Xanadu Napisano 28 Lipiec 2008 Autor Napisano 28 Lipiec 2008 Nieco pogięty, ale nie w tym rzecz.Czy ktoś wie, co to za oznaczenie widnieje pod glapą?
Xanadu Napisano 30 Lipiec 2008 Autor Napisano 30 Lipiec 2008 To nic takiego, Święty82 :)Skąd miałeś wiedzieć, jakim sprzętem dysponuję.Z resztą to nic nadzwyczajnego: Konica Miolta z2Jedyne, co faktycznie może tu szkodzić, to pogorszona jakość spowodowana włączonym zoomem cyfrowym w trybie kręcenia filmu - i tak musiałem wyciąć najlepszą klatkę. Zacięła mi się migawka i w efekcie - zrobienie zwykłego zdjęcia skończyło by się na prześwietleniu ekspozycji i jakichś poziomych kreskach.Za kilka dni aparacik pójdzie do wyczyszczenia i naprawy i znów zacznie działać jak należy :)@Breslau74 - Tobie dopiszę tylko, że jeszcze dokładniej to byś to przerysował, prawda?Wiem, wodzu - komórką" zrobione - też by Ci lepiej wyszło.Ech... wracaj na swoje zadupie, kolego, tam może ktoś kupi takie bajery :)
Xanadu Napisano 29 Lipiec 2008 Autor Napisano 29 Lipiec 2008 Aktualizacja.po przetarciu palcem trzonka, znalazłem jeszcze takie wytłoczenie.Coś jakby wisząca waga i nieczytelny już napis.Logo producenta jak mniemam.Może teraz ktoś się domyśli choćby, przez jaką firmę został wyrobiony?
Xanadu Napisano 29 Lipiec 2008 Autor Napisano 29 Lipiec 2008 Powyższy wzorek jest minimalny. Ma może ze 2,5 mm szerokości - stąd marność fotki :/ Obiekt na 40-krotnym zbliżeniu...
Swiety82 Napisano 29 Lipiec 2008 Napisano 29 Lipiec 2008 Nie rób zbliżeń cyfrowych, zrób fotkę z odległości 30-40cm i powiększ na kompie, będzie lepsza jakość, ew. tryb zdjęcia z bardzo bliska" i powinno być coś widać...
Swiety82 Napisano 29 Lipiec 2008 Napisano 29 Lipiec 2008 Heh Xanadu dokładnie, tryb Makro" :PWstyd przyznać ale określenie mi wyleciało z głowy w południe :)
Xanadu Napisano 29 Lipiec 2008 Autor Napisano 29 Lipiec 2008 To się nazywa makrofotografia, bracie.Żadne zdjęcia z bliska.Profesjonalny zestaw pierścienia i soczewki Raynox'a DCR250
Breslau74 Napisano 30 Lipiec 2008 Napisano 30 Lipiec 2008 A ja zrobię zdjęcie aparatem za 200 zł i będzie widać dużo lepiej.pozdrawiam
Xanadu Napisano 28 Lipiec 2008 Autor Napisano 28 Lipiec 2008 Nieco pogięty, ale nie w tym rzecz.Czy ktoś wie, co to za oznaczenie widnieje pod glapą?
Pytanie
Xanadu
Nieco pogięty, ale nie w tym rzecz.
Czy ktoś wie, co to za oznaczenie widnieje pod glapą?
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.