Skocz do zawartości
  • 0

Zaczep burty od ciężarówki? II Wojna?

Zwierzak

Pytanie

Napisano

Czy jest to zaczep burty od ciężarówki? Możliwe że niemieckiej z II Wojny? W pobliżu trafiają się rzeczy z tamtych lat... W innym poście wrzuciłem zdjęcia felgi, nie pochodzi ona jednak z tego miejsca
Bardzo proszę o identyfikację.
Zwierzak

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Wygląda jak zaczep otwieranej ściany bocznej 3-ton. samochodów Opel Blitz w wersjach z normalnej wysokości ścianami (burtami). Wersje z podwyższoną burtą miały dłuższą listwę i 2 zaczepy, zaś w skrzyniach ład. z bocznymi ścianami stałymi zaczepy tylnych otwieranych ścian mocowane były na ścianach bocznych przy pomocy płytek a nie listew zawiasowych.
Pozdrawiam.
Napisano

Czy jest to zaczep burty od ciężarówki? Możliwe że niemieckiej z II Wojny? W pobliżu trafiają się rzeczy z tamtych lat... W innym poście wrzuciłem zdjęcia felgi, nie pochodzi ona jednak z tego miejsca
Bardzo proszę o identyfikację.
Zwierzak

Napisano
Dzięki lupo55! Znalazłem na wikipedii fotkę. To praktycznie ten sam zawias, mój ma 5 a tamte po cztery dziurki na śruby. Ale wyglądają identycznie. To musi być to.
Pozdrawiam!
Zwierzak

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie