odkrywca2006 Napisano 18 Sierpień 2008 Autor Napisano 18 Sierpień 2008 Witam.Od tzech lat chodzę ze Smętkiem HS-3" Teraz mam odłożone 3000zł.Co doradzacie mi kupić?Chodzę na monety,militarkę itp.
dominik.zd Napisano 18 Sierpień 2008 Napisano 18 Sierpień 2008 Spróbuj rozejrzeć się za wykrywaczami z firmy Minelab. Za tą cenę możesz spokojnie kupić dobry wykrywacz tej marki np. Quattro MP, X-terra 70 itp. To jest moje skromne zdanie.pozdrawiam
rudolf Napisano 18 Sierpień 2008 Napisano 18 Sierpień 2008 Ja tam bym nie wywalał takich pieniędzy,gdyż są teraz sprzęty bdb.i tanie.Ja kiedyś kupiłem Whitesa XLT za kupę kasy,nie powiem że zły bdb, sprzęt ale bardzo trudny w obsłudze,teraz częściej na spacery wychodzi PROxima.Moje zdanie-droższy nie znaczy lepszy.
SaperDębica Napisano 18 Sierpień 2008 Napisano 18 Sierpień 2008 Dokladnie rudolf drozszy nie znaczy lepszy. Sam uzywalem tylko polskich wykrywaczy. Najpierw byl smetek pozniej solarka i wreszcie Proxima z ktorej jestem bardzo zadowolony. Proxima kosztuje 1480 a radzi sobie podobnie jek X-terra70. Wiec nie wiem czy jest sens pakowac dwa razy tyle kasy w sprzet o podobnych mozliwosciach. Pozdrawiam
egon10 Napisano 18 Sierpień 2008 Napisano 18 Sierpień 2008 jak szukasz sporo militarki to wez pod uwage f75,ale jesli kopiesz kolor to bierz minelaba qattro.pzdr egon
longwood Napisano 18 Sierpień 2008 Napisano 18 Sierpień 2008 za taką kasę mozesz spokojnie kupic explorera z drugiej ręki albo inny sprzęt z najwyższej półki przy którym proxima nawet leżeć nie powinna.I nie daj się nabrać na natrętną rutusowską propagandę na tym forum.A pytanie najlepiej skierowac do proscana.
płomyk Napisano 18 Sierpień 2008 Napisano 18 Sierpień 2008 longwood drogi kolego poczytaj wczesniejsze tematy to zobaczysz jak wszyscy sa bardzo zadowoleni z PROXIM niewiem co ty masz do tego sprzetu , jak tak mówisz napisz koledze co jest w tym takiego zlego ze go niepolecasz, wszyscy porownoja (posiadacze) proxim do wykrywaczy z gornej połki a wiec to niejest jakis sredniak . to sa opinie ludzi ktorzy smigaja na tym jakis czas i tak ten sprzet oceniaja .propaganda rutusa ?? heh opinie wielu ludzi no chyba ze sa oni podstawieni :)
vojtaz2 Napisano 18 Sierpień 2008 Napisano 18 Sierpień 2008 Ja polecam Minelaba sovereign gt . kupiłem w marcu i już mi się zwrócił dwukrotnie, mój znajomy chodzi z x terrą i wkurza się że nie może nic ciekawego wytargać z ziemi
longwood Napisano 18 Sierpień 2008 Napisano 18 Sierpień 2008 płomyk nie bądź śmieszny.Proxima to jest średniak-zresztą jedyny rodzimej produkcji i bardzo jeszcze daleko jej do górnej półki.Ale jak porównujesz do swojego emdeka to pewnie że cud.
vojtaz2 Napisano 18 Sierpień 2008 Napisano 18 Sierpień 2008 Nie bądźcie śmieszni ci który polecacie amatorski sprzęt. Minelaba można porównać do mercedesa wśród wykrywaczy, moi wszyscy znajomi tylko ten sprzęt mają i jest super. Kupisz minelaba nauczysz się z nim chodzić i będziesz bardzo zadowolony,
Ravfal Napisano 18 Sierpień 2008 Napisano 18 Sierpień 2008 \"zobaczysz jak wszyscy sa bardzo zadowoleni z PROXIM niewiem co ty masz do tego sprzetu , jak tak mówisz napisz koledze co jest w tym takiego zlego ze go niepolecasz, wszyscy porownoja (posiadacze) proxim do wykrywaczy z gornej połki a wiec to niejest jakis sredniak\"Porównują go z lepszymi sprzętami bo niewiedzą co te lepsze sprzęty" potrafią. Dla mnie porównywanie Proximy z np; Quattro czy Explorerem jest conajmniej śmieszne...
egon10 Napisano 18 Sierpień 2008 Napisano 18 Sierpień 2008 hehheheh,watek sie rozkrecil.Kol.odkrywco 2006,proponuje za 3 tys. pln. kup sobie dwie proximy.
terenowiec69 Napisano 18 Sierpień 2008 Napisano 18 Sierpień 2008 Kolego może cos ze stajni minelaba lub whites.Wkrywacze z drugiej ręki bywaja w dobrych cenach.Do wyboru jest naprawde kilka modeli,x terra 50,70,quattro,GT, whites mxt,m6 matrix,dfx,xlt,ze statyką fishery chociażby lub kultowy whites di pro sl.
axelxxl Napisano 19 Sierpień 2008 Napisano 19 Sierpień 2008 W końcu ktoś dobrze napisał ie daj sie nabrać na rutusowska propagande na tym forum". Niby takie cudo ta solarka a jak tylko pojawiła sie proxima to wszyscy chcą sie jej pozbyć. Tak samo bedzie z proximą jak tylko pojawi sie cos nowego, nie koniecznie lepszego, oby tylko z jedynej, nieskazitelnej, słusznej stajni. To prawie jak z naszym obecnym rządem. Tylko my. Masz kase to kup coś co cenione jest na całym świecie a nie tylko na forum odkrywcy. Minelab,Tesoro, Fisher....Wybór jest duży. Pozdrawiam
terenowiec69 Napisano 19 Sierpień 2008 Napisano 19 Sierpień 2008 Pamietam,jak jeszcze była w fazie produkcji ,to ludzie juz zamawiali nie wiedząc o niej nic i nie mając szczególowych danych.Na tzw.pałę. Obiektywnie patrząc rozreklamowany jest tu na forum i to bardzo.A tępione inne wykrywacze rodzimych producentów chociażby armand i penelektronik.
XII Napisano 19 Sierpień 2008 Napisano 19 Sierpień 2008 Słuchajcie Panowie, ja używam explorer se firmy minelab, uważam, że jest wart tych pieniędzy i nie myślę, że inne tańsze wykrywki mają chociażby podobne możliwości (mówię o dyskryminacji, pinpoincie - bo zasięgi mogą być podobne w niektórych sytuacjach). Kopiąc z Ex SE nie kopię śmieci - oczywiście możliwości wykrywacza nie zależą tylko od samego sprzętu - użytkownik wtajemniczony to 80% sukcesu... Nie rozumiem też ludzi którzy mają ten sprzęt i piszą, że nie dają rady z tak dużą ilością dźwięków, że nic nie kopią - sprzęt jest bardzo prosty do opanowania - takie moje zdanie, a dźwięki te to poezja - wsłuchując się w nie w 100% można określić co leży w glebie czasami myląc polosika z monetką ;)...a prawda jest taka, że większość użytkowników innych tańszych wykrywek ocenia explorera ze względu na cenę bo jest drogi i żałuje ten ktoś takich pieniędzy (bo, że go nie stać to nie uwierzę) ale gdybym tu i teraz powiedział, że oddam swojego zupełnie za darmo to ci co piszą bzdury zgłosiliby się po niego, a w późniejszym terminie zachwalaliby go :) Jasne, że lepiej kupić tańszego sprzęta i kopać tak samo jak innym z tym, że więcej śmieci np. dłużej namierzając itp... :DPodsumowując, polecam ten sprzęt bo jest wart tej kasy. Promując go w ten sposób nie mam na tym, żadnych profitów, a tylko ból głowy bo kto (ktoś kto wie jak to robić) przejdzie z tą wykrywką przez jakiś teren to po nim nic już się nie wykopie. Dodam jeszcze, że do tej wykrywki na drobnicę warto dokupić firmową cewkę 8 (w zestawie jest 11") normalny kosmos ;)W razie pytań pisać na maila, udzielę wszelkich możliwych informacji na temat tego wykrywacza. mozart.4(małpa)wp.plPozdrawiam.
Anarchista Napisano 19 Sierpień 2008 Napisano 19 Sierpień 2008 Ci którzy najwięcej mówią o utusowkiej propagandzie" też zapewne nic o sprzęcie tej marki nie wiedzą poza tym że ma go kolega kolegi.A najśmieszniejsze to są stwierdzenia typu zwrócił mi się" mające udowadniać jakość jakiegoś sprzętu. Ilość i jakość znalezisk zależy przede wszystkim od miejscówki i szczęścia a w drugim rzędzie od wykrywacza i operatora.
Dziki Napisano 19 Sierpień 2008 Napisano 19 Sierpień 2008 Cóż, może to jest po prostu kwestia wypracowanej marki? Może ktoś z rejony longwooda rzuci mu rękawice i na zaoranej ziemi pokaże naocznie klasę PROximy?Solaris i Ultra w stosunku do swojej ceny były bardzo udanymi sprzętami i wyrobiły renomę Rutusowi.terenowiec69 --> ja zamówiłem wykrywacz jeszcze w fazie produkcji, i co? Wcale tego nie żałuję. P. Rutyna jest osoba, która dała po sobie poznać, że nie rzuca słów na wiatr. Efekt jest taki, że po prawie roku korzystania ze znanego wykrywacza zachodniej firmy szybko go sprzedałem.axexxl --> Ty chyba nie rozumiesz pewnej zasady - PROxima jest następcą Solarisa. Jest od niego trochę lepsza za niewiele większą cenę ;) I tak samo będzie z PROximą jeśli uda się p. Rutynie następnym wykrywaczem zrobić taki sam skok jakościowy jak pomiędzy Solarisem i PROxima. Być może wiele osób wymieni ją na lepszy model.
longwood Napisano 19 Sierpień 2008 Napisano 19 Sierpień 2008 Człowieku wejdź na stronę proscana - tam SAM PRODUCENT PROXIMY POTWIERDZA ŻE TO WYKRYWACZ KLASY ŚREDNIEJZrozum wreszcie że 'dobry w swojej klasie cenowej' a 'najlepszy wogóle' to dwie różne rzeczy.Volkswagen golf też jest bardzo dobry, ale jak ktoś ma na zbyciu milion złotych to raczej kupi sobie ferrari.Tak samo jest i tu-w przedziale do 1500 można sobie dyskutować czy rutus jest 'naj' czy nie.A co do rutusowskiej propagandy to zauważcie - ten dział leży odłogiem, po kilka dni żadnego posta - a jak ktoś się ośmieli zauważyć że proxima nie jest najlepsza na świecie albo że sama nie kopie skarbów - to od razu znajduje się 20 rozhisteryzowanych obrońców:-)
kopijnik2 Napisano 19 Sierpień 2008 Napisano 19 Sierpień 2008 a jaka jest motywacja do działania tych 20 rozhisteryzowanych obrońców" ?czyli DLACZEGO tak jest?
pastuszek Napisano 19 Sierpień 2008 Napisano 19 Sierpień 2008 Myśle że jedyny wniosek jaki można wyciągnąć z tutejszych 'rad'jest taki: nie bierz pod uwagę co tu piszą, tylko idź na jakieś normalne forum:-)
kopijnik2 Napisano 19 Sierpień 2008 Napisano 19 Sierpień 2008 kopijnik- nie mam pojęcia...może 20 rozhisteryzowanych obrońców" ma własne doświadczenia...
banderas Napisano 19 Sierpień 2008 Napisano 19 Sierpień 2008 Cze.Powiem inaczej .Zainwestuj tysia w sprzęt a 2 tysie w literaturę i stare mapy,rozdysponowanie kwoty szokujące ,ale efekty powalające.pzdr.
armand Napisano 19 Sierpień 2008 Napisano 19 Sierpień 2008 Koledzy, w ogóle nie dyskutujecie o wadach i zaletach podanych wykrywaczy, dyskutujecie o markach, tak jakby to były buty lub spodnie, to jest przerażające! Niedługo będziecie kłócili się, który las jest modniejszy do poszukiwań.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.