Magdalena Napisano 26 Czerwiec 2008 Autor Napisano 26 Czerwiec 2008 jak mam dodać zdjęcie??? niech mi ktos napisze... pól dnia się męcze i nic ;( a bardzo ciekawą fotke mam!
suchy84 Napisano 26 Czerwiec 2008 Napisano 26 Czerwiec 2008 A więc po od początku:Klikasz na przegladaj" i wyszukujesz swoje zdjęcie na dysku(musi być zmniejszone do odpowiednich rozmiarów)Potem klikasz na załaduj zdjecie"Jak zobaczysz swoje zdjecie w miniaturze to w polu tekstowym wpisz sobie co chcesz i kliknij na taki kwadracik pod spodem dodaj"pzdr
szmarut23 Napisano 26 Czerwiec 2008 Napisano 26 Czerwiec 2008 Aby zmienić rozdzielczość/rozmiar zdjęcia wystarczy kliknąć na ikonkę zdjęcia prawym przyciskiem myszy, następnie wybrać otwórz za pomocą" i wybrać PAINT.Wówczas zdjęcie otworzy nam się w banalnym programiku. W górnym menu wybierasz OBRAZ", następnie Rozciągnij/Pochyl".W okienku które się pojawi, w części ozciąganie" zmieniasz wartości procentów" na odpowiednio mniejsze, tak aby osiągnąć zamierzoną rozdzielczość zdjęcia. Aby sprawdzić jaką w danym momencie masz rozdzielczość zdjęcia znowu w górnym menu wybierasz OBRAZ" a następnie Atrybuty". W okienku które się pojawiło zaznaczasz jako jednostki piksele i wiesz już jaka jest rozdzielczość zdjęcia. I tak raz jedno raz drugie do zamierzonego efektu. W oknie atrybuty jest również możliwość sprawdzenia ile miejsca zdjęcie zajmuje, ale przy zmianie rozdzielczości owe narzędzie się gubi. Aby poprawnie działało należy po każdej zmianie rozdzielczości zapisać zdjęcie. Wówczas rozmiar pliku będzie podawany poprawnie.Pozdrawiam.PS: Bocian, może tak zrób przyklejony z taką instrukcją? Bo ułatwiło by to w wielu wypadkach identyfikację, a też czasami ludzie nie wiedzą jak to wogóle zrobić. Jak coś do na maila i dam recepturkę na wszystkie rozdzielczości do Painta lub cokolwiek innego.
Swiety82 Napisano 26 Czerwiec 2008 Napisano 26 Czerwiec 2008 Polecam darmowy prog Irfan View", opcja Resize/Resample" i przerysuje na 800x600 bez utraty jakości.Paint niestety bywa niedokładny,Pozdro!
mietek Napisano 26 Czerwiec 2008 Napisano 26 Czerwiec 2008 Opis dodany: http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=636206 moderator dzial ID
Pytanie
Magdalena
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.