01dalton Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 No i moment zdobycia schronu ziemnego. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadziu Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 Ładne zdjęcia są na stronie www.esanok.pl szczególnie są uchwyceni strzelcy górscy pionierzy i samo wysadzenie bunkra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadziu Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 i zapomniałem dodać 01daltona też widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steffanos Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 Przede wszystkim chciałem bardzo podziękować za zaproszenia na tą imprezę naszej grupy! Bardzo miłe przyjęcie! Bardzo udana rekonstrukcja! Wieczorna biesiada niezapomniana! Łukasz! Trzymaj tak dalej!Ale dla mnie osobiście największym przeżyciem była podróż na rekonstrukcję i z niej! I tu wielkie podziękowania dla Kuby! Stary jestem Ci mocno zobowiązany!pozdrawiam!DamianGRH RHEIN" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steffanos Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 na lotnisku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steffanos Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 i w powietrzu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steffanos Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 i w powietrzu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leowawa Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 Dobrze, że nie mieliście gdzieś przymusowego lądowania, bo by was miejscowi chłopi widłami zadźgali :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dino23_2006 Napisano 23 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2008 RE: REKONSTRUKCJA HISTORYCZNA W SANOKU - 22.06.2008 kijow (191 / 13) 2008-06-20 09:35:19 Wielkie G!!!!!!!!!!!!!! nie rekonstrukcja byłem w tamtym roku nic im nie wyszło niech biorą przykład z chłopaków z Przemyśla" i użtkownik kijow" mylił się co do rekontrukcji w Sanoku:) hehehehe reko z oka widza naprawde udane:)) fotki ze strony www.diegams.org - bezcenne:) Wielkie pozdro dla organizatorów i uczestniczących członków grup rekonstrukcyjnych!!;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARTUT Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 Szczerze mówiąc powinniście w Sanoku częściej organizować imprezy na czołgowisku". Macie tam genialny teren do tego typu atrakcji! Może jakaś rekonstrukcja jesienna albo zimowa?A jak wygląda poziom wody w Sanie na jesieni? Dało by się tam przepłynąć na pontonach? W zeszłym roku na przemyskiej Barbarossie desant pontonowy wyglądał idealnie. Może i u Was dało by się to zrobić? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 W imieniu GRH AA7 pragne podziekować za super imprezkę i niesamowitą gościnność. Poznalismy Fantastycznych Ludzi.co do czołgu to mozna powiedzeć że zagrał zgodnie z prawdą historyczną.w 41 na tym terenie udział w walkach brały 2 czołgi LT 35 i na samym poczatku jeden oberwał i spłonął z załoga a drugi przewrócił sie na bok w rowie i tak pozostał.pozdrawiamy i jeszcze raz dzieki za zaproszenie do tego pełnego uroku miastaokejos AA7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bergfuhrer Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 Dzieki wszystkim za udział, swietna sabawe i atmosfere w 'garnizonie' oraz miłe wspomnienia, ja wróciłem dopiero dzisiaj rano i nie żałuje tych X godzin w marnych pociągach osobowych ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otto33 Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 czekamy na zdjecia!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soli Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 WitamW imieniu GRH SAN" chciałbym jeszcze raz podziękować wszystkim za udział i pomoc w organizowaniu rekonstrukcji. Przepraszam, że nie mogłem się pożegnać i podziękować wszystkim osobiście, ale niestety miałem inne obowiązki. Udana rekonstrukcja jest dziełem Was wszystkich. Cieszę się, że jesteście zadowoleni. Obiecuję, że dołożę wszelkich starań żeby za rok podnieść standard naszej rekonstrukcji.Szczegulne podziękowania dla Okejosa za cenne rady, które pomogły podnieść poziom rekonstrukcji.Ps. Na wyróznienie na forum zasłużyło dwóch członków naszej grupy za największy wkład w przygotowanie pola bitwy Tomek (dziadek) i Robert (łysy).PozdrawiamŁukasz Solon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigeon24 Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 Przyznam szczerze że naprawdę,impreza udała Wam się świetnie!!!! Było kilka potknięć jak np sprawa nagłośnienia - nic nie było słychać :(Po drugie wojacy nie za bardzo wiedzieli kiedy cała wojna się rozpoczęła, widac było ich ogromne zdziwienie na twarzach jak nadleciał samolot.Po trzecie na plakatach pisaliście że można będzie sobie porobić zdjęcia z grupami rekonstrukcyjnymi a tu wszyscy się rozeszli nagle...