witam własnie zakupiłem bagnet ponoc pochodzi I wś. niestety zdjec nie zrobilem ale spróbuje go opisac i jego znaki szczególne.wyglądem przypomina parwiehttp://www.allegro.pl/item402589969__bardzo_ladny_bagnet_niemiecki_z_pochwa_.html ten wzór tego co wkleiłemz allegro. okładziny na rączce są drewniane dość w dobrym stanie. na ostrzu na tej czesci płaskiej od samej góry jest napis ERFURT a nad napisem jest symbol jakby korony królewskiej jest dość słabo widoczny ale jeszcze widoczny. natomiast na czesci wąskiej tej górnej ale patrząc od rączki sa wybite nastepujace symbole pierwszy jest przypominajacy jakby to była cyfra 8 ale jest tak wybite ze nawet przypomina 3 lub jakis inny zblizony symbol, nad tym symbolem jest wybita cyfra 15 nastepnie litera W a nad tą litera tak jakby symbol znów korony. czytelne z tych symboli to są cyfra 15 i litera W oraz nazwa ERFURT a reszta to moje przypuszenia przypominające wyglądem. prosze o jakies wskazówki z jakiego okresu ten bagnet pochodzi jak tylko mi sie uda zrobic zdjecia to je wrzuce. ogólnyjego stan okreslam jako, ostrze ma slady po korozji i delikatnych wrzerach ale widac ze był czyszczony jakas metoda, okładziny na racze wg mnie to jakby były juz wymieniane ale to moje postrzrzenie taze prosze o jakies odopowiedzi i ile moze równiez byc wart
Pytanie
michu1978
natomiast na czesci wąskiej tej górnej ale patrząc od rączki sa wybite nastepujace symbole pierwszy jest przypominajacy jakby to była cyfra 8 ale jest tak wybite ze nawet przypomina 3 lub jakis inny zblizony symbol, nad tym symbolem jest wybita cyfra 15 nastepnie litera W a nad tą litera tak jakby symbol znów korony. czytelne z tych symboli to są cyfra 15 i litera W oraz nazwa ERFURT a reszta to moje przypuszenia przypominające wyglądem.
prosze o jakies wskazówki z jakiego okresu ten bagnet pochodzi jak tylko mi sie uda zrobic zdjecia to je wrzuce.
ogólnyjego stan okreslam jako, ostrze ma slady po korozji i delikatnych wrzerach ale widac ze był czyszczony jakas metoda, okładziny na racze wg mnie to jakby były juz wymieniane ale to moje postrzrzenie
taze prosze o jakies odopowiedzi i ile moze równiez byc wart
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.