Skocz do zawartości

Tesoro EURO Sabre - problem.

8total4

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, posiadam pewien problem z w.w. piszczałką, otóż jak do tej pory wykrywacz sprawował się wzorowo, w każdym terenie i pogodzie.
Podczas kilku ostatnich wyjść po pewnym (nieokreślonym często) czasie, podczas machania wykrywacz zaczyna się wzbudzać, daje mylne sygnały i nawet podczas machania w powietrzu (nie przy powierzchni ziemi) - dzieje się to samo.
Ponowne wyłączenie i włączenie sprzętu nie daje rezultatu.
Liczę na Waszą pomoc, mam nadzieje że sprzęt nie jest poważnie uszkodzony.
Więcej szczegółów dotyczących problemu mogę podac na gg:3762901.
z góry dziękuję i pozdrawiam!
D.
Napisano
Poszukaj kogoś kto ma Tesoro z cewką 5-ciopinową np. Silver uMAX, De Leon, Cortes, Eldorado, Conquistador i in., przełóż cewkę i jeżeli będzie wszystko w porządku to masz uszkodzony przewód cewki. Jest to poważne uszkodzenie, może być potrzebna wymiana przewodu lub inna cewka. W najlepszym przypadku przelutowanie wtyczki.
Napisano
dziękuje pięknie za pomoc, niestety chyba nie dam rady znaleźć nikogo z ww. modelem Tesoro, chciałbym zapytać jakie mogą być koszta naprawy (wymiana przewodu lub wymiana cewki + diagnostyka) i czy ewentualnie można podesłać do Pana sprzęt?
pozdrawiam!!
Napisano
8total4 otrzymał już ode mnie informację gdzie może wykrywacz naprawić. Jeżeli zrobi inaczej, to na własne ryzyko.
Napisano
Odebralem maila, dziekuje jeszcze raz za pomoc, mam nadzieję że obędzie się bez większych problemów dla naprawiającego jak i dla mnie.
pozdrawiam!!
Napisano
okazalo się że pod osłoną cewki (z ABS) jakims cudem siedziala mokra ziemia, wyczyscilem, uszczelnilem i doznał samonaprawienia :)
pozdrawiam!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie