C.K. Dezerter Napisano 24 Czerwiec 2008 Autor Napisano 24 Czerwiec 2008 Wdzięczny będę za tłumaczenie i identyfikacje. Stempel wygląda na element wiekszej całości, ale możliwe że się mylę. Na bokach widoczne wypustki.
C.K. Dezerter Napisano 24 Czerwiec 2008 Autor Napisano 24 Czerwiec 2008 Wdzięczny będę za tłumaczenie i identyfikacje. Stempel wygląda na element wiekszej całości, ale możliwe że się mylę. Na bokach widoczne wypustki.
abcd Napisano 24 Czerwiec 2008 Napisano 24 Czerwiec 2008 Рогожевскй дрожжевой винокуренный забод No. 5
C.K. Dezerter Napisano 24 Czerwiec 2008 Autor Napisano 24 Czerwiec 2008 abcd nie zawiodłeś, tak myślałem że jak trafie to Ty pierwszy sie odezwiesz, ale koniec tego schlebiania ;) Tyle to sam wyczytałem, bukwy dosyć dawno studiowiałem, mozesz przełożyć na nasz?
abcd Napisano 24 Czerwiec 2008 Napisano 24 Czerwiec 2008 Winokuriennyj zawod to chyba gorzelnia,więc będzie to zapewne pieczątka Rogożewskiego zakładu drożdzowo- gorzelniczego Nr.5,produkcja drożdzy piekarskich jest uboczną funkcją wielu gorzelni.
abcd Napisano 24 Czerwiec 2008 Napisano 24 Czerwiec 2008 Teraz tylko jest problem gdzie się znajduje ten Rogorzewsk z 5 gorzelniami? .
C.K. Dezerter Napisano 24 Czerwiec 2008 Autor Napisano 24 Czerwiec 2008 No to jeśli jest tak jak mówisz to w takim razie jest to jeden z tych fantów do którego bedę miał największy sentyment. Po pierwsze takiego drugiego już raczej nie trafie, a po drugie trunkowy jestem, ale tu raczej sie nie wyróżniam :) Dzięki i pozdrawiam!
abcd Napisano 24 Czerwiec 2008 Napisano 24 Czerwiec 2008 A w jakich rejonach została odnaleziona pieczątka (orientacyjnie oczywiście)?
C.K. Dezerter Napisano 24 Czerwiec 2008 Autor Napisano 24 Czerwiec 2008 Orientacyjnie oczywiście Warszawa i nie pod tylko w. :)
C.K. Dezerter Napisano 24 Czerwiec 2008 Autor Napisano 24 Czerwiec 2008 I bardzo możliwe że chodzi tu o Rogożewek.
kopijnik2 Napisano 25 Czerwiec 2008 Napisano 25 Czerwiec 2008 czy fotografia była odwracana" - czy też przedstawia widok aturalny"...?
Pytanie
C.K. Dezerter
Wdzięczny będę za tłumaczenie i identyfikacje. Stempel wygląda na element wiekszej całości, ale możliwe że się mylę. Na bokach widoczne wypustki.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.