abcd Napisano 17 Czerwiec 2008 Autor Napisano 17 Czerwiec 2008 Plakietka z masy perłowej przedstawia budynek,pod nim tekst literami hebrajskimi,przedmiot pochodzi z Warszawy.
abcd Napisano 24 Czerwiec 2008 Autor Napisano 24 Czerwiec 2008 Dzięki dobrej woli osoby władającej jęz.hebrajskim udało mi się rozkminić plakietkę,przedstawia ona grób Racheli(Kewer Rachel-קבר רחל)mieszczący się koło Betlejem,stanowił i stanowi on miejsce pielgrzymek Zydów i nie tylko.Plakietka stanowi zapewne pamiątkę z takiej pielgrzymki.
Breslau74 Napisano 18 Czerwiec 2008 Napisano 18 Czerwiec 2008 Na forum jest taka dziewczyna Natasza82" ona Ci pomoże.Na moje oko ten obrazek przypomina mi Wzgórze Świątynne w Jerozolimie.
Breslau74 Napisano 18 Czerwiec 2008 Napisano 18 Czerwiec 2008 http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=635184masz link. daj jej znać jeśli Ci zależy:)Pozdrawiam.Breslau74
Pytanie
abcd
Plakietka z masy perłowej przedstawia budynek,pod nim tekst literami hebrajskimi,przedmiot pochodzi z Warszawy.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.