Skocz do zawartości

Czy ktoś z was może pomóc w ustaleniu ...... płyta z grobu

huk 100

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
czy ktoś z was posiada te pozycje :):) http://www.odk.pl/oficerowie-legionow-polskich-1914-1017-slownik-biograficzny-tom-5-s-z,5596.html
Napisano
naprawdę pomóżcie może dajcie temat na zaprzyjaźnione fora -bo ja w necie już wysiadam - a płyt przybywa !!! :):):) powiadomiłem odpowiednie służby -dzisiaj jadę tam znowu być może jeszcze to nie wszystko :):)
Napisano
Czyżbym Cię dobrze zrozumiał, że jest tego więcej? Huku niestety mimo wertowania nic poza tym nie wyszło. Rozjaśnij trochę temat.
Pozdro
Napisano
„Cmentarze I wojny światowej w województwie kieleckim” (Urszula Oettingen ) <> może ta pozycja, albo nawiązanie kontaktu z tą osobą, by wam pomogła

źr. http://www.sprawynauki.waw.pl/?section=article&art_id=1971
Napisano
tak jak pisałem -wczoraj zawiadomiłem pana z radomskiego archiwum a on media -pojechałem z nim na miejsce a tu bach- po rozmowie z mieszkańcami znalazłem jeszcze dwie !!
Napisano

Mieczysław Skulski -poległy 1.11.1914 - jego odnalazłem na liście poległych -C.Woj. w Żytkowicach pow. Kozienice -ale tam data śmierci z odniesionych ran jest inna -myślę jednak że to ten sam człowiek -Skulski Mieczysław, kpr. I/1 pp zm. z ran 17.01.1915

Napisano
jeszcze raz proszę o pomoc w ustaleniu szlaku bojowego tych legionistów -i być może życiorysów -należy sie im -ja psu buda -pozro
Napisano
nikt tego przypadkiem nie zrobił, dam sobie glowe uciac tyle razy ile tablic zostało zadeptane celowo, aby wywołać niepamięć o Bohaterstwie Legionistów.
czekamy na wyjasnienie tego jak to się stało.
Obok takiej sprawy nie mozna przejść bezgłośnie.
Dzięki huku że działasz, to się ceni.
pozdro!!!
Napisano
Uwaga Szanowni Forumowicze chodzi o RADOMSKO A NIE O RADOM weżcie to sobie pod uwagę podczas ewentualnego szperania po archiwach rozbieznosc 124 km w lini prostej :-)
Napisano
co do pochodzenia płyt to przyjechały w latach 90 ubiegłego stulecia z gruzem z robieranych Zakładów Mięsnych -z tego co mówią ludzie -z tego miejsca również pochodzi płyta z grobu nie znanego żołnierza z przed kościoła garnizonowego w Radomiu -wykopana włanie przez koparkę na terenie owych zakładów -ale stosunkowo nie dawno -dawałem wyżej lin -ale zapodam jeszcze - dla mnie to wygląda na utwardzanie terenu zakladów przez Niemców trafiały sie tam też macewy -lub inna wersja - czyszczenie cmentarza na kwatery niemieckie -na ulicy Limanowskiego obecnie cmentarz wojskowy -lub czyszczenie przez nową władzę pod kwatery dla zasłużonych komunistów -same zagadki .Dzisiaj byłem na miejscu z grupą Konserwatora Zabytków -tablice zostaną zabrane .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie