ensiferum3 Napisano 12 Lipiec 2008 Autor Napisano 12 Lipiec 2008 Witam!Zmęczonym kopaniem wszystkiego co metalowe na dużych głębokościach postanowiłem zmienić wykrywacz z dobrego o dużym zasięgu na dobry o zasięgu dobrym i dobrą dyskryminacją.Mam zamiar poszukiwać drobnicy jak i czasem militarki.Przede wszystkim zależy mi na dyskryminacji.ACE 150 mnie nie interesuje.Co drodzy koledzy sądzą o tym wykrywaczu, czy dokonam odpowiedniego zakupu, czy lepiej kupić jakiś inny (maksymalna (!) cena 700 zł)?Pytanko w sprawie ACE 250:Tryb namierzania (pinpoint) - co to jest?
Mjager Napisano 12 Lipiec 2008 Napisano 12 Lipiec 2008 jak chcesz szukać tego i tego to kup sobie jakąś uniwersalke.Za 700 możesz kupić używanego rutusa solarisa. nawet fajny sprzęcik na kolor i militarkę. Możesz też dolożyc 200 zł i kupić Salamandre z Puław. Doskonaly sprzęt na militarkę- no z kolorkiem u niej troche gorzej bo to statyk. Moze poszukaj kogoś kto ma ten sprzęt to Ci powie cos o nim.Na 100% nie wiem , ale chyba Thomson jej używa. Solarke to dużo osob ma to nie bedziesz mial problemu ze znalezieniem osoby która Ci oposze ten sprzęt.A pinpoint to jest takie dokladne namierzanie celu.
ensiferum3 Napisano 12 Lipiec 2008 Autor Napisano 12 Lipiec 2008 Zobaczę i poszukam ale chciałbym dowiedzieć jak tam z zasięgami w garre'cie i czy dyskryminacja jest dobra?
Damian84 Napisano 13 Lipiec 2008 Napisano 13 Lipiec 2008 o ACE 250 było sporo wpisz w wyszukiwarkę i masz godzine czytania, dowiesz sie wszystkiego
ensiferum3 Napisano 13 Lipiec 2008 Autor Napisano 13 Lipiec 2008 No naczytałem się trochę zdecydowałem że go kupie dzięki za radę koledzy!Czułość w tym wykrywaczy to chodzi o to na jakiej głębokości chcemy kopać?
dzieci3 Napisano 14 Lipiec 2008 Napisano 14 Lipiec 2008 Witam,czułość tak jak sobie odpowiedziałeś to zasięg.Z pewnością Cię nie porazi jeśli do tej pory szukałeś jak piszesz głębokim wykrywaczem,ale napewno zauroczy Cię dobra dyskryminacja i gadzety jakie będziesz kopał.Pzdr.
ensiferum3 Napisano 14 Lipiec 2008 Autor Napisano 14 Lipiec 2008 Dziękuję za radę i odpowiedzi mi udzielone.pozdrawiam
RayanPeter Napisano 14 Lipiec 2008 Napisano 14 Lipiec 2008 Ja doswiadczylem identycznego toku rozwoju;)Najpierw smiagem z Traperem i no niestety kopanie setnego gwoździa na 40 cm w srd. lasu mnie troche zmęczyło. Więc zakupiłem Acerka 250 i swiat stał się piękniejszy, co wyjście to jakiś drobniaczek wskoczył, zero smiecia ( no chyba ze monopolki ). Kupilem go ze wzgledu ze na militarke musze organizowac dalsze wycieczki. A acerek na kazdym ugorku cos wyszarpuje.Po dłuzszym czasie użytkowania, wraz z odkrywaniem nowych miejsc. Zaczeło mi troche brakowac tego zasięgu i czułości z Trapera, bo przeciez w miejscu gdzie wyskakują ciekawe fanty z koloru na bank nie brakuje zardzewiałych skarbów. A Acerek niestety vardzo kuleje pod względem all metal i raczej skierowany jest do poszukiwaczy monet.Do dziś posiadam obydwa bo to chyba najlepsze rozwiazanie. I tak naprawde jakoś mi się nie pali na zakup sprzętu za kilka tys. (zwłaszcza ze tu bardziej chodzi o szczęscie i dobór miejsc niż sprzęt.)Pozdrawiam.
ensiferum3 Napisano 14 Lipiec 2008 Autor Napisano 14 Lipiec 2008 RayanPeter- dziękuję za wypowiedz.I tak przeglądając alledrogo w poszukiwaniu wykrywaczy nadziałem się na ten wykrywacz:http://www.allegro.pl/item397673484_wykrywacz_metali_penetrator_dla_profesjonalistow.htmlMa też dyskryminację i większy zasięg jak mi się wydaje co o tym sądzicie?
ensiferum3 Napisano 14 Lipiec 2008 Autor Napisano 14 Lipiec 2008 Tryb pracy statyczny - wykrywa w czasie bezruchu i w czasie poruszania sondą. Tryb pracy dynamiczny - wykrywa w czasie poruszania sondą."Pytanie ostatnie :Do czego służą dwa tryby pracy?
ebramus Napisano 14 Lipiec 2008 Napisano 14 Lipiec 2008 Tryb pracy statyczny - wykrywa w czasie bezruchu i w czasie poruszania sondą- To to właśnie jest PINPOINT W ACE 250 .Po tym jak trafisz na jakiś fant , wykorzystując do tego tryb dynamiczny ,możesz dokładnie zlokalizować jego położenie .W tym celu wciskasz PINPOINT .Wyraźny , głośny sygnał dźwiękowy oraz wszystkie pozycje na wyświetlaczu oznaczają że przedmiot znajduje się dokładnie i centralnie pod cewką .PINPOINT można również wykorzystać do orientacyjnego określenia wielkości znaleziska .Jeżeli sygnał jest wyraźny i nie zmiesza intensywności na znacznej powierzchni , oznacza to że masz odczynienia z przedmiotem dużych gabarytów.
ensiferum3 Napisano 23 Lipiec 2008 Autor Napisano 23 Lipiec 2008 Zobaczyłem na alledrogo fishera f2 i postanowiłem jednak tego kupić czytałem o nim i wypada lepiej niż garrett a o 50 zł nie będę się kłócił.Na jakich ustawieniach koledzy chodzą bo nic nie pisze o nich?pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.