Skocz do zawartości
  • 0

Czy takie repliki są w Polsce legalne ?

ra_v

Pytanie

Napisano

Witam serdecznie. Ostatnio wpadły mi w rączki dwie repliki broni krótkiej : Beretta i Parabellum. Z tego co wiem to produkcja japońska podobno z lat 50-60 tych. Wykonane w skali 1:1, ruchome elementy, wyjmowane magazynki z fabrycznie zdezaktywowaną amunicją.Wykonane z materiałów o bardzo wysokiej jakości. Wszystkie szczegóły jak w oryginałach, mozna sie zorientować ,że to repkiki dopiero po wzięciu ich do rąk. Można je przeładować - z zamka wyskakuje zdekowane ammo.
Zastanawiam sie jak wyglada to w świetle polskiego prawa. Czy są one legalne i mozna je w Polsce sprzedać do rekonstrukcji?
Proszę o Waszą pomoc i opinię.
Pozdrawiam

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wyglądają na tzw.deko czyli kiedyś prawdziwą broń przerobioną na nie strzelajace kawałki metalu-w Polsce nielegalne jeśli nie posiadaja punc CLK(Centralnego Laboratorium Kryminalistyki Policji)
Jeśli od początku produkowane jako zabawki-legane.
pozdrawiam
kruszyna
Napisano
Nie jest to deko. Zostały tak wyprodukowane fabrycznie. Nie wiem czy były to zabawki z zamierzeniea czy coś dla rekonstrukcji. Ale efekt jest naprawdę realistyczny.
Dzięki za opinie
pozdro
Napisano

Witam serdecznie. Ostatnio wpadły mi w rączki dwie repliki broni krótkiej : Beretta i Parabellum. Z tego co wiem to produkcja japońska podobno z lat 50-60 tych. Wykonane w skali 1:1, ruchome elementy, wyjmowane magazynki z fabrycznie zdezaktywowaną amunicją.Wykonane z materiałów o bardzo wysokiej jakości. Wszystkie szczegóły jak w oryginałach, mozna sie zorientować ,że to repkiki dopiero po wzięciu ich do rąk. Można je przeładować - z zamka wyskakuje zdekowane ammo.
Zastanawiam sie jak wyglada to w świetle polskiego prawa. Czy są one legalne i mozna je w Polsce sprzedać do rekonstrukcji?
Proszę o Waszą pomoc i opinię.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie