Skocz do zawartości

Oława

traper6

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano
Jeżeli chodzi Ci o park to całe stado polmosów, kilka fenoli,kula armatnia o śr.ok.12 cm, 2 świeczniki i krzyżyk z cynku (takie jakie się stawia na stole podczas kolędy w czasie nalotu batmana)i pocisk 88mm.
Wezwałem wtedy straż miejską.
4 godz. czekania na przyjazd saperów + 50 zł agrody" za niszczenie zieleni miejskiej :-)
Oława i działki się rozbudowały w tę stronę, skąd jeden okupant przegonił drugiego.
Samego miasta unikam. Czarni,niebiescy,zieloni i w kolorach tęczy nie lubią mnie tu.
Napisano
Może być każdy weekend z wyjątkiem 09-10.08 (jestem nieosiągalny)
Widzę że przedstawiciel Brzegu się odezwał. Może J-L się podepnie.
Może Ty yorke zarzucisz jakieś hasło.
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano
Szkoda, że wcześniej nie widziałem tego tematu...
A do kolegi traper6 mam informacje, (jeśli nie wie) że w parku do lat 70 stał cmentarz... To by tłumaczyło świeczniki i krzyżyk. Nie ładnie, nie ładnie...
Napisano
@ thureg
1. Wszystkie opisane wcześniej trafienia miałem w parku między stawami (przy dworcu PKP) skąd było główne uderzenie na Oławę.
Więc jeżeli znasz dobrze teren to wiesz że do b. cmentarza to kawał drogi.
2. Na drugi raz jak pier... coś na Forum, to skontaktuj się najpierw z zainteroswanymi osobami, aby w przyszłości nie pisac bzdur.
Pozdro.
Napisano
traper6 teraz to wszystko bardzo ładnie, ale zasugerowałem się wcześniejszym postem acera: od strony działek za Oławką". Więc zwracam honor, a na przyszłość nie spinaj się tak =). pozdro
  • 10 months later...
Napisano
Panowie czy wiek ktoś coś o tych pozostałościach z betonu w lasku siedleckim znajdujących się przy jego wylocie, przy głównej drodze po lewej stronie jadąc w kierunku Wrocławia?? Czego mogą one być pozostałością??
  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
Napisano
Leśniczówka?? No chyba nie wiesz o czym mówię:P Po co w leśniczówce były by betonowe studzienki w ilości bodajże 6 sztuk i coś przypominające płytki basenik??
Napisano
Swego czasu obiło mi się o uszy że mieścił się tam obóz Hitlerjugend, ale tematu nie drążyłem gdyż mnie nie interesuje. Wokół tego miejsca wyskoczyło mi kilka łusek od Mausera i nic więcej.

P.S. Uważaj na leśniczego z Siedlec, lubi się tam kręcić i mówiąc grzecznie jest awiedzony".
Napisano
He, he

:)

A poważnie, ktoś sprawdzał same dziko porastające wały nad Odrą, już bardziej za miastem jak na Wrocław ??

Ciekawe ile broni leży w rzece w okolicy mostu i rzeźni...

Traper, a teren za cmentarzem Jaśnikowskiego ???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie