czurek Napisano 11 Lipiec 2008 Autor Napisano 11 Lipiec 2008 Witam.Ostatnio zakupiłam krzyż żelazny z pierwszej wojny i chciałam zapytać się czy jest to oryginał czy kopia. I jeszcze jedna rzecz mnie ciekawi. Dlaczego niektóre krzyże żelazne mają czarną wstążkę a mój ma niebieską.
8total4 Napisano 11 Lipiec 2008 Napisano 11 Lipiec 2008 prosimy o lepsze fotki, najlepiej obu stron krzyża i samej wstążki.pozdrawiam!!
pawelsamotyha Napisano 11 Lipiec 2008 Napisano 11 Lipiec 2008 Bo to nie jest wstazka od tego krzyza,wstazka powinna byc czarna z bialymi paskami a dla cywilow biala z czarnymi paskami a ta to do krzyza na slaskiej wstedze walecznosci i zaslugi
boberlium Napisano 11 Lipiec 2008 Napisano 11 Lipiec 2008 ładna kopia :) chyba nawet postarzana za pomocą kawy , słońca i akwarium :) Pozdrawiam
czurek Napisano 11 Lipiec 2008 Autor Napisano 11 Lipiec 2008 A po czym rozpoznac czy kopia czy oryginał?
SZZ Napisano 11 Lipiec 2008 Napisano 11 Lipiec 2008 Pokaż lepsze zdjęcia na których będzie widać detale krzyża, jak jest spatynowany, jak wygląda kółko, jak wygląda spojenie ramki z boku, czy i jak jest sygnowany, czy ma ślady noszenia.Wstępnie nie wygląda mi na tandetną kopię z allegro.Wstążka z pewnością nie jest oryginalna.Pozdrawiam
Pytanie
czurek
Witam.
Ostatnio zakupiłam krzyż żelazny z pierwszej wojny i chciałam zapytać się czy jest to oryginał czy kopia. I jeszcze jedna rzecz mnie ciekawi. Dlaczego niektóre krzyże żelazne mają czarną wstążkę a mój ma niebieską.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.