Skocz do zawartości
  • 0

Ćwiartka blachy

michałł

Pytanie

Napisano
Witam

Coś mi takiego wyszło na polach pod łomżą, fotki nie zamieszczam bo niewiele by było widać, blaszka z szajsmetalu, krój zdecydowanie niemiecki, choć treść niekoniecznie - prośba o pomoc
to co udało mi się odczytać:

LEWANDOWSKI
2.KP.GRP.STRZ
niżej coś jeszce ale czas nadgryzł to swym bezlitosnym zębem , wdzięczny byłbym za pomoc, obok wychodziły polskie guziki starego wzoru, może na wiosnę (przyszłą) znajdę resztą, na razie pole, nieużytek zbyt mocno zarósł a już nie jestem tak zdesperowany jak kiedys żeby kosić a potem szukac na skoszonym:)
Pozdrawiam
Michał

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Określenie ¨Strz.¨nie brzmi z niemiecka,może to I wojenna blacha Polnische Wehrmacht (Polska Siła Zbrojna) .Zamieśc zdjęcie.
Napisano
Spróbuję wieczorem wrzucić fotkę ,blaszka jest w kiepskim stanie, na poletku oprócz niej wyszły min. polskie guziki z cynkowej blachy, starego wzoru i strzępy pikelhauby.
Napisano
Witam

Coś mi takiego wyszło na polach pod łomżą, fotki nie zamieszczam bo niewiele by było widać, blaszka z szajsmetalu, krój zdecydowanie niemiecki, choć treść niekoniecznie - prośba o pomoc
to co udało mi się odczytać:

LEWANDOWSKI
2.KP.GRP.STRZ
niżej coś jeszce ale czas nadgryzł to swym bezlitosnym zębem , wdzięczny byłbym za pomoc, obok wychodziły polskie guziki starego wzoru, może na wiosnę (przyszłą) znajdę resztą, na razie pole, nieużytek zbyt mocno zarósł a już nie jestem tak zdesperowany jak kiedys żeby kosić a potem szukac na skoszonym:)
Pozdrawiam
Michał

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie