kijow Napisano 20 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2008 Dzisiaj udało mi sie nabyć takie cacko do kolekcji ;-} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 20 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2008 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 20 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2008 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 20 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2008 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 20 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2008 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 20 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2008 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 20 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2008 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 20 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2008 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 uspokoisz sie ! czy nie -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 20 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2008 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 widzę że już wpadłeś w płazy na dobre -gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 20 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2008 tak to jest zamiast nowy samochód to KM szabla ale kolekcjonerstwo to choroba nie uleczalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 Jeżeli oryginał, to jesteś kilkanaście kafli do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 20 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2008 ledwo pokazałem zdjęcia i już mam ofertę kupna a oryginal w 100 % sprawdzałem u fachowców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 Więc dlatego właśnie, że oryginał to masz masę ofert :)Prosze nie dziwić się - rynek broni białej w segmencie najdroższym - polskich szabel z dwudziestolecie jest bardzo chłonny - stawki potrafią już dochodzić 25000,- PLNte 17,21 i legendy wrześniowe - 34 (Ludwikówki)....Krótko mówiąc oryginalna przedwojenna szabla, w świetnym stanie (jak twoje) z rapciami, temblakiem, udokumentowaną historią właściciela i udokumentowanym pobytem w polu w 1939, plus monogram stoi cenowo wyżej niż szabla z epoki napoleońskiej - widywałem takie bo kiedyś chciałem mieć szablę - ale one są dla pasjonatów nie znających pojęcia ceny maksymalne a nie dla biedakówNajdroższe chyba w rankingu są oryginalne karabele i husarki, batorówki też w stanach bardzo dobrych - po kilkadziesiąt i więcej tysięcy PLN.Kiedyś czytałem fascynujący artykuł w Mówią Wieki" o karabelach bojowych - za zgodą anonimowego właściciela jednej z najznamienitszych rodowodowych kolekcji oręża w Polsce, zbadano w Labolatorium Kryminalistycznym egemplarz jednej takiej karabelki.....różnymi metodami ją badali, prześwietlali, mechanoskopie jakieś i inne tam - finał był taki że gdzieś w mikroszczelinie zidentyfikowali ślady organiczne - krwi ludzkiej...niesamowite to było - a jakie potwierdzenie dla właściciela egzemplarza.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 20 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2008 mam już w swojej kolejki 12 karabel bojowych jutro wstawię zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 To pogratulować i szczerze mówiąc pozazdrościć - ale zdjęcia z przyjemnością zobaczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz30 Napisano 20 Czerwiec 2008 Share Napisano 20 Czerwiec 2008 gratulacje wspaniały nabytek jeszcze raz gratulacje i więcej takich fotek koledzy poszukiwacze pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chor. Napisano 21 Czerwiec 2008 Share Napisano 21 Czerwiec 2008 Kijow to Ty ją sprzedawałeś na allegro?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 21 Czerwiec 2008 Share Napisano 21 Czerwiec 2008 aukcja trwa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martian. Napisano 21 Czerwiec 2008 Share Napisano 21 Czerwiec 2008 Już nie panimaju kupił czy sprzedał.......???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 21 Czerwiec 2008 Share Napisano 21 Czerwiec 2008 a jakie to ma dla was znaczenie ?:):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 22 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2008 sprzedaje ja szanowni koledzy ponieważ namierzyłem droga z papierami gościa i biciami 12 pulku bardzo landy okaz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chor. Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 Panie kijow cosik od razu sie mje zdawało ze walisz Pan w niepowiem co. http://www.allegro.pl/item387066592_szabla_krechowiecka_rarytas_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arno69 Napisano 28 Czerwiec 2008 Share Napisano 28 Czerwiec 2008 Panie kijów jesteś tylko słupem sprzedającym kopie szabli krechowieckiej,ze znanej już fachowcą manufaktóry,karabele też tam można kupić.A bajki o kolekcji proszę pisać na innym portalu może dla dzieci.Twój zbiór to co najwyżej paru wykantowanych . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.