skyluke Napisano 9 Sierpień 2008 Share Napisano 9 Sierpień 2008 Prawie, ale nie ta okolica. Chyba stawy rybne w Woli Gostomskiej nad Pilicą, bliżej Wyśmierzyc. Swoją drogą ładna okolica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 9 Sierpień 2008 Share Napisano 9 Sierpień 2008 Chyba Nowego Miasta ,jeśli o tą Wolę Gostomską chodzi .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 A jaka jednostka sypnęła tą Panterą" w Woli Gostomskiej?19 DPanc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyluke Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 Racja bliżej Nowego Miasta, ściślej. Pisałem z pamięci. A jaka jednostka ? Bo ja wiem, trzeba by zgłębić literaturę, 19 D.P wydaje się prawdopodobnaPozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 A 25 DPanc. którędy się wycofywała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek84pp Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 coś mi się kojarzy że na tych blachach z bełchatowa przewinęła sie 25ta,gościa zwlekli pewnie z okolicy -kierunek na Łask.pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 Nie Leszek - tam był koleś z Pz.Rgt.2 czyli 16 DPanc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satron1200 Napisano 15 Sierpień 2008 Share Napisano 15 Sierpień 2008 Witam . Wiewórki w pobliskich lasach , w Woli Gostomskiej w okolicach miejscoqości B , w pobliżu Nowego Miasta twierdzą że to raczej 25-a .Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul 305 Napisano 8 Październik 2008 Share Napisano 8 Październik 2008 Jednak nie 25-ta a 19-ta panerna dolnosaksońska się tamtym rejonem wycofywała jest nawet o tym fragment niemieckiej kroniki wojennej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 20 Maj 2014 Share Napisano 20 Maj 2014 Widział ktoś zdjęcie „Königstigera” z Szarbska na którym widoczny jest numer taktyczny? Podobno istnieje takowe.P.S. Nowe Miasto n. Pilicą to oczywiście 25 DPanc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.