Skocz do zawartości

wykrywacz salamandra VLF

krycholec93

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Panie Armand.Niemal za każdym razem, jeżeli jest mowa o wykrywaczach tańszych niż Pana, wyjeżdża Pan z urzędem skarbowym, nielegalnym handlem, itp. Nieistotne, czy jest to produkcja mniej, czy bardziej ''garażowa''...stale ta sama śpiewka.
Jeżeli ktoś dorabia sobie w ten sposób i robi miesięcznie ...5 wykrywaczy. sprzedaje po 200 zł za szt.Koszt towaru to powiedzmy 120 zł wiec zarabia 80 zł na 1 szt.80 razy 5 to 400 zł.Do tego dochodzi opłata za wystawienie na Allegro.Nieraz trzeba wystawiać kilkakrotnie. Wiec przyjmijmy, że kwota jaka człowiek zarabia na czysto to 350 zł.I według Pana Armanda nalezy jeszcze ten dochód opodatkować....no i jeszcze opłacić zus....
... Urząd skarbowy, na pewno zajmie się taka sprawą....
Napisano
Madmax, US z pewnością zajmie się taka sprawą. Na 100%. Bo taki ma OBOWIĄZEK. Uruchamia się procedura postępowania karno-skarbowego i nie ma zmiłuj się. Tu nie można liczyć na znikomą szkodliwość społeczną". Skarbowy śledził (dosłownie!) nawet mojego ojca emeryta sprzedającego na kilogramy ziemniaki z własnej działki. Czy aby na pewno te ziemniaki są z jego działki, bo gdyby nie były z jego, tylko np dogadał się z sąsiadem, to bym mu przywalili. Nawet szacowali ile on tam tych ziemniaków ma i czy aby nie za dużo.
Sam wielokrotnie płaciłem w US przeróżne kary, jak np za spóźnienie się z deklaracją VAT o jeden dzień (data stempla pocztowego). Kosztowało mnie to dzień podróży samochodem i 150zł kary na miejscu. A kontrolę skarbową miałem 2 razy, przy czym raz taką, która objęła wszystkich możliwych kontrahentów.
Nieopodatkowane dochody to bardzo poważne przestępstwo i jeśli są na to DOWODY, np jakiś legalnie działający producent się wkurzył i postanowił się pozbyć pełzającej konkurencji, to sprawy przyjmują bardzo nieciekawy obrót.
Nie po to państwo łozy na emeryta lub rencistę, żeby ten emeryt lub rencista zmniejszał dochody państwa przez mniejsze podatki od legalnych podmiotów i jeszcze żeby sam nie płacił podatków. Faktycznie, niektóre grupy zawodowe, mam na myśli mundurowych, mają takie przywileje sięgające korzeniami komuny (obrońcom socjalizmu należy dogodzić, żeby dobrze socjalizmu bronili lub co gorsza nie próbowali obalić), że nie dość że idą na emeryturę wcześniej, to jeszcze mogą dorabiać i nie tracą emerytury. Ale to się powoli skończy i nie będzie ówniejszych".
Zasada jest prosta: albo pracujesz i płacisz podatki (czy prywatnie czy jako pracownik), albo jesteś w grupie socjalnej", czyli na garnuszku społeczeństwa. Nie możesz być na garnuszku a jednocześnie utrudniać społeczeństwu życie odbierając mu pracę. Skala przychodów nie ma dużego znaczenia.
Napisano
Witam
Widzę że z działu o sprzęcie do poszukiwania robi się powoli dział społeczno-skarbowy.Armand widzę że tobie nie da się nic przetłumaczyć jak ci mówię że facet ma zarejestrowaną działalność ponieważ byłem u niego i mi mówił to ty opowiadasz o jakiś garniturach zwalnianej z pracy matce. Widzę że ty nie możesz zaakceptować że ktoś może produkować taniej i w pełni legalnie.
pozdr.
Napisano
Jest to jak najbardziej możliwe. Skoro wystawia rachunki...
Może mu się to opłacać w 2 przypadkach:
1. Albo jest tzw byłym mundurowym i nie musi płacić ZUS
2. Albo jest tzw rolnikiem i płaci kilka % normalnego ZUS
W każdym innym przypadku nie mógłby, ponieważ minimalne obciążenie, czyli ZUS, wynosi obecnie około 750zł, wiec musiałby sporo sprzedawać żeby mieć dochód a nie stratę.
No i jest jeszcze 3-cia opcja. Czyli np ma zarejestrowaną działalność, ale zawieszoną i nie płaci podatków, a tak naprawdę po prostu działa w szarej strefie.

