Skocz do zawartości

Iłża 2008

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 160
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Wszystko pięknie, tylko dlaczego na miłość Boską" na siłę ściąga się sprzęt i wywala sporą kasę na skfz'eta w malowaniu w którym nie miał prawa jeździć w 1939 r.??????
To daje nieźle po oczach!!!
P.S ale pomysł na utworzenie Force Recon 1939" jest pyszny :-))) Proponuję jego udział w nadchodzącej Bzurze"!!! :-)

a siłę ściąga się sprzęt i wywala sporą kasę na skfz'eta "

no właśnie kasa i ilość wozów bojowych pasujących do tego scenariusza w Polsce - jak usłyszałem cenę za pewien pojazd który bardzo chciałem mieć i który powinien tam jeździć zamiast sdkfz to przytaknąłem prezesowi, dobrze niech będzie sdkfz.

Moim marzeniem także jest to by w scenariuszach występowały tylko pasujące do nich pojazdy, by każdy rekonstruktor miał słuszna historycznie broń - a nie mosina lub czecha i pewnie za jakiś czas tak będzie - tak samo jak lepiej lub gorzej uszyte repliki mundurów wyparły tzw. mundury kbw.

Impreza z roku na rok rozwija się i jest coraz lepiej. Kolor może i bił po oczach ale takie są jak na razie realia polskiej rekonstrukcji. Zauważyłem jednakże mniejsza liczbę widzów,aczkolwiek rekonstruktorzy dopisali i przednio prezentowali się podczas defilady końcowej. Pirotechnika, po raz pierwszy w Iłży, zrobiła wrażenie, nic nie zmieni jednak faktu, że była to najsmutniejsza rekonstrukcja na jakiej byłem.

Gdy zaczyna sie krytyka...
Co do mosinów i czechów t mus ,ale rekonstruktorzy tez razili , a to można bez problemu wyeliminować, np po co na siłę pchać się z mp40 na reko z 39-ego. Sporo hełmów m42 , nie pomalowane menażki BGS , spodnie m43 i koszule szare u pancerniaków. Co najbardziej przeraziło ,że niektórzy noszą pasy po cowboy'sku". Tyle z mojej strony .

Witam.

Rekonstrukcja rewelacyjna poraz kolejny organizatorzy i gospodarze staneli na wysokości zadania mam nadzieje że uda mi się przyjechać do was za rok.
Wielkie BRAWA.

Co do pojazdu SdKfz 251 D to fakt że kolor nie ten i model też,ale 100% oryginał.

Jestem tylko ciekaw jakby wyglądały rekonstrukcje w Polsce jeśli dopuszczane były do nich tylko pojazdy z epoki lub broń????????????

Brałem udział w rekonstrukcji i chciałbym sprostować że kolega z Mp 40 na zdjęciu w trakcie rekonstrukcji ( bitwy )był uzbrojony w karabin mosin sam go widziałem.

A o jaki pojazd koledze tg13 chodzi jesli można spytać?

A pytanie do kolegi to17071990 mozna jakieś fotki tych zle ubranych"???????????

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie