Skocz do zawartości

Sprzęt na start

boberlium

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam

Może mi ktos doradzic jaki sprzet kupić na poczatek ? Jestem w tym kompletnie zielony :) i nie chce kupic jakiegoś szajsu,... oczywiście jak na poczatek to cena też żeby była jakaś normalna... na polskie zarobki :)
Napisano
fiodor ale z ciebie prowokator masz jakąś obsesję na temat kruka czy co lepiej wypowiedz się na temat i nie zawracaj kijem wisły a pytanie do kolegi boberlium napisz w jakiej cenie jeszcze ma być ten sprzęt bo rozpiętość cenowa jest duża.Pozdrawiam.
Napisano
Być może jestem przewrwżliwiony na tym punkcie ale ostatnio rzeczywiście jest kruk na językach poczytaj posty z ostatnich dni to zrozumiesz jak niektórzy potrafią być upierdliwi na jego temat moim zdaniem niepotrzebnie.
Napisano
też to popieram, bo zmiast pomagać to szkodzi:) a co do wyboru ; sprzęt markowy typu włącz i szukaj...cene sam dopasujejsz nie powiem co typuje ,bo zaraz zostane obrzucony innym postami typu : nie taki ,taki,ten to zabawka i ble bleee pozdro
  • 3 months later...
Napisano
nie no ace nie na militarke. ja ganiam z traperem i militarke łapie świetnie. kupiłem go jako pierwszy wykrywacz na militarke i już trochę fantów nim wyciągnąłem.
Napisano
Co do sprzętu na początek,to jest na ten temat sporo odmiennych opinii.Z mojej obserwacji i praktyki wynika,że jednak nie warto kupować tanio i przeciętnie" nawet na początku,bo często taki zakup skutecznie zniechęca adepta po paru porażkach dydaktycznych" w terenie.Mimo wszystko uważam,że warto wstrzymać się z bólem...odłożyć więcej kasy i od razu kupić przyzwoity sprzęt(jaki to już kwestie indywidualne),bo nawet w przypadku zmiany zainteresowań sprzeda się za przywoite pieniądze.Co do obsługi-współczesne wykrywki wbrew pozorom nie przysparzają większych trudności nawet tzw.średnio rozwiniętemu szympansowi" :),więc też z tym nie ma problemu.Pozdrawiam!
Napisano
nie wiem czemu rabat " sugerujesz ze ACE nie nadaje sie na militarke , ja ganiam już z ACE 150 ponad rok i sobie chwale , militarkea wychodzi mi częściej niż moneta , może to zależy czego więcej w ziemi zalega ,
Napisano
Do Zone51. Ace jest wykrywaczem dynamicznym. Wykrywacze z pracą statyczną mają o wiele lepsze zasięgi maksymalne od wykrywaczy z pracą dynamiczną. Porównaj sobie zasięgi MAKSYMALNE dowolnego wykrywacza z pracą statyczną i z pracą dynamiczną. Twój Ace ma maksymalny zasięg trochę ponad 1 m, a wykrywacze z pracą statyczną obecnie już ponad 2 m [Prospector - 2,1m, F75 - 2,3m]. I to jest właśnie dlatego. Maksymalny zasięg można sprawdzić np. jako zasięg na samochód. Na forach jak zawsze ajlepszymi" ekspertami są osoby znające jedynie jeden wykrywacz czyli swój własny:)Może jak byś miał wykrywacz statyczny, to już w Twoim domu nie mieściłaby się militarka.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Grzebiuszka 00:12 29-09-2008
Napisano
spoko nie odbiegajmy od tematu ,
kolega szuka coś na początek i nie drogiego ,
dlatego polecam ACE
sprzęt dobry i nie drogi
zawsze można później zmienić na coś lepszego

to tak samo jak z młodym kierowcą nik mu nie poleca Porszaka bo ma wszystkie potrzebna bajery
tylko na początek coś skromniejszego by się nauczył i nabrał wprawy :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie