Skocz do zawartości

Wykrywacz pomocy!

Dudi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich.
Jestem nowy na forum lecz studiuje je uważnie juz od jakiegoś czasu. O wykrywaczach przeczytalem chyba wszystkie posty i jestem strzsznie skolowany, bo im więcej czytam tym mniej o nich wiem. Planuje zakup pierwszego wykrywacza i w związku z tym proszę o pomoc w dokonaniu wyboru.Interesuje mnie wylącznie kolorowa drobnica i monetki. Teren po jakim zamierzam chodzić to przede wszystkim łąki, pola uprawne i ścieżki. Zwróciłem uwagę na dwa modele. tj CIBOLA i RUTUS PROXIMA. Co o nich sądzicie?Moge przeznaczyć max 1400zł i chcę zakupić nowy sprzęt.Z góry dziekuje za pomoc i pozdrawiam
Napisano
na poczatek proponowalbym ace 250, jak koniecznie chcesz drozszy-minelaba x-terre 30-super sprawdzony sprzecior,zwlaszcza na drobnice, cibola tak samo.
Proxima weszla tydzien temu wiec na wiarygodne opinie trzeba bedzie poczekac kilka tygodni,choc wiadomo ze drobnica nie byla dotychczas mocna strona rutusow-ja bym nie ryzykowal.pzdr
Napisano
longwood jest oczywiście ekspertem od RUTUSów.

Cytat-(longwood 2008.04.07. owy rutus")-Ja rutusa nie mialem, nie mam i nie planuje miec."

Pozdr.
Catadero.
Napisano
Longwood w swoich eksperckich wypowiedziach awansuje powoli na drugiego kruk1 ;)

Dudi ---> Rutusy to sprzet jak najbardziej na kolor, z dobrymi zasiegami. W Solarisie co prawda dyskryminacja pozostawial duzo do zyczenia, ale w PROximi sie to zmienilo i jest juz calkiem niezle, przy zasiegach Solarisa.

Drugim sprzetem ktory wymieniles to Tesoro Cibola - rowniez bardzo dobry sprzet, chociaz ja bym sprobowal kupic uzywanego Vaquero - ma troche lepsze mozliwosci.

Ja osobiscie posiadam Teona i PROxime. PROxime krotko, i narazie poznaje ten wykrywacz, ale jestem zadowolony. W sumie wstrzymalbym sie jakies 2-3 tygodnie z zakupem wykrywki na wiecej opinii o PROximie, a potem wybral z tych dwoch wykrywaczy (tj. PROxima i Cibola, no moze Vaquero jesli trafisz jakas okazje).
Napisano
Chyba faktycznie zaczekam dwa tygodnie aż pojawi sie więcej opini na temat RUTUSA i wtedy zdecyduje. A jak ma sie x-terra 30 do Ciboli? oprócz tego że jest 200zł tańszy. Ach nie wiem czy to ma znaczenie ale większość pól po których mam zamiar chodzić to pola uprawne. ok 50cm ziemi a potem piach. Dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
Napisano
Witam.

Dudi - z tych dwóch zdecydowanie Cibola. X30 ma nieco więcej bajerów, ale Cibola to żyletka na kolorki, przy wiekszym zasięgu i na polach jest świetna.

Pozdrawiam

VW

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie