saku39 Napisano 12 Czerwiec 2008 Autor Napisano 12 Czerwiec 2008 WitamZnaleziona w bagnistej ziemi w miejscu potyczki I w. Proszę o ID
saku39 Napisano 12 Czerwiec 2008 Autor Napisano 12 Czerwiec 2008 charakterystyczne wcięcie, nie widziałem takiego w innych, a przejżałem mnustwo tematów na odkrywcy
saku39 Napisano 12 Czerwiec 2008 Autor Napisano 12 Czerwiec 2008 też mi jakoś wyglądała na tą jaką wrzuciłeś. czyli jak to ta, to II w św? jutro zmierzepozdro
MK Napisano 13 Czerwiec 2008 Napisano 13 Czerwiec 2008 Szyna, zerknij jeszcze raz na zdjęcia, różnice biją po oczach... kształt i umiejscowienie nitów to nie wszystko... pozdrawiam
MK Napisano 12 Czerwiec 2008 Napisano 12 Czerwiec 2008 Saperka wygląda na typowo carską, a to charakterystyczne wcięcie nabyte może przy uderzeniu o coś, może nawet Ty ją dziabnąłeś przy kopaniu - widać odprysk rdzy. Sygnatura w charakterystycznym miejscu. Pozdrawiam
Szyna Napisano 13 Czerwiec 2008 Napisano 13 Czerwiec 2008 zgadzam sie kolego MK!ale ja tam z różnic widze tylko wysokość osadzenia pierścienia, ale to jest przecierz element uchomy" i jego położenie zależy od osadzenia trzonka...A jeśli chodzi o bicia, to w saperkach LWP były one różne...Obstawiam LWP,ale to tyklo moje zdanie...Pozdrawiam!
tomekk Napisano 12 Czerwiec 2008 Napisano 12 Czerwiec 2008 ale jak porównuje z moją niemiecką to ta ma chyba dłuższe mocowanie trzonka więc jednak raczej carska rosja
Szyna Napisano 12 Czerwiec 2008 Napisano 12 Czerwiec 2008 Witam!Mi wygląda dziwnie podobnie do saperki LWPPorównaj wymiary. To fotki i wymiary z allegro DŁUGOŚĆ CZĘŚCI ROBOCZEJ - 20cm SZEROKOŚĆ SAPERKI - 14,5cm
Pytanie
saku39
Znaleziona w bagnistej ziemi w miejscu potyczki I w. Proszę o ID
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.