Skocz do zawartości

Minelab Eureka Gold

tsbezeg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Możecie mi pomóc rozwiać moje wątpliwości odnośnie tego sprzętu?. Wiadomo że to sprzęt na samorodki, ale co z innymi przedmiotami, czy pominie - bo jakoś nie chce mi się w to wierzyć, przeszukałem forum ale jakieś tylko lakoniczne informacje znalazłem, w googlach też niewiele ( wszędzie go chwalą za czułość na samorodki ale co z resztą podziemnego złomu :))) ? Jeśli ktoś używa proszę o podzielenie się doświadczeniami. Pozdrawiam.
Napisano
Nie znam tego modelu, ale wszystko zależy czy posiada on dyskryminację. Jeżeli nie to problem polega na tym,że trzeba kopać wszystko. W ziemi jest kilkakrotnie więcej przedmiotów ferromagnetycznych, w większości bezużytecznych lub nadających się tylko na złom, niż kolorowych.
Wykrywacze do poszukiwać samorodków są tak budowane aby można było znaleźć słabo przewodzące metale w mocno zmineralizowanej glebie i oczywiście niczego dobrego nie powinny pominąć. Mimo tego jeżeli wykrywacz nie posiada dobrej dyskryminacji to odradzam zakup.
Napisano
Używałem wykrywacz do samorodków znanej amerykańskiej firmy. Wnioski: Dyskryminacja OK, sonda mała, eliptyczna,typu podwójne D - wada sondy, trudności z namierzaniem małego celu, namierza liniowo, a nie punktowo [w stosunku do sond okrągłych]. Zaleta wykrywacza [a może wada dla niektórych?] - wykrywa bardzo drobne przedmioty kolorowe rzędu kilku mm2! Miałem duże trudności w znalezieniu ich w garści piachu.
Napisano
Eureka posiada dyskryminację.Co ciekawe pracuje na 3 częstotliwościach do wyboru:6,4 kHz,20 kHz,60 kHz.Ta najniższa może sugerować,że sprzęt ten może być niezły w poszukiwaniu monet i artefaktów.Mnie tylko bawi fakt wyprodukowania udanego modelu z 3 częstotliwościami do wyboru pracującymi na jednej cewce,na długo przed technologią ic-nie-znaczącą-Vflex" i koniecznością zakupu 3(6,9 ???) cewek do X-terry.
Ech.....marketing.......
pozdrawiam,
wicja1.
Napisano
Witam.

wicja1 - ta zbieżność bynajmniej nie jest przypadkowa bo w założeniu ebechy" X-Terry oparto właśnie na pierwszej Eurece;)
Niestety, choć pomysł był ciekawy to jest to model nie zbyt lubiany przez poszukiwaczy samorodków a do poszukiwań kolorków to nieporozumienie, choć oczywiście można, jak ktoś się uprze. Ja się kiedyś uparłem i już więcej upierać się nie będę:)

Pozdrawiam

VW

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora VanWorden 17:42 21-06-2008
Napisano
Kiedyś sprawiłem sobie Minelaba Golden Hawka pracującego także na 6.4, 20 i 60 kHz, posiadającego dyskryminację i także niezbyt sprawdzał się do poszukiwań monet i artefaktów; nie, żeby nic nie znajdował, ale inne wykrywacze sprawdzały się lepiej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie