Skocz do zawartości

Anlage Sud - czy będzie w tym roku ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 95
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Jesli ludzie (glupi ludzie) benda widziec w rekonstruktorach niemieckich tylko zlych niemcow (nazistow i fanatykow) to bendzie straszne i poniesiemy porazke a to nie o to chodzi w tym wszystkim
jesli szykanowane i oskarzane o nazizm grupu rekonstrukcyjne niemieckie zaczna wymierac i co nam pozastanie ,nic bendziemy miely tysiace amerykanskich grup
i wtedy w stepinie bendzie mozna jedynie odegrac o to taka scenke.
http://www.youtube.com/watch?v=vMqSmiC_xHg

Trzeba zrozumiec ze po stronie niemieckiej walczyli tez normalni ludzie.
http://www.youtube.com/watch?v=Ds85Zko0cT0&feature=related

a czepianie sie o nazwe grupy jet tylko dziecinada sory za blendy ortograficzne Max.l

Leonie skoro posiadasz prawo przypisywania konkretnych nazwisk do konkretnych nicków, pozostaje mi tylko ubolewać nad twoim ograniczeniem umysłowym, tak na marginesie przypominającym to w wykonaniu niejakiego bagnetass. On też próbował kojarzyć pewne fakty z marnym skutkiem :) Wypada tylko pogratulować chłodnej głowy, wiedzy :), kultury słowa, szacunku dla innych użytkowników tego forum. Jeżeli twoja działalność jest równie właściwa jak powyższe, tylko pogratulować takowej, oby więcej takich grup i wypowiadających sie na forum publicznym ich członków:).
Nikt nikomu nie zarzucał faszyzmu, oczekiwałem konkretnej odpowiedzi, na konkretnie pytanie. Piekielnie to kogoś obruszyło, hmmm, może coś w tym jest.

Pod samym Rzeszowem walczyla Charlemagne a Rzeszow"

Pod samym Rzeszowem znaczy się gdzie ? Może Sanok ? A może Mielec ? Bo tam walczyła kampfgruppe Schafer w składzie 40 pułku grenadierów pancernych ss wzmocnionej 1 batalionem France" (znacznie późniejszej Charlemagne). No, ale jaki tu związek panie merytoryczny z pobliskim" Rzeszowem, a raczej Reichshofem ? hmmmm. Baterii WSK czy maruderów zasłyszanych od wujka Stefana nawet nie skomentuje :)

Leon, sorry ale krótko mówiąc zachowałeś się teraz jak gówniarz a nie dorosły facet. Nigdy nie chowałem się kim jestem, każdy zainteresowany dobrze wie i podpisywałem się pod różnymi apelami na różnych forach imieniem i nazwiskiem, tutaj takiej potrzeby akurat nie widzę.
Był jeden cap któremu nazwa Galicja (nawet nie Galizien) kojarzyła się tylko z ukraińskimi SS-Mannami, ale to trzeba być naprawdę ograniczonym umysłowo, więcej ludzi tak myślących nie potrzeba.
Tak jak napisałem - mam swoje zdanie na temat nazwy, której używali Niemcy w celu zacierania polskości, a nawet Austriacy tego nie robili, ale to już Wasza sprawa, przecież to brzmi tak groźnie i europejsko, zresztą dla większości to tylko czepianie się szczegółów.
Jeśli chciałbyś postępować chamsko w stosunku do innych - najpierw zastanów się, kto heilował owinięty w nazistowskie flagi na pierwszej imprezie w Stępinie, bo nikt tu tych brudów nie wyciąga. Nie było słowa o oskarżaniu kogokolwiek o nazizm czy poddawanie wątpliwości istnienia grup odtwarzających Niemców - tylko niektóre osoby nie były widać na lekcji, gdy uczono czytania ze zrozumieniem.

Przepraszam Dunczyk za pyskowke, nie mam zamiaru wiecej dyskutowac z tymi .... na tym forum.Osobiscie wole zalatwic to twarza w twarz.Wrocmy wiec do tematu, wklejajcie fotki Panowie,napewno cos tam macie-)..szczegolnie zachecam naszych kolegow z sekcji rosyskiej.W tym calym zamieszaniu zapomnialem pozdrowic naszego kolege-rekonstruktora z Hiszpanii ktory z nami goscinie wystapil.Bardzo Ci dziekujemy za profesjonalizm i kolezenstwo.

Pozdrawiam!

Witam

Dzięki panowie moderatorzy, lepiej późno, niż wcale. Na koniec tej wielce merytorycznej dyskusji, która nie stanie sie już więcej moim udziałem, podaje numery telefonów, dla konsultacji pewnych ewelacji" 017 2777110, 0172777044 (numery urzędowe, więc nie zastrzeżone). Mam nadzieje , że i tym razem nie zabraknie niektórym odwagi, aby sprawdzić. A tak na przyszłość proszę podawać numery komórki", gg lub innego komunikatora, jeżeli faktycznie powołuje się ktoś na bliską znajomość ze mną. Ot tak, w celu uzyskania informacji zwrotnych.

pozdrawiam

Panie cis, mój komunikat był skierowany do wszystkich uczestników, również do Pana, Leon wallonien chociaż przeprosił, tymczasem Pan postanowił grać skrzywdzoną niewinność, więc co do ocen, morlanych i innych wstrzymałbym się na Pana miejscu (Duńczyk)

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Dunczyk 09:39 05-09-2008

• 1 month later...
Witaj Skiter!...bez urazy, ale co ma wspolnego opis schronow w Stepinie z rekonstrukcja bitwy pod Budziszynem z kwietnia 1945?
Zauwazylem ze nikt sie nie pofatygowal zeby napisac czego dotyczyła rekonstrukcja-)..wiec moze nadmienie.
Głownym tematem rekonstrukcji były walki pod Budziszynem a raczej masakry ktorej glownym sprawca był bandyta i nałogowy pijak Karol Swierczewski-)
Ten pseudodowódca wykrwawil 2 Armie WP, zignorował niemieckie uderzenie na 52 Armie sowiecka i parł na Drezno mimo otrzymania rozkazu osłaniania rosjan.
Rozciagnał polskie sily na przestrzeni ponad 50 km, zrobił luke w polskiej linii co natychmist wykorzystali niemcy i wbili sie klinami rozczłonkowujac polskie oddzialy ktore zostaly odciete i okrazone.Towarzysz pijak zamiast zawrocic parł dalej na Drezno i doprowadził do tragedii-(
Dziadziu.....nie wklejaj fotek bo mi sie morda nie miesci,musialem sie zdegradowac o stopien nizej za jedzenie po nocy-))Fajne fotki Siter,dostalem troche od Dziadzia wiec moze pare powklejam-)

Wiem wiem :) Informację o Stępinie umieściłem już w 2006 roku kiedy nasza Grupa uczestniczyła tam w inscenizacji. Starałem się raczej przybliżyć główną atrakcję turystyczną tej miejscowości. Nie ulega oczywiście wątpliwości, że należy przedstwić także i tło historyczne rekonstrukcji historycznej która odbyła się w 2008 roku. Mam nadzieję, że szybko znajdę troszkę czasu i to uczynię :)

Dziękuję za spostrzeżenie :) Pozdrowionka z Sanoka :)Skiter GRH SAN

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie