8total4 Napisano 7 Lipiec 2008 Autor Napisano 7 Lipiec 2008 Witam, posiadam pewien problem z w.w. piszczałką, otóż jak do tej pory wykrywacz sprawował się wzorowo, w każdym terenie i pogodzie.Podczas kilku ostatnich wyjść po pewnym (nieokreślonym często) czasie, podczas machania wykrywacz zaczyna się wzbudzać, daje mylne sygnały i nawet podczas machania w powietrzu (nie przy powierzchni ziemi) - dzieje się to samo.Ponowne wyłączenie i włączenie sprzętu nie daje rezultatu.Liczę na Waszą pomoc, mam nadzieje że sprzęt nie jest poważnie uszkodzony.Więcej szczegółów dotyczących problemu mogę podac na gg:3762901.z góry dziękuję i pozdrawiam!D.
Raned Napisano 7 Lipiec 2008 Napisano 7 Lipiec 2008 Poszukaj kogoś kto ma Tesoro z cewką 5-ciopinową np. Silver uMAX, De Leon, Cortes, Eldorado, Conquistador i in., przełóż cewkę i jeżeli będzie wszystko w porządku to masz uszkodzony przewód cewki. Jest to poważne uszkodzenie, może być potrzebna wymiana przewodu lub inna cewka. W najlepszym przypadku przelutowanie wtyczki.
8total4 Napisano 7 Lipiec 2008 Autor Napisano 7 Lipiec 2008 dziękuje pięknie za pomoc, niestety chyba nie dam rady znaleźć nikogo z ww. modelem Tesoro, chciałbym zapytać jakie mogą być koszta naprawy (wymiana przewodu lub wymiana cewki + diagnostyka) i czy ewentualnie można podesłać do Pana sprzęt?pozdrawiam!!
Raned Napisano 7 Lipiec 2008 Napisano 7 Lipiec 2008 8total4 otrzymał już ode mnie informację gdzie może wykrywacz naprawić. Jeżeli zrobi inaczej, to na własne ryzyko.
8total4 Napisano 7 Lipiec 2008 Autor Napisano 7 Lipiec 2008 Odebralem maila, dziekuje jeszcze raz za pomoc, mam nadzieję że obędzie się bez większych problemów dla naprawiającego jak i dla mnie.pozdrawiam!!
8total4 Napisano 10 Lipiec 2008 Autor Napisano 10 Lipiec 2008 okazalo się że pod osłoną cewki (z ABS) jakims cudem siedziala mokra ziemia, wyczyscilem, uszczelnilem i doznał samonaprawienia :)pozdrawiam!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.