terenowiec69 Napisano 20 Sierpień 2008 Autor Napisano 20 Sierpień 2008 Witam,czy ktos z posiadaczy TM-808 moze podzielić sie wrazeniami z poszukiwań własnie tym sprzetem.Jak faktycznie z zasiegiem,co wykopał i na jakiej głębokosci.Jak z obsługą ww.sprzetu.I czy jest sens chodzić na przekopanych miejscach z ta wykrywką.terenowiec69
egon10 Napisano 21 Sierpień 2008 Napisano 21 Sierpień 2008 Troche chodzilem z tm 800,liczylem ze cos wyskoczy na przekopanych miejscowkach,niestety.W obsludze jest dosc skomplikowany,trzeba sporo praktyki zeby szukac tym urzadzeniem.Czy jest sen z nim chodzic-mysle ze tak ,ale to zalezy od miejscowki i szczescia.Mi musialao tego drugiego zabraknac.pzdr egon
beaviso Napisano 21 Sierpień 2008 Napisano 21 Sierpień 2008 Grupa moich kolegów sporadycznie używa tego sprzętu od kilku miesięcy. Wnioski: Niełatwa obsługa, natomiast wspaniałe możliwości. Idealny na przeszukane z wierzchu miejscówki. Mieli już parę głębokich trafień, poza możliwościami przyzwoitych wykrywaczy klasycznych.M.
ERWIN Napisano 21 Sierpień 2008 Napisano 21 Sierpień 2008 Witam, od kilku miesięcy chodzę z TM 808 i nie wiem dla czego koledzy uważają go za trudnego w obsłudze. Jedyny mankament jaki zauważyłem to że potrafi wariować gdy w pobliżu pracuje inny wykrywacz, ale np. smętka w sąsiedztwie toleruje. Problemem są też linie energetyczne. Zasiegi dużo większe od zwykłych wykrywaczy, na dobrze przeszukanym terenie z okopów wyciągałem jeszcze skrzynki amunicyjne. Czasem reaguje na ziemię zmieszaną z łuskami albo odłamkami więc warto mieć drugi, mały wykrywacz do dokładnego namierzania znaleziska podczas kopania. Chcesz wiedzieć coś jeszcze to śmiało pytaj.
terenowiec69 Napisano 21 Sierpień 2008 Autor Napisano 21 Sierpień 2008 Zastanawiam się nad kupnem,jest kilka miejsc w które mógłbym uderzyć i przeszukac teren.Mam mozliwośc kupna nowego ze sklepu za cenę 1300zł i tak sie wacham ,kasa nie duża ale czy da rade cos wyciagnąć z militarki z wiekszej głebokości.Kol.erwin podaj kontakt do siebie.
terenowiec69 Napisano 21 Sierpień 2008 Autor Napisano 21 Sierpień 2008 Kolego erwin ,jak głeboko kopaleś do tej pory,jestem ciekaw.
egon10 Napisano 21 Sierpień 2008 Napisano 21 Sierpień 2008 terenowiec jak sie nie myle jestes z krasnegostawu,ja z tomaszowa.jesli chcesz sprobowac jak to dziala nie ma problemu.jeszcze kilka dni bede w polsce.
ERWIN Napisano 21 Sierpień 2008 Napisano 21 Sierpień 2008 Do tej pory najgłębiej kopałem ok. 2 m. były tam części chyba radaru niemieckiego. Sygnał był mocny, stabilny. Na dobrze przeszukanym terenie trafiłem skrzynkę amunicyjną MG na ok.1,2m. Na grubszą militarkę naprawdę polecam. Mój mail: tuskulum(0)xl.wp.pl zamiast (0) małpa, profilaktyka antyspamowa;) Cena 1300 za nowy jest naprawdę O.K.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.