zona pana eko:) Napisano 30 Maj 2008 Napisano 30 Maj 2008 Z drugiej strony ponoc bluza mundurowa niemieckiej artylerii przeciwlotniczej luftwaffe nosila guziki znakowane extra fein" - odsylam do linka, niestety rowniez anglojezycznego www.deathheads.net/uniforms.htmlwiec i tak musi pomoc Ci ktos bardziej rozeznanypozdrawiam
bryktygrysek73 Napisano 1 Czerwiec 2008 Autor Napisano 1 Czerwiec 2008 niestety z j. angielskim jestem na bakiermoże ktoś pomoże
8total4 Napisano 1 Czerwiec 2008 Napisano 1 Czerwiec 2008 @zona pana eko:):Guziki niemieckie sygnowane extra fein, pojawiały się od początku XIX stulecia, więc takie gdybanie niezbyt pomaga..Armia niemiecka podczas IIWŚ posiadała guziki wypukłe, najczęsciej dwuwarstwowe, mosiezne, alpakowe, aluminiowe, cynkowe i stalowe..moja wersja tak jak w.w.pozdro!
bryktygrysek73 Napisano 29 Maj 2008 Autor Napisano 29 Maj 2008 zwróćcie na napisEXTRA FEIN - gdzie N jest odwróconena dole rysunek sprzączki - klamry od pasaciekawi mnie czy to normalne z N
Pytanie
bryktygrysek73
ID - guzik
Średnica 24 mm, gr. 3 mm
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.