Skocz do zawartości

Saper traper a potem Garrett ACE 250?

ensiferum3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!
Zmęczonym kopaniem wszystkiego co metalowe na dużych głębokościach postanowiłem zmienić wykrywacz z dobrego o dużym zasięgu na dobry o zasięgu dobrym i dobrą dyskryminacją.Mam zamiar poszukiwać drobnicy jak i czasem militarki.Przede wszystkim zależy mi na dyskryminacji.ACE 150 mnie nie interesuje.Co drodzy koledzy sądzą o tym wykrywaczu, czy dokonam odpowiedniego zakupu, czy lepiej kupić jakiś inny (maksymalna (!) cena 700 zł)?

Pytanko w sprawie ACE 250:

Tryb namierzania (pinpoint) - co to jest?
Napisano
jak chcesz szukać tego i tego to kup sobie jakąś uniwersalke.
Za 700 możesz kupić używanego rutusa solarisa. nawet fajny sprzęcik na kolor i militarkę. Możesz też dolożyc 200 zł i kupić Salamandre z Puław. Doskonaly sprzęt na militarkę- no z kolorkiem u niej troche gorzej bo to statyk. Moze poszukaj kogoś kto ma ten sprzęt to Ci powie cos o nim.Na 100% nie wiem , ale chyba Thomson jej używa. Solarke to dużo osob ma to nie bedziesz mial problemu ze znalezieniem osoby która Ci oposze ten sprzęt.

A pinpoint to jest takie dokladne namierzanie celu.
Napisano
No naczytałem się trochę zdecydowałem że go kupie dzięki za radę koledzy!Czułość w tym wykrywaczy to chodzi o to na jakiej głębokości chcemy kopać?
Napisano
Witam,czułość tak jak sobie odpowiedziałeś to zasięg.Z pewnością Cię nie porazi jeśli do tej pory szukałeś jak piszesz głębokim wykrywaczem,ale napewno zauroczy Cię dobra dyskryminacja i gadzety jakie będziesz kopał.Pzdr.
Napisano
Ja doswiadczylem identycznego toku rozwoju;)
Najpierw smiagem z Traperem i no niestety kopanie setnego gwoździa na 40 cm w srd. lasu mnie troche zmęczyło.
Więc zakupiłem Acerka 250 i swiat stał się piękniejszy, co wyjście to jakiś drobniaczek wskoczył, zero smiecia ( no chyba ze monopolki ). Kupilem go ze wzgledu ze na militarke musze organizowac dalsze wycieczki. A acerek na kazdym ugorku cos wyszarpuje.

Po dłuzszym czasie użytkowania, wraz z odkrywaniem nowych miejsc. Zaczeło mi troche brakowac tego zasięgu i czułości z Trapera, bo przeciez w miejscu gdzie wyskakują ciekawe fanty z koloru na bank nie brakuje zardzewiałych skarbów.

A Acerek niestety vardzo kuleje pod względem all metal i raczej skierowany jest do poszukiwaczy monet.

Do dziś posiadam obydwa bo to chyba najlepsze rozwiazanie. I tak naprawde jakoś mi się nie pali na zakup sprzętu za kilka tys. (zwłaszcza ze tu bardziej chodzi o szczęscie i dobór miejsc niż sprzęt.)

Pozdrawiam.
Napisano
RayanPeter- dziękuję za wypowiedz.

I tak przeglądając alledrogo w poszukiwaniu wykrywaczy nadziałem się na ten wykrywacz:
http://www.allegro.pl/item397673484_wykrywacz_metali_penetrator_dla_profesjonalistow.html

Ma też dyskryminację i większy zasięg jak mi się wydaje co o tym sądzicie?
Napisano
Tryb pracy statyczny - wykrywa w czasie bezruchu i w czasie poruszania sondą. Tryb pracy dynamiczny - wykrywa w czasie poruszania sondą."

Pytanie ostatnie :
Do czego służą dwa tryby pracy?
Napisano
Tryb pracy statyczny - wykrywa w czasie bezruchu i w czasie poruszania sondą- To to właśnie jest PINPOINT W ACE 250 .

Po tym jak trafisz na jakiś fant , wykorzystując do tego tryb dynamiczny ,możesz dokładnie zlokalizować jego położenie .
W tym celu wciskasz PINPOINT .Wyraźny , głośny sygnał dźwiękowy oraz wszystkie pozycje na wyświetlaczu oznaczają że przedmiot znajduje się dokładnie i centralnie pod cewką .
PINPOINT można również wykorzystać do orientacyjnego określenia wielkości znaleziska .
Jeżeli sygnał jest wyraźny i nie zmiesza intensywności na znacznej powierzchni , oznacza to że masz odczynienia z przedmiotem dużych gabarytów.
  • 2 weeks later...
Napisano
Zobaczyłem na alledrogo fishera f2 i postanowiłem jednak tego kupić czytałem o nim i wypada lepiej niż garrett a o 50 zł nie będę się kłócił.Na jakich ustawieniach koledzy chodzą bo nic nie pisze o nich?
pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie