Skocz do zawartości

Do wszystkich co posiadają Proxime

draco236

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
==Zasięgi są takie ,że naprawdę więcej nie trzeba.
W dynamice 5gr. to około 33 do 35 cm == panowie co wy na to, co pisano na początku jak się zaczął ten cały hałas na temat Proximy. Czy ktoś osiągnął taki wynik w gruncie? czy jest to możliwe i na jakich ustawieniach?? może sam twórca się wypowie na ten temat bo mi się nie udało osiągnąć w żadnym terenie 30 cm na 5 gr możne coś źle ustawiam, ale moim skromnym zdaniem nie da rady sięgnąć z takiej głębokości tej monety ,może jak wyjdzie większa sonda to coś się poprawi !?
Napisano
nie chce nikogo urazic, ale wkrotce uslyszysz ze takie zasiegi a nawet wieksze osiaga wiekszosc uzytkownikow proximy, i wina lezy po twojej stronie ze slabego opanowania sprztu. Tak jak kiedys ktos pisal ze wyciaga proxima guziki z 40cm
Napisano
draco263 te testy to w powietrzu były chyba robione a nie w gruncie. Nie znam sprzętu który w gruncie miał by takie osiągi z podobną cewką. Co do zasięgu Proximy jak ją miałeś w ręku to porównaj teraz do innych i daj znać jak wypadły.
Napisano
Znowu jad i po jaką cholerę ?!
Chłop pyta użytkowników Proximy o realne zasięgi a poza Ciapkiem to Panowie chyba nie są posiadaczami. Draco nie robiłem testów bo w powietrzu to można latawce zapodawać :) ( z ciekawości sprawdzę lewitujące 5 gr).Miałem starszego Whitesa teraz mam XLT i Proxa na dynamiku na serio nie odbiega.To tyle bo zaraz zostanę posądzony o reklamę , fanatyzm czy inne bzdury.
Powodzenia i pozdrawiam B.
Napisano
Zabor tutaj nie ma mowy o zadnym jadzie. Tak, kolega draco pyta o realne osiagi proximy, moge podac linka do tematu w ktorym uzytkownik proximy chwalil sie ze wyciaga guzik z 40cm z ziemi. Czy to jest realny zasieg? Watpie i to bardzo, ale idac twoim tokiem rozumowania, skoro napisal to posiadacz proximy to musi byc prawda. No i kolega draco pyta o osiagi proximy w gruncie, wiec nie wiem czemu chcesz sprawdzac zasiegi 5gr w powietrzu. Co do porownania xlt i proximy to fajnie by bylo zeby wypowiedzial sie VanVorden, bo mi sie po prostu wydaje ze nie opanowales w wystarczajacym stopniu xlt.

pozdrawiam bez zadnych zlosliwosci itp
Napisano
dodam tez ze we wspomnianym przeze mnie topicu inni uzytkownicy pisza o wyciaganiu helmu ze 120cm, srebrnej monety z 40-45cm z ziemi (!!). Wszystko to sa opinie osob posiadajacych proxime. Wiec to co napisalem w pierwszym poscie to chyba jednak prawda
Napisano
bronek221, dokładnie to 43 cm, tylko zapomniałeś dopisać, że w tym samym wątku inni użytkownicy i sam konstruktor Proximy stwierdzili, że nie jest możliwe aby guzik został wykryty na takiej głębokosci. Ludzie którzy zawyżają osiągi swoich wykrywaczy, czy to celowo, czy nieumyślnie, są wśród użytkowników wszystkich wykrywaczy a nie tylko rutusów.

Zasięgi 33-35 cm na 5 gr dotyczyły zasięgu w powietrzu. Według mnie jest to raczej 33 niż 35, przynajmniej w tym egzeplarzu który mam i bez słuchawek.
Napisano
Bronek po pierwsze primo :) Van Worden powiedział już co sądzi o Proximie , po drugie primo nie bardzo widzę możliwość sprawdzenia zasięgów w gruncie, po trzecie primo wcale nie mówiłem , że jestem mistrzem od XLT wręcz przeciwnie. A na koniec ; nie znam tego tematu z guziczkiem na 40 cm czy boratyną na 0,5 m ale nie trzeba być mega mózgiem żeby potraktować takie opowieści z uśmiechem.

