dr.tommy Napisano 10 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2010 No to założymy do tego nowy wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 11 Grudzień 2010 Share Napisano 11 Grudzień 2010 O'K Wracamy do Willysów. Jeep ciągnący druty (telefoniczne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 11 Grudzień 2010 Share Napisano 11 Grudzień 2010 Lotniskowy (no takiego to trudno nie zauważyć ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 Zwróćcie uwagę na miejsce malowania gwiazdy na masce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 Tu gwiazda chyba od ręki malnięta, brak gun holdera, jest natomiast skórzana olstra na karabin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 Generał Clark w swoim jeepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 23 Październik 2012 Share Napisano 23 Październik 2012 Pora odświeżyć wątek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 23 Październik 2012 Share Napisano 23 Październik 2012 Black out wykręcony a ramka została Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 23 Październik 2012 Share Napisano 23 Październik 2012 Jeśli Willys to przodek wszystkich Jeepów, to to jest pra przodek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 23 Październik 2012 Share Napisano 23 Październik 2012 Biała gwiazda zamalowana, ale napis i numer na masce został :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macvsog Napisano 24 Październik 2012 Share Napisano 24 Październik 2012 A na Litwie:http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=8725 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
husky1 Napisano 24 Październik 2012 Share Napisano 24 Październik 2012 Prawdopodobnie LaJeep czyli Hotchkiss M201 produkowany w latach 1956-66 we Francji, uzywany tam do lat 80-tych ,a ostatnie egzemplarze zdemobilizowano w 2000 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 24 Październik 2012 Share Napisano 24 Październik 2012 I najprawdopodobniej już nie jeździ. Nie ma zapinek do maski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 24 Październik 2012 Share Napisano 24 Październik 2012 malowanie francuskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.tommy Napisano 30 Październik 2012 Autor Share Napisano 30 Październik 2012 Prawdopodobnie Korea... wnioskuje po obecności BA-64 i wydaje mi sie że przyczepka na drugim planie jest powojenna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.tommy Napisano 30 Październik 2012 Autor Share Napisano 30 Październik 2012 Ot i zdjęcie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.tommy Napisano 30 Październik 2012 Autor Share Napisano 30 Październik 2012 i taki rusek z ciekawą zabudową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 30 Październik 2012 Share Napisano 30 Październik 2012 No, myślałem, że coś Ci się stało :) Piękna fotka, Willys slat grill, lampa NOTEK na zderzaku i hard top bardzo podobny do nadbudówek produkowanych seryjnie w Austrii. Ciągnik to również jeep. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 30 Październik 2012 Share Napisano 30 Październik 2012 Witam,Wspaniały pojazd Jak wiadomo kolegom z wcześniejszych moich wpisów, jestem posiadaczem ,,Willysa MB,, z 1942r. od 1971r.Pojazd zakupiłem z pierwszych moich zarobków nauczycielskich, był kompletny, na chodzie,zapłaciłem 15.000 zł / niezła suma jak na tamte lata /,ale wymagał troskliwej opieki, co umożliwiono mi w mojej Szkole. /Technikum Samochodowe /Ale teraz troszkę historii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 30 Październik 2012 Share Napisano 30 Październik 2012 Jeden z pierwszych pojazdów firmy Bantam, reflektory zamontowano na prostym ściętym błotniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 30 Październik 2012 Share Napisano 30 Październik 2012 Jeep w barwach tropikalnych, służył brytyjskim komandosom w Afryce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 30 Październik 2012 Share Napisano 30 Październik 2012 W roku 1991 Szkoła moja nawiązała kontakt z Technikum Samochodowym z Culomier niedaleko Paryża i w ramach praktyk zawodowych byliśmy z uczniami 3 tygodnie, 2 tygodnie praktyki i tydzień na zwiedzanie Francji / łącznie z Normandią /Nauczyciele francuscy widząc moje pojazdy w Legnicy, zaprosili mnie do miejscowości Santeny, gdzie Pan Alex Framery prowadzi firmę w której drugie życie otrzymują Willysy, Dodge /wszystkie modele/, Half-traki i były też 3 amfibie DUKW, czego tam nie było, części zamienne na regałach, podzespoły, silniki /wykonuje naprawy główne/, ogumienie itd. W prezencie od niego otrzymałem bardzo dużo materiałów, niektóre kolegom przedstawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 30 Październik 2012 Share Napisano 30 Październik 2012 Francuzi sięgnęli po sprawdzony wzorzec, jakim był Willys JeepBył nim M 201 VLTTZewnętrznie pojazd produkowany przez firmę Hotchkiss jest nie do odróżnienia od Willysa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 30 Październik 2012 Share Napisano 30 Październik 2012 Francuski ,,Jeep,, HotchkissOd 1953r wyprodukowano ponad 40.000 pojazdów M 201 VLTT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodge52 Napisano 30 Październik 2012 Share Napisano 30 Październik 2012 Hotchkiss i piękna dziewczyna ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.