Witam serdecznie. Ostatnio wpadły mi w rączki dwie repliki broni krótkiej : Beretta i Parabellum. Z tego co wiem to produkcja japońska podobno z lat 50-60 tych. Wykonane w skali 1:1, ruchome elementy, wyjmowane magazynki z fabrycznie zdezaktywowaną amunicją.Wykonane z materiałów o bardzo wysokiej jakości. Wszystkie szczegóły jak w oryginałach, mozna sie zorientować ,że to repkiki dopiero po wzięciu ich do rąk. Można je przeładować - z zamka wyskakuje zdekowane ammo. Zastanawiam sie jak wyglada to w świetle polskiego prawa. Czy są one legalne i mozna je w Polsce sprzedać do rekonstrukcji? Proszę o Waszą pomoc i opinię. Pozdrawiam
Pytanie
ra_v
Witam serdecznie. Ostatnio wpadły mi w rączki dwie repliki broni krótkiej : Beretta i Parabellum. Z tego co wiem to produkcja japońska podobno z lat 50-60 tych. Wykonane w skali 1:1, ruchome elementy, wyjmowane magazynki z fabrycznie zdezaktywowaną amunicją.Wykonane z materiałów o bardzo wysokiej jakości. Wszystkie szczegóły jak w oryginałach, mozna sie zorientować ,że to repkiki dopiero po wzięciu ich do rąk. Można je przeładować - z zamka wyskakuje zdekowane ammo.
Zastanawiam sie jak wyglada to w świetle polskiego prawa. Czy są one legalne i mozna je w Polsce sprzedać do rekonstrukcji?
Proszę o Waszą pomoc i opinię.
Pozdrawiam
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.