OloOcki Napisano 28 Czerwiec 2008 Autor Napisano 28 Czerwiec 2008 Czy ktoś może mi powiedzieć czy ten wykrywacz jest dobry , bo planuje jego zakup a bedzie to mój pierwszy wykrywacz i nie chcę popełnic błędu jeżeli ten się nie nadaje to poradźcie jaakiś inny tak max do 1000zl
Dziki Napisano 29 Czerwiec 2008 Napisano 29 Czerwiec 2008 Moze najpierw powiedz czego oczekujesz od wykrywacza - i przede wszystkim czego zamierzasz nim szukac. Kolorowej drobnicy czy zelastwa jak militarka.
jacks Napisano 29 Czerwiec 2008 Napisano 29 Czerwiec 2008 Pocztaj co piszą na forum o tym wykrywaczu i zwróc uwagę na postawę (język jakim operuje)producent.
OloOcki Napisano 29 Czerwiec 2008 Autor Napisano 29 Czerwiec 2008 będe szukał wszystkiego co w ziemi najbardziej militarka monety, blaszki, guziki itp. Producent opisuje go dobrze zreszta sami powiedzcie:http://www.allegro.pl/item374681446_prezent_dla_mezczyzny_wykrywacz_prospector.htmltu podaje link do PROSPECTORA poradzcie czy to dobry wybor.Zasięg interesuje mnie taki jak tam jest podany, ale jestem ciekaw jak się sprawuje w praktyce.
RESTY Napisano 29 Czerwiec 2008 Napisano 29 Czerwiec 2008 Allegro nie jest jedynym słusznym serwisem aukcyjnym . Może warto zerknąć na oferty w serwisach takich jak subasta.pl lub swistak.plUkład stron podobny a ceny ciut niżej:)
jacks Napisano 29 Czerwiec 2008 Napisano 29 Czerwiec 2008 zapytaj kto w Twojej okolicy ma Prospectora, pofatyguj sie nawet kilkadziesiat km, zobaczysz ten wykrywacz w akcji. Proponuje Ci OloOcki zanim kupisz jakikolwiek wykrywacz sprawdz jak spisuje się w terenie( dyskryminacja, zasiegi w gruncie, wrazliwośc na mokra trawe, linie wysokiego napięcia...)
OloOcki Napisano 30 Czerwiec 2008 Autor Napisano 30 Czerwiec 2008 właśnie dlatego pytam się na forum czy ktoś z użytkowników ma PROSPECTORA?
jacks Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 Urzytkownicy Prospectora siedza cicho, bo producent zajadle broni swoich wyrobów, nie przebierając w słowach. Zastanów się czy chcesz miec wykrywacz z dyskryminacja na kolor i wieksze odłamki? czy tylko na kolor?zastanów się czy chcesz kopac dołki czy doły?zastanów się czy chcesz wydawac kase na drogie baterie czy na akumulatorki?a napewno Prospectorem nie wejdziesz na mokrą trawę i przy lekkim stuknieciu o bye patyczek bedzie dawał fałszywe sygnały.
armand Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 Długo spokojnie obserwowałem ten wątek, ale już czas, abym się włączył. Prospector ma pracę statyczną, [oprócz dynamicznej] i reaguje na mokrą trawę, TAK JAK INNE WYKRYWACZE STATYCZNE. Sprawa puknięć o patyczek została usunięta 10 lat temu, na skutek zastosowania sondy ażurowej. Informacje jacksa są nieaktualne i pochodzą od wykrywacza o tej samej nazwie z sondą tzw. pełną i innym układzie elektronicznym. Obecne Prospectory, oprócz militariów świetnie sprawdzają się na monetkach.
armand Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 Ponadto, na skutek uwag klientów, dla zniwelowania efektu rosy, od roku stosujemy dodatkowe ekranowanie w sondach: spód sondy od wewnątrz jest pomalowany farbą grafitową z połączeniem galwanicznym tego ekranu do masy układu.
explosivelabs Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 Same superlatywy i zalety wszystko poprawione wykrywacz idealny;-) To zdanie producenta nie moje.
OloOcki Napisano 30 Czerwiec 2008 Autor Napisano 30 Czerwiec 2008 ja jestem troche zielony i nie do końca kapuje o co chodzi z tymi kolrami ;]. Jeżeli mówicie,że ten wykrywacz się nie nadaje to poradżcie jakiś lepszy za te cene. Bede bardzo wdzieczny.
armand Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 Prospector nadaje się do poszukiwania koloru".
explosivelabs Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 Kolor to wszystkie metale kolorowe. W wykrywaczach z dyskryminacja można ustawić odrzucanie stali np. gwozdzi a wykrywanie tylko przedmiotów z metali kolorowych. Jeżeli chcesz szukać monet i innych małych przedmiotów to koniecznie musisz kupic wykrywacz z dyskryminacją np. Ace 250 bedzie trochę tańszy ale na poczatek w sam raz. Jeśli chcesz szukać militariów to polecał bym Smętka albo Salamandrę. Z wykrywaczami uniwersalnimi to raczej cieżko (jak jest coś do wszystkiego to jest do niczego)ale myslę że Rutus Proxima dał by sobie rade ale jest trochę droższy.Pozdrawiam
armand Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 Prospector oczywiście posiada dyskryminację. Przypominam, że ACE nie ma pracy statycznej i raczej nie jest dedykowany na militaria. Salamandra jest wykonywana przez nieznaną osobę, nie prowadzącą działalności gospodarczej.
armand Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 Prospector w stosunku do Smętka ma wskaźnik na diodach świecących, zakręcane wtyk sondy, lekkie baterie, nowoczesny wygląd. Prospector jest lżejszy od tego drugiego.
OloOcki Napisano 30 Czerwiec 2008 Autor Napisano 30 Czerwiec 2008 dziękuje za wszystkie info. A na allegro wystawił pan Prospectora na komunie, fajny prezent ;) Też bym taki chciał dostać ;D
ja20 Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 Prospectora nie miałem i nie widziałem, więc się nie będę wypowiadał.Poczytaj też o Tesoro, może jakiegoś używanego w tej cenie znajdziesz, Smętek jest dosyć prosty, wiem bo używam, Rutus Solaris używany też podpada pod tą cenę, ma dyskryminacje i fajne zasięgi(moi zdaniem).
dzieci3 Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 Same plusy- nic tylko brać i działalność gospodarczą też ma.
ja20 Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 Zastanawia mnie co ma działalność gospodarcza, do jakości wykrywacza, chyba jedynie to, że problemy z gwarancją mogą być.
1939 Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 problemy z gwarancją? jeżeli ktoś takowy sprzedaje sprzęt to mimo to że nie zarejestrował działalności a jest rzetelnym człowiekiem i nie podchodzi do tego sprzedał i go nie obchodzi kasę ma,,, nie wierze w takie podejście. Każdy prawdopodobnie czy ma działalność czy też nie dba o znaczek. Czyli o twarz sprzętu... bo nie wiem czy ktoś robi z gęby pupę... Może niektórym nie opłaca się aby związać koniec z końcem danej firmy i odprowadzanie podatku + księgowa to poprostu zostaje marny grosz jak jest sprzedasz detaliczna... a wiadomo nie ma tak chyba dobrze ze ludzie biora po 10 sztuk wykrywek:) Dla mnie to nic nie znaczy czy jest to zarejestrowane czy tez nie!:) Zależy kto do tego podchodzi... i czy jest uczciwy.Może być problem z gwarancją tego typu jak wejdziesz na drogę prawną że ci coś nie odpowiada lub inne problemy.
justomen Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 Ciekawa reklama Prospektora, chyba znowu się skuszę;)
terenowiec69 Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 Prospector nigdy nie pobije smetka jesli chodzi o zuzycie baterii.Na jednym komplecie chodziłem około 10 miesięcy.Jest niezwykle energooszczędny.Druga sprawa czy producent HS-3 reklamuje sie na odkrywcy?-nie.Czy ma strone internetową?-nie.Czy ma dystrybutorów?-nie.Na sprzecik czekałem 3 tygodnie bo tyle było zamówień.A jednak sprzet tani i skuteczny,a obsługa na wysokim poziomie.Czyli morał taki:Dobry sprzet sam robi sobie reklamę.Pozdrawiam i będe obserwować dyskusję.
armand Napisano 30 Czerwiec 2008 Napisano 30 Czerwiec 2008 Terenowiec69, ja już nie mam siły tego tłumaczyć trzeci raz na forach. HS ma zestaw ciężkich dużych baterii, które dźwigasz cały rok. W normalnych wykrywaczach są lekkie, małe baterie, które często wymieniasz. O zużyciu decyduje pobór prądu w mA i oba wykrywacze z pewnością mają podobny pobór prądu. A o bateriach decyduje ich pojemność w mAh. Duże baterie mają dużo mAH, a małe mają mało.Jak ja bym załadował tyle baterii, co ma HS do Prospectora, to też można by chodzić z nimi cały rok. Ale ja nie jestem taki okrutny:)Co do reklamy. Coca cola i Pepsi Cola są dobrymi napojami. No to po co się reklamują? Po co browary się reklamują? Jak na razie, to ja się w tym poście nie reklamuję, bo już bym dostał następną żółtą kartkę. Wyjaśniam tylko aspekty techniczne.A czy zauważyłeś przez ostatni rok moje reklamy w Odkrywcy? A może Ci się tylko śniły? I uważasz to za cnotę, brak strony internetowej i czekanie 3 tygodnie na wykrywacz u HSa? Nie rozśmieszaj mnie. Ciekawe co Ty byś napisał na forum, gdyby to moja firma była taka prężna organizacyjnie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.