Skocz do zawartości
  • 0

Arado ?

amsel44

Pytanie

Napisano

Pozdrofka , mam pytanie ,w ostatnia sobote odkopalem kolejny kawalek z samolotu i interesuje mnie czy firma arado ktorej el. przedstawiam sprzedawala przykladowo . bmw czy mercowi podzespoly do sil. lotniczych ?
pozwoli mi to zawezic poszukiwania do samolotow arado ew. do maszyn innych prod. wyposazonych w silniki tej firmy. w innym wypadku , jesli ten kawalek ze zdjecia byl sprzedawany ....strasznie rozszerzy sie ilość latajacych wynalazkow"

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pozdrofka , mam pytanie ,w ostatnia sobote odkopalem kolejny kawalek z samolotu i interesuje mnie czy firma arado ktorej el. przedstawiam sprzedawala przykladowo . bmw czy mercowi podzespoly do sil. lotniczych ?
pozwoli mi to zawezic poszukiwania do samolotow arado ew. do maszyn innych prod. wyposazonych w silniki tej firmy. w innym wypadku , jesli ten kawalek ze zdjecia byl sprzedawany ....strasznie rozszerzy sie ilość latajacych wynalazkow"

Napisano

2-gi koniec to jak widac el. wykonany z gumy z oplotem (spiralnym) z drutu (odciolem)
salve amsel44
ps. dieki za ew. sugestie

Napisano
eh... pomylka chodzi mi oczywiscie o firme ARGUS, z tymi silnikami latalo wiele samolotow np.Fieseler Fi 156 Storch",Focke-Wulf Fw 189 itd. ale namieszalem :0
pozdro.amsel44
Napisano
dzieki panowie za podpowiedz :), pisze dopiero dzisiaj bo w poniedzialek we wrocku zrobilem" male salto motocyklem na torowisku tramwajowym . bylem lekka inwalida" + sporo siniakow i mocno stluczona reka. jest juz ok. :)moge nawet podzialac z wykrywka ......
pozdro.amsel44:)
ps. dzisiaj pojechalem zobaczyc co zostalo z 4-rech czolgow ....
Napisano

sorry za jakosc zdjecia ale jak sie domyslacie to komora.
to cos ... jest z 2 cm blachy ma jakies mocowania i dl. ok 140cm. element jest caly nie ciety palnikiem . mysle ze to od t-34. jest jeszcze jeden detal ale czesciowo zawalony zlomem .
pozdro.amsel44
ps. odbior w nast. tygodniu :0

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie