Prosze o pomoc w identyfikacji 6 guzików, pochodzących najprawdopodobniej z różnych okresów i z całą pewnością używanych przez inne formacje. Moja wiedza w tym zakresie jest bardzo uboga dlatego zwracam się do wszystkich któży lepiej się w temacie orjętują i mogli by mi pomóc. Z gory wielkie podziękowania. 1 guzik jest o średnicy 1.5 cm przedstawia dwa anioły podczymujące korone nad herbem być może całość twoży herb papieski 2 guzik ma 2 cm,orzeł na tarczy w koronie trzymający berło i jabłko, całość uwięczona koroną 3 ma 2.4 cm średnicy,być może Armii J.Hallera 4 ma 2.3 cm średnicy,prawdopodobnie niemiecki, przedstawiający orła, z tyłu napis J.PAWELLEK*LIEGNITZ 5 ma 1.7 cm średnicy,bliżej nie potrafie stwierdzić co przedstawia być może inicjały,jedno jest pewne że są uwięczone koroną 6 ma natomiast średnice 2.4 cm, orzeł w koronie trzymający w prawej szponie berło a w lewej jabłko,z tyłu napis EXTRA*FEIN lub zbliżony.
Post został zmieniony ostatnio przez moderatora mietek 20:56 09-07-2008
Pytanie
Rumpelstylskin
Prosze o pomoc w identyfikacji 6 guzików, pochodzących najprawdopodobniej z różnych okresów i z całą pewnością używanych przez inne formacje. Moja wiedza w tym zakresie jest bardzo uboga dlatego zwracam się do wszystkich któży lepiej się w temacie orjętują i mogli by mi pomóc. Z gory wielkie podziękowania.
1 guzik jest o średnicy 1.5 cm przedstawia dwa anioły podczymujące korone nad herbem być może całość twoży herb papieski
2 guzik ma 2 cm,orzeł na tarczy w koronie trzymający berło i jabłko, całość uwięczona koroną
3 ma 2.4 cm średnicy,być może Armii J.Hallera
4 ma 2.3 cm średnicy,prawdopodobnie niemiecki, przedstawiający orła, z tyłu napis J.PAWELLEK*LIEGNITZ
5 ma 1.7 cm średnicy,bliżej nie potrafie stwierdzić co przedstawia być może inicjały,jedno jest pewne że są uwięczone koroną
6 ma natomiast średnice 2.4 cm, orzeł w koronie trzymający w prawej szponie berło a w lewej jabłko,z tyłu napis EXTRA*FEIN lub zbliżony.
Post został zmieniony ostatnio przez moderatora mietek 20:56 09-07-2008
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.