kokesh Napisano 1 Lipiec 2008 Napisano 1 Lipiec 2008 Dwóch z pod Warszawy też sie na to pisze ,maxim podaj jakieś namiary na siebie .Pozdro...
walker69 Napisano 1 Lipiec 2008 Napisano 1 Lipiec 2008 Zrób jakieś zdjęcia tego cmentarza! Na razie wszystko wygląda wirtualnie. Jestem ciekaw jak wygląda ten cmentarz i jak będzie wyglądał. Dziwie się, że te cmentarze są aż tak zniszczone. W powiecie tarnowskim są bardzo zadbane i oznaczone - tylko niektóre z ponad 60 padają ofiarą złomiarzy albo są zapomniane.
maxim026 Napisano 1 Lipiec 2008 Autor Napisano 1 Lipiec 2008 to tak co do kontaktu to prosze na PRIV.. a co do terminu to poczatek Sierpnia ale dokładny termin podam z tydzień w czesniej i zrobimy to włikend zeby mniej więcej pasowało kazdemu.
szelo107 Napisano 5 Lipiec 2008 Napisano 5 Lipiec 2008 maxim026 jak coś to daj znać kiedy to skocze z tobą . gmina terespol jest bogata myślę że władza da parę groszy . pozdrawiam
SWaldek Napisano 5 Lipiec 2008 Napisano 5 Lipiec 2008 Ten cmentarz znajduje sie niestety na terenie innej gminy, ale warto zapytać moze jakis grosik na materiał sie znajdzie.Pozdrawiam i napewno tez dołaczę do ekipy
hycek1979 Napisano 5 Lipiec 2008 Napisano 5 Lipiec 2008 witam wszystkich ja z siedlec oczywiscie pomoge i dorzuce pare groszy na drzewo zeby stolarz ladny krzyz zrobil
finucha Napisano 5 Lipiec 2008 Napisano 5 Lipiec 2008 hejo mnie tez pamietaj jak cos bedziesz robil,jak cos zrobimy sciepe narodowa kupimy krzyz i bedzie git.
Swiety82 Napisano 5 Lipiec 2008 Napisano 5 Lipiec 2008 Widzę że zapowiada wam się ciekawa akcja, a może ktoś napisałby jakiś mały arcik-relację do Odkrywcy"? Wszak trzeba nagłaśniać takie zacne tematy.
cis Napisano 6 Lipiec 2008 Napisano 6 Lipiec 2008 maxim026 tu są profesjonaliści od lat zajmujący się tym tematem http://www.beskid-niski.pl/forum/viewforum.php?f=9z własnego doświadczenia. Na pewno uzyskasz fachowa pomoc.pozdr.
maxim026 Napisano 6 Lipiec 2008 Autor Napisano 6 Lipiec 2008 spoko pamientam o wszystkich , ja do kraju zjezdzam w następnym tygodniu i bende najpierw z papierami działał i w teren na spzontanie . cis-ie dzienki za info ciekawa stronka
Leuthen Napisano 6 Lipiec 2008 Napisano 6 Lipiec 2008 http://www.cruxgaliciae.org - stronka stowarzyszenia, które zamuje się ochroną cmentarzy z I wojny światowej w Galicji. Może warto się skontaktować z tymi ludźmi?
kokesh Napisano 16 Lipiec 2008 Napisano 16 Lipiec 2008 Tak nieśmiało zapytam :dzieje się coś w temacie czy to była wielka lipa ? Pozdro...
kusy750 Napisano 16 Lipiec 2008 Napisano 16 Lipiec 2008 pewnie że się dzieje! aktualnie trwa załatwianie formalności,a kolega Maxim026 nie odzywa się bo po powrocie do kraju nie ma dostępu do internetu, prawdopodobnie pod koniec tygodnia mogą pojawić się fotki z aktualnym stanem cmentarza. Za przerwę w info sorki. pozdr.
kokesh Napisano 16 Lipiec 2008 Napisano 16 Lipiec 2008 OK ,lecz czy dalej jest aktualna możliwość pomocy w tym przedsięwzięciu ? .Pozdro...
yasioo Napisano 19 Lipiec 2008 Napisano 19 Lipiec 2008 witam, Cmentarz leży w pobliżu Białej Podlaskiej - jedzie się tam przez Bielsk Podlaski a potem Siemiatycze. Kolega maxim026 faktycznie się nie odzywa,ja jutro wylatuję na 3 tygodnie do Irlandii, czyli mogę się pojawić w każdym terminie po 12 sierpnia (jeśli kolega maxim będzie jeszcze w Polsce, oby był). Dawajcie znać jak stan prawny przygotowań, jak z uzyskaniem zgody leśniczego i innych ewentualnych właścicieli terenu cmentarza.
kusy750 Napisano 22 Lipiec 2008 Napisano 22 Lipiec 2008 witam koledzy to ja MAXIM 026 nie mam dostępu do netu wienc pisze pod kusym bo jestem u niego aktualnie na kawie wienc tak pozwolenia mamy czekam na swistek z nadlesnictwa o pisemnej zgodzie a ustną dostałem, czas oczekiwania to około 4 dni wienc działamy i napewno ruszamy na początku sierpnia . panowie piszcie do kusego na priva i on da wam mój numer telefonu bo ja nie mam dostepu do netu. pozdsrawiam i zapraszam chentnych za około 1,5 tygodnia do pomocy .
maxim026 Napisano 22 Lipiec 2008 Autor Napisano 22 Lipiec 2008 witam panowie , nie mam dostępu do netu wienc korzystam z chwili i pisze ,dostałem pozwolenie od wujta konserwator jest za no i lasy państwowe włascicel terenu (tu najwarzniejsza decyzja)dostałem pozwolenie ustne a na pimo z pozwoleniem poczekać musze 4 dni. wienc panowie pakujcie sie i zaczynamy 1 tydzień sierpnia to porządkować , . mam prośbe z braku dostepu do netu prosze pisać na priwa do KUSEGO on poda szczegóły i dokładny dzień spotkania, ale wstępnie jest to 1-3 sierpnia taki jest wstępny termin prac, ale pewnie zrobimy to koło 2 bo to sobota. pozdrawiam i zapraszam chentnych, plan dojazdu jest do zdobycia u mnie , a po chątnych wyskocze na trase.pozdrawiam
yasioo Napisano 22 Lipiec 2008 Napisano 22 Lipiec 2008 maxim026 - a bedziesz po 12 sierpnia w Polsce jeszcze? bede mogl moze po 12 sierpnia cos zrobic? bo obiecalem, a musialem teraz pojechac do Irlandii troche euro zarobic na zycie,jesli moge cos zrobic po powrocie napisz prosze, gratuluje zdobycia pozwolen, musiales sie dobrze nachodzic za tym i pism popisac troche, pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.