EMPAI Napisano 6 Sierpień 2008 Autor Napisano 6 Sierpień 2008 WitamPytanie do kolegów lepiej obeznanych z tematemCo to za odznaczenie,odznaka?W czerwcu była wystawiona na jednej z niemieckich aukcjipozdro-Maciek
Louis Napisano 6 Sierpień 2008 Napisano 6 Sierpień 2008 Może wiele nie pomogę, ale zawsze:N.K.N. - Naczelny Komitet NarodowyD. W. - Departament WojskowyNazwy miast / miejscowości: Kraków, Sławków, Jabłonków ... to miejsca, w których kolejno w/w departament prowadził werbunek do Legionów Polskich.Pozdrawiam
EMPAI Napisano 6 Sierpień 2008 Autor Napisano 6 Sierpień 2008 Dzięki LouisPomogłeś mi bardzoWiem przynajmniej,że jest to odznaka legionowa.Tak podejrzewałem, ale nie byłem pewnyGdybys jeszcze napisał czy jest to odznaka pamiątkowa czy okolicznosciowa albo jakis link byłbym wdzięcznyPozdrawiam-empai
Louis Napisano 6 Sierpień 2008 Napisano 6 Sierpień 2008 Tego niestety nie wiem. Niech wypowiedzą się osoby bardziej siedzące w temacie.Pozdrawiam :)
Pytanie
EMPAI
Witam
Pytanie do kolegów lepiej obeznanych z tematem
Co to za odznaczenie,odznaka?
W czerwcu była wystawiona na jednej z niemieckich aukcji
pozdro-Maciek
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.