desmo_sm Napisano 17 Czerwiec 2008 Autor Napisano 17 Czerwiec 2008 CzytaliścieZłapano zbieracza który posiadał ........... itedena fotce pusty granat F1 ruski wykopek chyba.pozdro
desmo_sm Napisano 17 Czerwiec 2008 Autor Napisano 17 Czerwiec 2008 wstyd, bo z igły widły zrobią a laicy w to wierzą jakby conajmniej arsenał osam-y b. odnaleźli
martini Napisano 17 Czerwiec 2008 Napisano 17 Czerwiec 2008 Tak z ciekawości. Czy np. wykopany karabin z czasów wojny tylko w polsce jest nielegalny, czy we wszystkich krajach?
Swiety82 Napisano 17 Czerwiec 2008 Napisano 17 Czerwiec 2008 Nie znam szczegółów, ale z tego co przeczytałem tu to sam rozbroił wykopek, a więc prawidłowo zrobili. Pamiętaj że to mógł być twój sąsiad, a w razie bum lecisz i ty !
zbyniek Napisano 17 Czerwiec 2008 Napisano 17 Czerwiec 2008 Nie zupełnie, granat nie rozwala dwóch domów czy bloków,najwyżej narobi szkód w pomieszczeniu.
Swiety82 Napisano 17 Czerwiec 2008 Napisano 17 Czerwiec 2008 Tak? A chciałbyś się znaleźć w pobliżu eksplozji? Choćby przez ścianę?
opol12 Napisano 18 Czerwiec 2008 Napisano 18 Czerwiec 2008 Przez ścianę? Głośne buuum. Chyba że to ściana gipsowa.
kopacz18 Napisano 18 Czerwiec 2008 Napisano 18 Czerwiec 2008 nie koniecznie tylko głośne bum przez ścianę - załóżmy że nasz domorosły saper rozbraja sobie granacik smażąc jajecznicę na...butli z gazem - bum może być znacznie większe!...itp, itd - pozdro!
kopacz18 Napisano 18 Czerwiec 2008 Napisano 18 Czerwiec 2008 ...do czepliwych - jajecznicę smaży się oczywiście na kuchni zasilanej butlą gazową - bo pewnie zaraz któryś by mi zaczął to tłumaczyć - mój błąd - pozdro!
fraktal Napisano 18 Czerwiec 2008 Napisano 18 Czerwiec 2008 Taaaak... A zapalniki z pocisków wykręca się podczas niciowania zębów. kopacz18 jak rzucisz peta na chodnik, to pamiętaj, że może tam przejeżdżać cysterna z benzyną i nieszczelnym zaworem. Nie palisz? To uważaj na drobne kamyczki na ulicy. Kopniesz, powstanie iskra i.. po osiedlu..
kopacz18 Napisano 18 Czerwiec 2008 Napisano 18 Czerwiec 2008 fraktal ta jajecznica miała ubarwić tą opowieść i myślę że większość czytających to zrozumiała - a ewentualność z butlą gazową stojącą w piwnicy, pokoju, garażu lub innym pomieszczeniu nie skreślaj za szybko jest ona dość częstym wyposażeniem takich pomieszczeń. Jeżeli ktoś jest na tyle głupi i majstruje przy granatach to czemu się ma przejmować jakąś butlą stojącą w szafce. Przecież gdyby wiedział że granat wybuchnie mu w rękach nie dotykał by go- więc mając pewność że rozbroi - nie poodkręca butli i ich nie powynosi - chyba jest to dość oczywiste- Taaaak... mi się wydaję - ale co tam, myśl sobie co chcesz!
Swiety82 Napisano 18 Czerwiec 2008 Napisano 18 Czerwiec 2008 Popieram kopacza, nawet w tym roku był podobny incydent z butlą.A jeśli ktoś rozbraja niewybuchy to naraża nie tylko siebie ale i innych i nie podlega to dyskusji. Ja mieszkam w starej kamienicy i jeży mi sie włos na głowie jak pomyślę że jakiś sąsiad mógłby rozbrajać choćby granata.Tyle na temat.
opol12 Napisano 18 Czerwiec 2008 Napisano 18 Czerwiec 2008 Ja wiem, że to tylko teoria z tą butlą, ale również można brać pod uwagę, że ktoś rozbraja granat w pomieszczeniu gdzie jest ich kilka sztuk lub jakieś inne petardy.
MaciekC Napisano 18 Czerwiec 2008 Napisano 18 Czerwiec 2008 co za guuupia dyskusjadolacze sie wiec do niej :Pbutla jest czy nie to wybuch granatu w pomieszczeniu powinien zapalic jakies firanki czy cos co = pozarowi i uszkodzeniem mieszkania sasiada. I tu powinna sie zakonczyc ta niezmiernie ciekawa dyskusja.pozdro
opol12 Napisano 18 Czerwiec 2008 Napisano 18 Czerwiec 2008 Granat raczej niczego nie zapali. i tu jest koniec tematu.Głupia dyskusja oczywiście.
elcolonello Napisano 18 Czerwiec 2008 Napisano 18 Czerwiec 2008 Granat nie zapali, ale wyleci szyba która porani dzieci idące do przedszkola i ich matki :D
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.