zborap Napisano 7 Sierpień 2008 Share Napisano 7 Sierpień 2008 Tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 7 Sierpień 2008 Share Napisano 7 Sierpień 2008 Jak to z tymi gładkimi gładkimi i gładkimi groszkowanymi jest bo ja się już gubię, Legion Condor, Strafbataillone czy cywilne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 8 Sierpień 2008 Share Napisano 8 Sierpień 2008 Cis nie pamiętam w której części 1 czy 2 tego wątku klikaliśmy o klamrach austro-węgieskich -pisałeś o ile dobrze pamiętam że rurka od widełek na tych klamrach powinna być z przecięciem - ja też tak myślałem do wczoraj – (toz. w pozostałych są z przecięciem ) przeglądając wykopane klamry w w szczególności te ostanie - przyjrzałem sie dobrze jednym widełkom które wypadły z klamry podczas czyszczenia - zaintrygowały mnie i zacząłem je oglądać -musze ci powiedzieć że na tej rurce nie ma przecięcia ! jest cała jednolita -postaram sie dać fotki jutro przy dziennym oświetleniu -co ty na to ? –pozdro :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cis Napisano 8 Sierpień 2008 Share Napisano 8 Sierpień 2008 No cóż, pewnych zjawisk w przyrodzie nie można wykluczyć. Póki co kopie pozostaną kopiami, przynajmniej dla niektórych.pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 sorki -że dopiero dzisiaj ale zepsuł mi sie aparat -musiałem pożyczyć drugi -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 daje z wszystkich możliwych stron co by było widać -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 sory za tyle tego -co tam Cisku ? co ty na to ? - w wolnej chwili pozdejmuje wszystkie austro-węgierskie klamry ze ścian i sprawdzę resztę -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 Cis z ręką na sercu nie jest to żadna prowokacja z mojej strony -porostu trafiłem taką rurke z widełkami z klamrą Węgierską tą ostatnią -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 11 Sierpień 2008 Share Napisano 11 Sierpień 2008 jak pisałem tak zrobiłem -trochę przewietrzyłem klamerki bo już druga gablota sie szykuje i musze to jakoś uporządkować -i zerknąłem na Austro- Węgry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 11 Sierpień 2008 Share Napisano 11 Sierpień 2008 zwykłe klamry i klamra -zastępcza czy jak nie którzy mówią -pionierów -mają przecięte rurki od widełek -z tym że ta zastępcza ma dosyć niechlujnie ją zrobioną i jest trochę grubsza -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 11 Sierpień 2008 Share Napisano 11 Sierpień 2008 Stare Węgry -mają również przecięcia na rurkach -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 11 Sierpień 2008 Share Napisano 11 Sierpień 2008 ale już nowe Węgry -nie mają przecięć na wszystkich trzech ich nie ma - czy u was jest tak samo ? -czy to może inny producent ? -czy może już nie było czasu i modernizacja produkcji ? -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 11 Sierpień 2008 Share Napisano 11 Sierpień 2008 zborap-twoja widzę jest cynkowa -moja jest stalowa -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 11 Sierpień 2008 Share Napisano 11 Sierpień 2008 Nie wiem, czy jest sens zagłębiać się w tematykę rurek od widełek. Ale jeśli ktoś będzie chciał to niech mi napisze co to za fajna faktura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adr Napisano 11 Sierpień 2008 Share Napisano 11 Sierpień 2008 holenderska - nie moja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cis Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 Huk jeszcze nie zbadałeś stalowych widełek. Ja bym odpuścił już, czy jest sens badanie czegoś w czym pewnie (na to wygląda) nie ma reguły ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 a ja myślałem że zainteresuje was to moje odkrycie :):) -a wy macie to w d.... -dobra nie to nie heheheh – a co do widełek to też za obserwowałem dwa typy – z płaszczone i okrągłe heheheheh- może was nie interesują takie drobiazgi –ale mnie tak –powinno się wiedzieć jak najwięcej o danym eksponacie :):):):) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.