Czy ktoś kupując ostatnio Salamandrę dostał normalny rachunek kwotowy z pieczątką firmy? Czy na wykrywaczu jest oznakowanie CE umożliwiające legalna sprzedaż? Czy na urządzeniu jest oznakowanie wyrobu i dane producenta, zgodnie z wymogami Polskich Norm? Czy do urządzenia dołączono wymagane deklaracje zgodności z PN z wymienieniem wymaganych norm co do których deklarowana jest zgodność?
Jeśli nie, to jest nielegalny produkt. Jeśli tak, to nie ma sprawy. Nikt nikomu w majtki zaglądać nie będzie. Nie ma obowiązku produkowania z zyskiem. Ale obowiązek produkcji w określonymi przepisami istnieje i dla nikogo nie robi się wyjątku. Wprowadzenie do obrotu towaru który nie spełnia norm CE podlega karze do 100.000PLN i obligatoryjnemu wycofaniu towaru z rynku na koszt producenta.
Napisano
Nigdy nie zabierałem głosu w sprawie Salamandry, dopóki nie była reklamowana na tym forum przez krety.
Nigdy nie wypowiadałem się nt parametrów, funkcji, wykonania itp tego sprzętu, bo nigdy go nie miałem w rękach.
Zresztą do tej pory starałem się tego nie robić w stosunku do innych polskich producentów.
Pomimo zabierania mojego głosu w tej sprawie, nic się nie zmieniło, dalej Salamandra jest reklamowana, w szczególności przez kol. Thomsona, który prawdopodobnie jest jej producentem.
Jeżeli wytwórca Salamandry poda publicznie nazwę firmy, jej adres oraz nr NIPu to sprawa będzie zamknięta.
Jak na razie tego nie zrobił, a to, że ktoś coś powiedział, nie ma żadnego znaczenia.
Za każdym razem, kiedy ten sprzęt będzie polecany na tym forum, będę przypominał moderatorowi wątku o nie stosowności tego rodzaju praktyk.
Uważam, że rynek polskich producentów powinien być uporządkowany. Uporządkowanie stanowią ceny wykrywaczy. Koszty produkcji wyznaczające te ceny, wszyscy producenci powinni mieć je usystematyzowane wg. tego samego programu" czyli płacąc podatki i należne opłaty.
Rozumiem, że można przymknąć oko, jak ktoś zaczyna interes albo wykonuje wykrywacz sporadycznie. Ale jak ktoś działa na rynku przez ok. chyba z 10 lat lub więcej, to już jest przegięcie. I dlatego mnie się to nie podoba.
Napisano
kol. Armand... pozwolę sobie ciebie zacytować
Nigdy nie zabierałem głosu w sprawie Salamandry, dopóki nie była reklamowana na tym forum przez krety..." wiesz co... ty jesteś jednak .............. do kwadratu, po to właśne jest dział sprzętowy żeby móc poczytać konkrety o sprzęcie, a porównywanie uzykowników wykrywaczy salamandra do kretów w negatywnym tego słowa znaczeniu jest co najmniej nie na miejscu.

