Skocz do zawartości

Utwór szwedzkiego zespołu o bohaterskich Polakach

blackdog

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Widzę że ta niefortunna piosenka w dalszym ciągu zbiera żniwo... Szkoda tylko że jakiś ambitniejszy zespół zachodni nie kwapi się do napisania piosenki o bohaterskich Polakach". Cóż... na bezrybiu i rak ryba...
  • Odpowiedzi 139
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam jutro jestem na ich koncercie w Krakowie zobaczymy jak to bedzie na żywca,zrobie pare fot jak będzie ciekawie to sie coś tam wkleji mam nadzieje że chłopaki dadzą ognia pozdro
Napisano
Koncert Sabatonu odbędzie się 11 listopada około godz. 19 w klubie Centrum Stocznia Gdańska, Gdańsk, ul. Doki 1. Wstęp bezpłatny, w ramach prezentu od Europejskiego Centrum Solidarności dla mieszkańców Trójmiasta w celu upamiętnienia 90 rocznicy odzyskania niepodległości.
Napisano
Sprostowanie !!!
Tak jak to miało miejsce w wątku inscenizacje...", chciałbym sprostować, że GRH NAREW z Łomży i Białegostoku, nie brała jako całość, ani osobno żaden z jej członków w pokazie, jaki przygotowano w Wiźnie podczas pobytu zespołu SABATON.
Pokaz ten (co również napisał kolega SZAREK), przygotowała i przeprowadziła HGRH 33 ppSK również z Łomży.
Więc na przyszłość proszę nie łączyć z sobą obu tych grup!
Napisano
Nie wiem czy wiecie, ale resztki Polaków nad Wizną poddały się nie dlatego, że odechciało Im się walczyć, ale dlatego, że niemiecki dowódca chciał roztrzelać polskich jeńców. Czyżby to wielki" Guderian okazał się zwykłym bandziorem?
Napisano
jeżeli już mowa o piosenkach w których mowa o waleczności Polskich żołnierzy, to są jeszcze z hip hopu, nie wiem czy były już, ale podam

http://pl.youtube.com/watch?v=rYg4DzivXe4
o Powstaniu Wielkopolskim

http://pl.youtube.com/watch?v=eqGN3jjLBvY
o Powstaniu Warszawskim, z Kapelą Czerniakowską

PozdrO
  • 3 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie