boberlium Napisano 30 Maj 2008 Autor Napisano 30 Maj 2008 WitamMoże mi ktos doradzic jaki sprzet kupić na poczatek ? Jestem w tym kompletnie zielony :) i nie chce kupic jakiegoś szajsu,... oczywiście jak na poczatek to cena też żeby była jakaś normalna... na polskie zarobki :)
Saper93 Napisano 30 Maj 2008 Napisano 30 Maj 2008 A czego chcesz szukać? I ile to jest dla ciebie a polskie zarobki"?:) Wiesz, jeden zarabia 1200, a drugi 12000:) Pozdr!
boberlium Napisano 30 Maj 2008 Autor Napisano 30 Maj 2008 szukac chcę pozostałości po II wojnie :) bo to ona mnie interesuje :)
luzik400 Napisano 30 Maj 2008 Napisano 30 Maj 2008 fiodor ale z ciebie prowokator masz jakąś obsesję na temat kruka czy co lepiej wypowiedz się na temat i nie zawracaj kijem wisły a pytanie do kolegi boberlium napisz w jakiej cenie jeszcze ma być ten sprzęt bo rozpiętość cenowa jest duża.Pozdrawiam.
luzik400 Napisano 30 Maj 2008 Napisano 30 Maj 2008 Być może jestem przewrwżliwiony na tym punkcie ale ostatnio rzeczywiście jest kruk na językach poczytaj posty z ostatnich dni to zrozumiesz jak niektórzy potrafią być upierdliwi na jego temat moim zdaniem niepotrzebnie.
fabis94 Napisano 30 Maj 2008 Napisano 30 Maj 2008 też to popieram, bo zmiast pomagać to szkodzi:) a co do wyboru ; sprzęt markowy typu włącz i szukaj...cene sam dopasujejsz nie powiem co typuje ,bo zaraz zostane obrzucony innym postami typu : nie taki ,taki,ten to zabawka i ble bleee pozdro
thomson Napisano 25 Wrzesień 2008 Napisano 25 Wrzesień 2008 Dozbieraj 200 i kup sobie Smetka lub doloz jszcze 100 i weś Salamandre
Zone51 Napisano 25 Wrzesień 2008 Napisano 25 Wrzesień 2008 jak na początek i na militrkę dobry jet AC 150 lub AC 250
rabat Napisano 25 Wrzesień 2008 Napisano 25 Wrzesień 2008 nie no ace nie na militarke. ja ganiam z traperem i militarke łapie świetnie. kupiłem go jako pierwszy wykrywacz na militarke i już trochę fantów nim wyciągnąłem.
hombre1 Napisano 26 Wrzesień 2008 Napisano 26 Wrzesień 2008 Co do sprzętu na początek,to jest na ten temat sporo odmiennych opinii.Z mojej obserwacji i praktyki wynika,że jednak nie warto kupować tanio i przeciętnie" nawet na początku,bo często taki zakup skutecznie zniechęca adepta po paru porażkach dydaktycznych" w terenie.Mimo wszystko uważam,że warto wstrzymać się z bólem...odłożyć więcej kasy i od razu kupić przyzwoity sprzęt(jaki to już kwestie indywidualne),bo nawet w przypadku zmiany zainteresowań sprzeda się za przywoite pieniądze.Co do obsługi-współczesne wykrywki wbrew pozorom nie przysparzają większych trudności nawet tzw.średnio rozwiniętemu szympansowi" :),więc też z tym nie ma problemu.Pozdrawiam!
Zone51 Napisano 27 Wrzesień 2008 Napisano 27 Wrzesień 2008 nie wiem czemu rabat " sugerujesz ze ACE nie nadaje sie na militarke , ja ganiam już z ACE 150 ponad rok i sobie chwale , militarkea wychodzi mi częściej niż moneta , może to zależy czego więcej w ziemi zalega ,
armand Napisano 27 Wrzesień 2008 Napisano 27 Wrzesień 2008 Do Zone51. Ace jest wykrywaczem dynamicznym. Wykrywacze z pracą statyczną mają o wiele lepsze zasięgi maksymalne od wykrywaczy z pracą dynamiczną. Porównaj sobie zasięgi MAKSYMALNE dowolnego wykrywacza z pracą statyczną i z pracą dynamiczną. Twój Ace ma maksymalny zasięg trochę ponad 1 m, a wykrywacze z pracą statyczną obecnie już ponad 2 m [Prospector - 2,1m, F75 - 2,3m]. I to jest właśnie dlatego. Maksymalny zasięg można sprawdzić np. jako zasięg na samochód. Na forach jak zawsze ajlepszymi" ekspertami są osoby znające jedynie jeden wykrywacz czyli swój własny:)Może jak byś miał wykrywacz statyczny, to już w Twoim domu nie mieściłaby się militarka.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Grzebiuszka 00:12 29-09-2008
Zone51 Napisano 27 Wrzesień 2008 Napisano 27 Wrzesień 2008 spoko nie odbiegajmy od tematu ,kolega szuka coś na początek i nie drogiego ,dlatego polecam ACEsprzęt dobry i nie drogizawsze można później zmienić na coś lepszegoto tak samo jak z młodym kierowcą nik mu nie poleca Porszaka bo ma wszystkie potrzebna bajery tylko na początek coś skromniejszego by się nauczył i nabrał wprawy :)
terenowiec69 Napisano 28 Wrzesień 2008 Napisano 28 Wrzesień 2008 Do Armand:może przyblizysz nieco różnicę zasięgu dla dwóch trybów statycznego i dynamicznego powiedzmy dla cewki 30cm i z czego to wynika.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.