Hary DZ Napisano 2 Sierpień 2008 Napisano 2 Sierpień 2008 Jest to nagroda dla piątego szwadronu szóstego pułku rajtarów. Niewiadomą jest dla mnie skrót Sch". Pozdrawiam.
traper6 Napisano 2 Sierpień 2008 Autor Napisano 2 Sierpień 2008 Podziękowawszy sąsiedzie".Najechałem dzisiaj Twoją Ziemię, ale ulewa mnie przegoniła.
EMPAI Napisano 2 Sierpień 2008 Napisano 2 Sierpień 2008 WitamMoże skrót od schutze=strzelecByłaby to I nagroda w zawodach strzeleckich np.tego szwadronupozdro
traper6 Napisano 2 Sierpień 2008 Autor Napisano 2 Sierpień 2008 Ale taki koszyczek ? Nie sznaps ? he,he.Może to sch" znaczy schule ?
EMPAI Napisano 2 Sierpień 2008 Napisano 2 Sierpień 2008 A może rajtarzy byl''romantic boy'i lubili w koszyczkach układać kwiatki he heJakbym w szkole(schule)dostał w nagrodę koszyczek to bym się ciężko obraził-a już napewno w szkole wojskowej he he
traper6 Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Napisano 1 Sierpień 2008 Czy potrafi ktoś przetłumaczyć i zinterpretować te bicia ?
Hary DZ Napisano 1 Sierpień 2008 Napisano 1 Sierpień 2008 1 nagroda Sch (Schlesische? Schutze?) 5 Eskadron Reiter Regiment 6 czy jakoś tak :) Zdrav.
Pytanie
traper6
Takie cóś przypełzło do mnie.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.