ensiferum3 Napisano 30 Lipiec 2008 Autor Napisano 30 Lipiec 2008 Witam!Na zdjęciu są mężczyźni z mojej wsi jako żołnierze armii cesarza Wilhelma II i według mnie broń jaką posiadają jest to mauser 1888 tylko nie mam pewności a więc proszę o potwierdzenie lub o poprawienie mojej teorii.pozdrawiam
ensiferum3 Napisano 30 Lipiec 2008 Autor Napisano 30 Lipiec 2008 Witam!Na zdjęciu są mężczyźni z mojej wsi jako żołnierze armii cesarza Wilhelma II i według mnie broń jaką posiadają jest to mauser 1888 tylko nie mam pewności a więc proszę o potwierdzenie lub o poprawienie mojej teorii.pozdrawiam
Renald Napisano 3 Sierpień 2008 Napisano 3 Sierpień 2008 Broń na zdjęciu to Gewehr 91, lub Karabiner 88. Nie sposób jednoznacznie stwierdzić, ponieważ nie widać szczegółów.W żadnym wypadku nie jest to Gewehr 1888.
piotr777 Napisano 30 Lipiec 2008 Napisano 30 Lipiec 2008 wygląda jak ten.Troszkę słaba fotka ale czas ją zniszczyłpozdro...
Pytanie
ensiferum3
Witam!
Na zdjęciu są mężczyźni z mojej wsi jako żołnierze armii cesarza Wilhelma II i według mnie broń jaką posiadają jest to mauser 1888 tylko nie mam pewności a więc proszę o potwierdzenie lub o poprawienie mojej teorii.
pozdrawiam
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.