Skocz do zawartości

w dzisiejszym brukowcu fakt

desmo_sm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie znam szczegółów, ale z tego co przeczytałem tu to sam rozbroił wykopek, a więc prawidłowo zrobili. Pamiętaj że to mógł być twój sąsiad, a w razie bum lecisz i ty !
Napisano
nie koniecznie tylko głośne bum przez ścianę - załóżmy że nasz domorosły saper rozbraja sobie granacik smażąc jajecznicę na...butli z gazem - bum może być znacznie większe!...itp, itd - pozdro!
Napisano
...do czepliwych - jajecznicę smaży się oczywiście na kuchni zasilanej butlą gazową - bo pewnie zaraz któryś by mi zaczął to tłumaczyć - mój błąd - pozdro!
Napisano
Taaaak... A zapalniki z pocisków wykręca się podczas niciowania zębów. kopacz18 jak rzucisz peta na chodnik, to pamiętaj, że może tam przejeżdżać cysterna z benzyną i nieszczelnym zaworem. Nie palisz? To uważaj na drobne kamyczki na ulicy. Kopniesz, powstanie iskra i.. po osiedlu..
Napisano
fraktal ta jajecznica miała ubarwić tą opowieść i myślę że większość czytających to zrozumiała - a ewentualność z butlą gazową stojącą w piwnicy, pokoju, garażu lub innym pomieszczeniu nie skreślaj za szybko jest ona dość częstym wyposażeniem takich pomieszczeń. Jeżeli ktoś jest na tyle głupi i majstruje przy granatach to czemu się ma przejmować jakąś butlą stojącą w szafce. Przecież gdyby wiedział że granat wybuchnie mu w rękach nie dotykał by go- więc mając pewność że rozbroi - nie poodkręca butli i ich nie powynosi - chyba jest to dość oczywiste- Taaaak... mi się wydaję - ale co tam, myśl sobie co chcesz!
Napisano
Popieram kopacza, nawet w tym roku był podobny incydent z butlą.

A jeśli ktoś rozbraja niewybuchy to naraża nie tylko siebie ale i innych i nie podlega to dyskusji. Ja mieszkam w starej kamienicy i jeży mi sie włos na głowie jak pomyślę że jakiś sąsiad mógłby rozbrajać choćby granata.

Tyle na temat.
Napisano
Ja wiem, że to tylko teoria z tą butlą, ale również można brać pod uwagę, że ktoś rozbraja granat w pomieszczeniu gdzie jest ich kilka sztuk lub jakieś inne petardy.
Napisano
co za guuupia dyskusja

dolacze sie wiec do niej :P

butla jest czy nie to wybuch granatu w pomieszczeniu powinien zapalic jakies firanki czy cos co = pozarowi i uszkodzeniem mieszkania sasiada. I tu powinna sie zakonczyc ta niezmiernie ciekawa dyskusja.
pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie