Diago Napisano 10 Czerwiec 2008 Autor Napisano 10 Czerwiec 2008 Prosze o i de czy to moze jest klamerka lub od klamerki ??Z gory dziekuje
michal232 Napisano 11 Czerwiec 2008 Napisano 11 Czerwiec 2008 Oba przedmioty pochodzą z końca XVIII wieku lub I poł. XIX, identyczne znajdywane są na polach bitew z tego okresu, powiedziałbym nawet że pierwsza podkówka to standard dla tego okresu. Drugi przedmiot pochodzi być może z pasa podtrzymującego ładownicę jazdy, jeśli znalezione zostały razem to bardzo prawdopodobne że oba są pochodzenia wojskowego, pozdrawiam.
Luftlander Napisano 11 Czerwiec 2008 Napisano 11 Czerwiec 2008 Pewnie że nie odpada, bo mnie zmyliło słowo blat i sobie wykoncypowałem cm a nie mm. Pozdrawiam
Diago Napisano 10 Czerwiec 2008 Autor Napisano 10 Czerwiec 2008 Prosze o i de czy to moze jest klamerka lub od klamerki ??Z gory dziekuje
Jadzia Napisano 10 Czerwiec 2008 Napisano 10 Czerwiec 2008 Witam,pierwsze dwa zdjęcia to klamerka" od buta, a konkretniej rzecz biorąc podkucie obcasa, nie podałeś wymiearów (na przyszłość o tym pamiętaj!) myślę, że przełom XVII i XVIII wieku, ewentualnie pocz XIX w.pozdroJadzia
Diago Napisano 11 Czerwiec 2008 Autor Napisano 11 Czerwiec 2008 faktycznie nie podalem moj blad na szerokosc 49mm dlugosc 48
kopijnik2 Napisano 11 Czerwiec 2008 Napisano 11 Czerwiec 2008 raczej nie odpada, z powodu wymiarów...na forum już było, ja też taką mam...wiele wskazuje, że to podkucie obcasa...
danieloff Napisano 11 Czerwiec 2008 Napisano 11 Czerwiec 2008 Okucie obcasa buta i chyba nie tak stare, jak podaje kolega Jadzia - trafiłem takich sporo w terenie, gdzie zalegały rupiecie i monetki z 20-lecia.
Pytanie
Diago
Prosze o i de czy to moze jest klamerka lub od klamerki ??
Z gory dziekuje
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.