pytaj.
Napisano
Zastanawiam się nad kupnem,jest kilka miejsc w które mógłbym uderzyć i przeszukac teren.Mam mozliwośc kupna nowego ze sklepu za cenę 1300zł i tak sie wacham ,kasa nie duża ale czy da rade cos wyciagnąć z militarki z wiekszej głebokości.
Kol.erwin podaj kontakt do siebie.
Napisano
terenowiec jak sie nie myle jestes z krasnegostawu,ja z tomaszowa.jesli chcesz sprobowac jak to dziala nie ma problemu.jeszcze kilka dni bede w polsce.
Napisano
Do tej pory najgłębiej kopałem ok. 2 m. były tam części chyba radaru niemieckiego. Sygnał był mocny, stabilny. Na dobrze przeszukanym terenie trafiłem skrzynkę amunicyjną MG na ok.1,2m. Na grubszą militarkę naprawdę polecam. Mój mail: tuskulum(0)xl.wp.pl zamiast (0) małpa, profilaktyka antyspamowa;) Cena 1300 za nowy jest naprawdę O.K.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie