lego50 Napisano 20 Maj 2008 Autor Share Napisano 20 Maj 2008 koledzy wie ktos cos na temat schronu opl na przepadku ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XANTOS Napisano 26 Maj 2008 Share Napisano 26 Maj 2008 Czy mówisz o tym który jest na terenie Aquanetu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lego50 Napisano 26 Maj 2008 Autor Share Napisano 26 Maj 2008 nie..... chodzi mi o najwiekszy schron ktory wybudowali niemcy znajdowal sie on zaraz za torami na przeciw cytadeli miedzy kutrzeby a przepadkiem . do niedawna znajdowala sie tam jakas firma teraz jest gruzowisko to jest za liceum . jest wejscie betonowe z pochylnia na dol ale zasypane szutrem . ciekawi mnie ci jest pod spodem . koledzy pomozcie bo mnie to gnebi a nigdzie nic na ten temat niema. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper93 Napisano 30 Maj 2008 Share Napisano 30 Maj 2008 Aaa. wiem o co ci chodzi. Ja tam kiedyś byłem jak szedłem do zeźnii". Ale nie wiedziałem że to jest najwiekszy:) Szkoda że tam jest taki smietnik i czasami menele siedza:( Może coś bedzie napisane w Twierdzy Poznań", poszukam, ale nie obiecuje. Pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lego50 Napisano 30 Maj 2008 Autor Share Napisano 30 Maj 2008 kiedys kopalem tam ale po kilku metrach dalem sobie spokoj bylem tez w podziemiach ale tylko kawalek reszta zawalona dostalem sie tam przez strop zawalony naie ma planow i zadnych zdjec tego obiektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper93 Napisano 30 Maj 2008 Share Napisano 30 Maj 2008 Przedchwila 10 min szukałem i nic. Jeszcze troszke w nocy przestudiuje i jutro napisze. Pozdr!P.S. Lego, masz wykrywacz? Tak tylko z ciekawości pytam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lego50 Napisano 30 Maj 2008 Autor Share Napisano 30 Maj 2008 mam hs-3 od 2 lat pruboje cos na ten temat znalezc i nic zadnych planow nic tylko w ksiazce szumowskiego boje o poznan znalazlem notatke ze takowy schron istnial naprawde a szkopy po atakach na cytadele zapadali sie pod ziemie w tym schronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lego50 Napisano 10 Czerwiec 2008 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2008 placu juz niema sa tam bloki osrodka tez niema . schron znajdowal sie na ul za cytadela lekko w lewo ul przepadek zaraz przed torami cholera nikt z poznania niezna tego obiektu szumowski w bitwie o poznan wspominal o tym schronie to kolos na pewno jest wejscie ale zasypane jest betonowa skorupa i pochylnia zasypane jest mialem trudno sie kopie . moze jest inne wejscie z bazy kontenerowej na garbarach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.