Pozdrawiam B.
Napisano

Witam!!
Jako iż jestem posiadaczem PROximy widzę że muszę się wtrącić do dyskusji i wyrazić swoje OBIEKTYWNE zdanie na jej temat, nie jest w moim interesie zawyżanie jej zasięgów. Dołączam fotkę 1 reich pfennig 1925r w porównaniu z omawianą wcześniej 5cio groszówką. Pfennig wyszedł z gleby (łąka) z około 28cm.
Pozdro...

Napisano
na jakich ustawieniach ?? ja robiłem w różnych terenach testy i 26, 27cm to góra z jakiej głębokości wykryje 5gr kładzione na płaski i zakopywane powyżej 27 mogę zapomnieć ze ja zobaczy ale i tak nie jest źle gdyby nie te kawałki aluminium to mnie dobija co inny rozmiar to inna identyfikacja już myślę ze to monetka, a tu jakiś drucik , tubka, blaszka itd...Juz nie mogę się w tym połapać bo nieraz trafi się moniaczek na takiej identyfikacji , a nieraz te aluminium aż coś się gotuje w żołądku ze znowu jakieś badziewie :( ale nie wytnę tego bo szkoda bo wtedy mogę coś cennego przegapić.Ale trzeba się poświecić dla tego sportu heheh :) i kopać dalej.A tak poza tym to wykrywka spoko co niedziela 10 godzin w terenie wiec się sporo przegrzebie ostatnie carski guziczek aż mnie zaskoczyło bo straszna zadkosc w moim terenie i to na drodze i to z całym uszkiem super wygląda jak dla mnie i chyba zacznę zbierać te aluminium to się obchnie po kilkunastu wypadach na złomowcu hehehe:) bo monetek zawsze coś znajdę nie wracam z pustymi kieszeniami heheh czekam tylko na większą sondę jak wyjdzie i ruszamy w tereny leśne na okopy bo może coś głębiej leży.Jak narazie polecam tą wykrywke warta swojej ceny!!!!!ach ktos kiedys gdzies napisał ze puszkę złapie z 40 do 45cm ja akurat znalazłem puszkę zakopałem na długość całej saperki bundeswehry 57 cm i jeszcze kilka centymetrów machałem nad ziemia i spoko łapała ta puszkę i oczywiście identyfikacja ze to kolorek cyferki na plusie wiec nie wiem czemu tak kiepski wynik wyszedł tej osobie przecież to spory kawałem metalu !!
Napisano
Zawsze piszę OKOŁO , PONAD lub NIECAŁE. Nie da się stwierdzić precyzyjnie co do 1go cm jak głęboko zalegał drobny przedmiot (moneta)zwłaszcza gdy często wyciąga się ją z kupki ziemi wykopanej z dołka namierzając pinpointem. Dlatego podaję zasięgi z tolerancją błędu do +/- 3cm
Napisano
Witam!Miałem okazję pobawić się dzisiaj w terenie Proximą kolegi.Ergononimia szeroko rozumiana-lipa.Zasięgi i stabilnośc bez szału.Ogólnie nie polecam dla zaawansowanych.Pozdrawiam!
Napisano
Ergonomia- lipa ?
to co - może Minelab GT lub każdy inny wykrywacz tej firmy albo Garrett GTI 2500 , który nie dosyć , że ciężki to jeszcze depcze mu się po cewce :)
Ergonomia w Proximie jest na wysokim poziomie i przy swojej wadze ręka się nie męczy :)

Jakofako : powiedz Ty wreszcie coś konrektego co nie podoba Ci się w Rutusach : identyfikacja , zasięgi , stabilność - tylko proszę profesjonalnie , na temat i najlepiej z własnej autopsji :)