(oprócz kilku żołnierzy i dwóch sanitariuszek z którymi dzieciaki robiły sobie fotki).Po czwarte nie było zadnego paint ball'u o czym była mowa na plakacie...Po piąte banner jednej z firm z branzy okiennej" był powieszony w bardzo złym miejscu(na drzewach) i psuje ludziom świetne rodzajowe fotki z pola bitwy bo jest jakby nie z tej epoki :)No ale reasumując wszystko razem to chłopaki i dziewczyny spisali się na medal !Mam nadzieję że wszystkie nasze rady przydadzą się organizatorom na przyszły rok.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 obejrzałem wstepnie materiał bedzie krótki filmik na youtubie wkrótceale.... to jedna z nielicznych inscenizacji gdzie atakujący biegli i padali a nie strzelali z pozycji stojącej albo klęcznej. ( i wcale to nie przeszkadzało w oglądaniu) wyglada to bardziej dynamicznie.. i brawa dla Damiana - widac ze dowodzi i ciagnie ta walkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CloneTrooper Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 Ponizej link do mojej galerii z imprezy. Czasami rozne ksztaly zdjec, spowodowane sa wycinaniem z kadru TojToja ;), publiki, czy innych nieopotrzebnych widoczkow. Zdjecia robilem z publiki. Zapraszam.http://picasaweb.google.com/CloneTroooper/20080622BarbarossaSanok2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armata Napisano 23 Czerwiec 2008 Share Napisano 23 Czerwiec 2008 W imieniu SGO Narew wielkie podziękowania dla organizatorów i wszystkich uczestników szczególnie dla strzelców górskich za współpracę w polu .Atmosfera bardzo przyjemna, przygotowanie samej inscenizacji jak i wszystkiego innego na wysokim poziomie.Szczególnie cieszy że było trochę roboty dla pionierów Altenreich GRH SGO Narew/Pi.Btl.42 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 24 Czerwiec 2008 Share Napisano 24 Czerwiec 2008 Witam. Kolega pigeon24 napisał że Po drugie wojacy nie za bardzo wiedzieli kiedy cała wojna się rozpoczęła, widac było ich ogromne zdziwienie na twarzach jak nadleciał samolot" - więc to tak miało wyglądac do przecież niemcy zaatakowali bez wypowiedzenia wojny a rosjanie byli tym zaskoczeni .Na usprawiedliwienie tego że rekonstruktorzy szybko się rozeszli , mam tylko to iż był niemilosierny upał a w tych mundurkach nie za bardzo było można wytrzyma w tym słońcu - ja osobiście dałem radę tylko jakieś pół godziny i kto tylko poprosił miał ze mną fotkę . Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michar2 Napisano 24 Czerwiec 2008 Share Napisano 24 Czerwiec 2008 Rekonstrukcja była naprawdę super .Mam tylko duży niesmak po podziękowaniu przez Łukasza Solona za przygotowanie terenu tylko dwóm kolegom a pominięciu pozostałych członków grupy którzy dzień po dniu od rana do wieczora wspólnie z wymienionymi wcześniej kolegami ciężko przygotowywali teren pod rekonstrukcę.FEE !!! panie Łukaszu .PS miałem możliwość obserwacji tych przygotowań.pozdr.Michar2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 24 Czerwiec 2008 Share Napisano 24 Czerwiec 2008 Zgadzam się z ostatnim postem okejosa!!!! To bardzo ważna uwaga dot tej rekonstrukcji.Popatrzcie na zdjęcia jak wreszcie ormalnie" wygląda bitwa i jak dobrze się później takie coś ogląda na zdjęciach, kiedy rekonstruktorzy kryją się do ziemi przed ostrzałem przeciwnika sami ostrzeliwując się. Panowie tak trzymać na wszystkich rekonstrucjach!!!P.S. No może jedynym niechlubnym wyjątkiem byli tu koledzy" w skfz-cie przeładowujący i strzelający z pozycji stojącej :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 25 Czerwiec 2008 Share Napisano 25 Czerwiec 2008 wiesz...... to tak zwana jazda na palestyna - samochód obwieszony zuzbrojonymi ludzmi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper-s1 Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 Parę fotek:Luftwaffe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper-s1 Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 obsługa działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper-s1 Napisano 26 Czerwiec 2008 Share Napisano 26 Czerwiec 2008 MG ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.