abcd Napisano 12 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2008 Blacha-samoróbka została pozyskana na terenie b.obozu jenieckiego gdzie przebywali także jeńcy amerykańscy,najprawdopodobniej jaden z nich był w cywilu policjantem i w obozie wykonał sobie z nudy taką oto blachę.Napisy na niej(bo zdjęcie marne)to NEW YORK SATE/US/POLICE/41757,ciekawe czy w archiwum policji stanu NY zachowały się spisy numerów funkcjonariuszy z lat 30/40 i po numerze można zidentyfikować gościa.Postaram się skontaktować z jakimś muzeum policyjnym w Stanach to może doradzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Menzo Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 Może niekoniecznie z nudy. Wydaje mi się ze ustalali oni prawa wewnątrz obozowe które ktoś musiał strzec. Bardzo ciekawa rzecz. Zapytać nie zaszkodzi. Może facet jeszcze żyje..++++++Pozdr+++++++++ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubuś 2001 Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 Też o tym pomyślałem, ale nie pasował mi ten wysoki numer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 18 Sierpień 2008 Share Napisano 18 Sierpień 2008 Jak czegoś się dowiesz to daj znać oczywiście :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 20 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2011 Może ktoś kolekcjonjący amerykańsko - policyjne blachy i kontaktujący się z kolekcjonerami tej materii w USA pomoże mi w identyfikacji delikwenta /Ny. State (US Police) 41753/,po wybuchu wojny dziad byl pilotem a blachę policmajstra zrobił sobie aby w Lufcie szyku zadawaćPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 22:49 11-06-2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 20 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2011 Przedmiot w 100 proc. wykonany w epoce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 20 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2011 https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum22/police.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.