Pozdrawiam
Martin
Napisano
Temat dotyczy Proximy,a nie cyt.Rutusów".Napisałem,że nie polecam(ja jako ja)zaawansowanym użytkownikom i nadal przy tym obstaję.Z resztą wszyscy zaawansowani,których znam używają innych marek.Polemika nie ma sensu.Każdy ma wolny wybór.Pozdrawiam!
Napisano
Napisałeś (znaczy nic konkretnego o co ci chodzi) i wystarczy. Idź sobie bawić się w polu swoim mercedesem", z Bogiem.
Napisano

Witam!!
-acer, nie dyskutuj z jakofako bo widze że niema sensu. Zero merytoryki z jego strony.
-draco236 mnie tak jak i Ciebie doprowadzają do szału aluminiowe śmieci chodząc z PROximą. Najgorsze jest to że alu daje ogromną rozbieżność w skali identyfikacji jak sam zauważyłeś blaszka aluminium może być +4 zarówno jak +30 czy +80. Dzisiaj też zauważyłem że wykrywacz w polu strasznie się gryzł" z liniami wysokiego napięcia. To jego minusy, natomiast uważam że na monetki to niemal odkurzacz :-) Dzisiaj wytargałem z ponad 30cm pięknie zachowany 1 MARK z 1908r. bity w srebrze.
Pozdro...

Napisano
Witam !

Na miłość boską....Śmieci aluminiowe nie są problemem wykrywacza !! Tylko terenu w jakim chodzicie. Przedmioty z aluminium mogą mieć tysiące różnych kształtów i wielkości. W zależności od grubości materiału z jakiego są wykonane i wielkości tych aluminiowych śmieci mogą dawać identyfikację od " - bardzo cienka folia aluminiowa , aż do + 88 - bardzo duży i masywny kawał aluminium. I tak będzie w KAŻDYM wykrywaczu. Jak ktoś wam napisze ,że sobie wycina aluminium" a kopie tylko monetki i inne ciekawe fanty - to buja aż mu się uszy grzeją....

Pozdrawiam RUTUS
Napisano
Bobi pokombinuj z częstotliwością jak wariuje pod liniami może pomóc. Co do Al to niestety najczęściej występujący śmieć w różnych odmianach kształtu i każda wyrywka ma rozjechaną identyfikację ale i inne metale również. Kształt grubość ma tu kolosalne znaczenie. Przed ripostą kolegów którzy będą twierdzić, że jest inaczej niech wezmą kawałek foli Al i sprawdzą jak identyfikuje ich detektor prosty kawałek a jak zgniecioną kulkę.

Co do głównego tematu zasięgi w glebie są przyzwoite by nie powiedzieć dobre" bo jad znów sączyć się będzie.

Pozdrawiam
Napisano
No proszę....

Kolego Ciapek w tym całym cyrku który się dzieje na forum od kilku dni właśnie o to chodziło. Żeby zadowolony użytkownik nie miał ochoty nic dobrego napisać...i żeby tych pozytywnych wypowiedzi było jak najmniej. Sam jesteś najlepszym przykładem - wprowadziłeś autocenzurę do swojej wypowiedzi !
Bo jakbyś napisał inaczej to byś zaraz czytał na forum ,że klakier" itp.

Pozdrawiam RUTUS
Napisano
Jakim cyrku?
Rutus:
Każda marka ma swoich odwersaży i zwolenników.I klakierów też ma.Wcześniej reagowałeś, ale ostatnio-nie.
Powiedz co miał sobie pomyśleć prosty uzytkownik forum, gdy widział peany pochwalne na cześć Proximy, gdy nie była ona jeszcze oferowana na rynku.
Nie wiem, czym kieruje się jeden czy drugi Twój 'wielbiciel' wypisując niestworzone historie o wykrywce której nawet nie widział.
Faktem jest, że przez jednego czy dwóch takich gamoni zaczynamy byc podejrzliwi wobec wszystkich-także autentycznych zadowolonych użytkowników Twojego sprzętu.
P.S.Proxima to bardzo sympatyczna wykrywka.Nie cud-ale fajna

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie