asasello84 Napisano 25 Maj 2008 Napisano 25 Maj 2008 Musiałem przyciąć zdjęcie, bo wyświetlał mi się komunikat o zbyt dużym formacie zdjęcia i niemożliwości jego załadowania.Na pagonie właściwie nic nie ma - jest cały ciemny. Niemożliwe też, by żołnierz miał conajmniej 6-letni staż, bo to Polak z terenów Śląska Cieszyńskiego wcielony przymusowo do Wehrmachtu już w trakcie trwania wojny.
hombrero Napisano 25 Maj 2008 Napisano 25 Maj 2008 Jezeli to faktycznie jego czapka to ma stopien pomiedzy Gefreiter a Stabsgefreiter. Jezeli nie to tylko Schuetze albo Oberschuetze
hombrero Napisano 25 Maj 2008 Napisano 25 Maj 2008 Bo Schuetze albo Oberschuetze mieli tylko furazerki
MK Napisano 24 Maj 2008 Napisano 24 Maj 2008 Odznaka sportowa SA, SA-Sportabzeichen znana też jako SA-Wehrabzeichen.
asasello84 Napisano 24 Maj 2008 Napisano 24 Maj 2008 Korzystając z wątku chciałem spytać, czy z tego zdjęcia da się wyczytać np. stopień wojskowy albo rodzaj wojska, w którym służył też żołnierz? Za wszelkie wskazówki będę wdzięczny.
Pytanie
Kubaz
Jak w temacie..
Kuba
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.