wychodzi na to że użytkownicy swoich sprzętów innych niż twojej produkcji to są krety które chwalą swoje... wiesz jesteś .............. tu sobie wstaw odpowiednie słowo...
Napisano
zapewne po tej wypowiedzi dostanę nagrodę... ale nie pozwolę się obrażać przez jakiegoś interesiarza co mu interesy nie idą... tyle ze mnie... a modowie powinni zainterwenioważ w odpowiedni sposób...

pozdro...
Napisano
Nie wiem Szczurek, czemu tak osobiście zareagowałeś. Nie wymieniałem Ciebie personalnie.
A interesy idą mi świetnie.
Po prostu lubię porządek.
Napisano
kol. Armand, po to jest właśnie to forum żeby każdy z nas mogl podzielić się swoimi odczuciami na temat sprzętu z którym pracuje... ja osobiście używam salamandry to piszę o salamandrze, Ty zapewne używasz swojego sprzętu ze swojej stajni ;-) a nastęny z kol. Rutusa... czy to co napisałem kiedyś o Rutusie kumpla to też uznasz za reklame kreta??!! zastanów się nad tym co piszesz a i Twoj nick może być uznany za kryptoreklamę...

powodzenia w interesach...
Napisano
O niczym bardziej nie marzę, jak pisać na forum anonimowo, jak wszyscy pozostali polscy producenci i dystrybutorzy, nie mówiąc o ich różnych nickach na różnych forach :)
Z podaniem własnej nazwy wykazałem się wybitną naiwnością i brakiem rozsądku.
Napisano
kol. Armand a może, skoro jesteś wytwórcą wykrywaczy, wykup sobie baner reklamowy na Odkrywcy... to powinno przynieść lepszy skutek niż różnego rodzaje pyskówki i banalne dyskusje z innymi użytkownikami tego portalu...
Napisano
Już pisałem, że baner na Odkrywcy wykupiłem razem z reklamą w wydaniu papierowym. Przynajmniej tak mi się wydawało, bo Pani prezes nie odpowiedziała na mój email w sprawie reklamacji. Być może zmieniły się zasady gry i za tę samą kasę można dzisiaj kupić mniej niż wczoraj.
Napisano
Jestem użytkownikiem Prospektora jak dla mnie sprzęt OK. (to nie jest reklama) Salamandry nigdy nie miałem w rękach chociaż dawniej słyszałem o nie wiele dobrego (to też nie jest reklama).Pax panowie.
Napisano
Hahahahahahahaahah Thomson producentem Salamandry hahahahaahahahhahahhah ale się uśmiałem - kolego armand znam tego gościa o nicku Thomson i zapewniam Cię, że nie jest on producentem Salamandry tylko prawdziwym pasjonatem historii. Poza tym kolego armand ja jestem użytkownikiem Salamandry od lat pięciu ze średnią cewką i myślę, że sam fakt posiadania i użycia go w terenie kilkaset razy może skłonić mnie do wypowiedzi, że jest to idealny wykrywacz w swojej klasie dla osób początkujących o zasięgach które inne wykrywacze tej klasy mogą tylko pomarzyć. Nie przeczę ma swoje wady tak jak każdy wykrywacz ale powtarzam w tej klasie i w tym przedziale cenowym nic więcej oprócz może Smętka nie znajdziecie. Brawo Panie Grzegorzu, ja po 5 ciu latach użytkowania dziękuję Panu za profesjonalny sprzęt który sprawdził się w terenie i niech Pan nie zwraca uwagi na ludzi którzy chcą za wszelką cenę zniszczyć Pana i Pana dorobek. Pozdrawiam. Kto chce czegoś więcej dowiedzieć się na temat tego sprzętu z użytkowania w terenie proszę na priva, odpowiem na każde pytanie.
Napisano
Cytuję: ludzi którzy chcą za wszelką cenę zniszczyć Pana i Pana dorobek"
Wszystko ludziom można wmówić, nawet,że obywatelskie wezwanie do rejestracji działalności gospodarczej i do nie produkowania a czarno" jest niszczeniem człowieka i jego dorobku. Istna Republika Salamandra, istnienie podziemia" gospodarczego, stosowanie nieuczciwej konkurencji jest nagradzane pochwałami. Może założycie Front Wyzwolenia Salamandry?
Napisano
Według mnie dla nabywcy nie ma znaczenia z jakiej strefy pochodzi detektor szarej, czarnej czy pomarańczowej. Ważne jest tylko jak wypada w porównaniu do znanych marek i ile kosztuje.
Napisano
armand albo jesteś fatalista albo święty człowiek, osobiście cię nie znam i raczej nie poznam, ale jedno mnie w tobie wnerwia... na siłe robisz szum w koło swojej osoby... nie wytykaj komuś jego nieuczciwości skoro nie masz niezbitych i twardych dowodów na tego typu zachowania, a skoro masz to zachowaj je dla siebie lub zrób z nich użytek ale nie opisuj tego na forum...

a swoją drogą, jeszcze w swoim życiu nie spotkałem uczciwego prywatnego przedsiębiorcy... czy ty aby jesteś wyjątkiem??? tak wszystko robisz w zgodzie z prawem i przepisami skarbowymi?? mam dla Ciebie jedną radę, nie osądzaj innych to może inni nie będą osądzać ciebie...

a zadzieranie z innymi ludźmi i tak może sie dla Ciebie skończyć źle... znasz takie przysłowie??? osił wilk razy kilka w końcu ponieśli i wilka..."
Napisano
Panie Armand pięknie pan pisze o nieuczciwości...ostatnio chciałem kupić nową saperkę patrzyłem ceny na znanym serwisie aukcyjnym alle...i tak: saperka szwedzka-35zł a fiskarsa kupiłem za 47zł. To chyba są uczciwe ceny?
Napisano
Podobnie u ''uczciwego'' Armanda wygląda sprawa słuchawek... Firma korzysta ze swojej długiej obecności na rynku i wyrobionej marki, że kupuje słuchawki na All...o za 19.90 a sprzedaje na swojej stronie za 60. A te kupowane za ok 42 zł sprzedaje po 100 zł. Takie żerowanie na naiwności kupujących...
Napisano
a może ktoś jeszcze poznał pan Armanda od tej jego uczciwej" strony???
skoro on może wytykać nie uczciwość innym to może znajdzie się ktoś kto się przejechal na uczciwości Armanda...
Napisano
ja bym proponował nie rozpędzać się w ocenach" i sądach"...

kreowanie polityki cenowej - kalkulacja - jest indywidualną sprawą firmy... weryfikowaną przez rynek

w kontekście słuchawek - można kupować u innych dostawców...
- na całe szczęście...
i na tym sprawa polega
Napisano
ja dodam że sam używam salamandry od dłuższego czasu,jak dla mnie wykrywka za swoją cenę bardzo dobra....znalazłem nią masę monetek.......pozdro
Napisano
Świadomie stosuję wyższe ceny na tzw drobnicę, ale jednocześnie tym samym skazuję się na mały popyt i niższe obroty. I nie ma to jakiegokolwiek związku z uczciwością. Jest to tzw gra rynkowa. Z taką samą grą rynkową spotykacie się na bazarze przy kupowaniu np jabłek, jak w sklepach przy kupowaniu telewizorów. I nikogo w związku z tym nie posądzacie o nieuczciwość.
Szczurek 1979, czy zdajesz sobie sprawę, że Twoje stwierdzenie w stosunku do mnie: a zadzieranie z innymi ludźmi i tak może sie dla Ciebie skończyć źle... " jest groźbą karalną i jest ścigane z urzędu po złożeniu skargi do prokuratury? Wystarczy jedno podpisane pismo, wydruk Twojej wypowiedzi z forum włożone do listu poleconego. Już Ci pisałem, żebyś tak osobiście nie podchodził do tematu, bo jak sam stwierdziłeś, Ciebie nie dotyczy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie